Placeholder

Veelgestelde vragen van energielabel-adviseurs

Hoe werkt Woninglabel.nl voor energielabel-adviseurs?

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van gebouwen is het energielabel verplicht. Zo zijn er per jaar ruim 300.000 gebouweigenaren op zoek naar een energieprestatie adviseur (EP Adviseur) die voor hun gebouw een energielabel op kan stellen. De klant vult in of hij op zoek is naar een energielabel voor een woning of voor een bedrijfspand. In het geval van een woning wordt er ook gevraagd naar het type woning. Woninglabel.nl geeft de klant een overzichtelijke vergelijking van de energielabel-adviseurs in de buurt. Op basis van jouw prijs, levertijd en beoordelingen vraagt de gebouweigenaar een energielabel bij je aan. Daarnaast kan de klant ook filteren op basis- en detailmethodiek.

Hoe meld ik me aan voor Woninglabel.nl?

Aanmelden kan kosteloos en vrijblijvend door je gegevens achter te laten in het invulveld op het aanmeldportaal van Woninglabel.nl. Je ontvangt dan zo snel mogelijk de inloggegevens van jouw persoonlijke dashboard in je inbox. Uiteraard kun je ook direct contact met ons opnemen als je je op Woninglabel.nl wilt aanmelden. Je kunt ons bereiken door te mailen naar: info@woninglabel.nl, of te bellen met / een Whatsapp-bericht te sturen naar: 085 – 01 620 80.  Je vult in je persoonlijke dashboard al je gegevens in. Ook vragen we je om enkele diplomerings- en certificeringsgegevens in te vullen. We zullen vervolgens handmatig jouw profiel beoordelen door je gegevens te controleren. We controleren ook je certificeringsgegevens, zodat we de klant kwaliteit kunnen garanderen.

Wat kost Woninglabel.nl?

Iedere gecertificeerde energielabel-adviseur kan zich gratis en vrijblijvend aanmelden bij Woninglabel.nl. Je aanmelding levert je direct gratis bedrijfspromotie op. Via onze marketing kanalen promoten we onze samenwerking en ben je blijvend zichtbaar als één van de bij Woninglabel.nl aangesloten bedrijven.

Je betaalt een vast lage vergoeding van € 29,50 excl. BTW per ontvangen opdracht voor woningen en € 39,50 excl. BTW voor bedrijfspanden.

Hoe selecteert de klant een energielabel-adviseur op Woninglabel.nl?

Op Woninglabel.nl voert de klant de postcode, huisnummer en het type gebouw in waarvoor deze een energielabel wenst aan te vragen. Ook kan hij aangeven of het om een energielabel gaat in de basismethodiek of in de detailmethodiek. Wij halen vervolgens de oppervlakte van het gebouw uit het openbare BAG-register. Wil je meer weten over hoe we de gegevens van de klant ophalen? Lees dan hier verder.

Hoe objectief is de vergelijking van Woninglabel.nl?

Objectiviteit en transparantie, daar staat Woninglabel.nl voor! De vergelijking van de beschikbare energielabel-adviseurs in een bepaald werkgebied is gesorteerd op de laagste aangeboden prijs, laagst aangeboden levertijd of beste beoordeling. Een door Woninglabel.nl bepaalde ‘beste keuze’? Daar doen wij niet aan. Zo hanteert Woninglabel.nl geen voorkeursposities in de vergelijking of mogelijkheden om deze te kopen. Zo garanderen wij onze objectiviteit en transparantie, zowel naar de energielabel-adviseur als naar de klant.

Hoe werkt de beoordeling op Woninglabel.nl?

Jouw beoordeling als energielabel-adviseur wordt door jouw klanten bepaald. Nadat je het energielabel hebt geleverd stuurt Woninglabel.nl de klant een korte vragenlijst. De klant beoordeelt jou op basis van professionaliteit, vriendelijkheid en het nakomen van de gemaakte afspraken. De prijs is vooraf al bekend, dus daar kan de klant niet op beoordelen. De levertijd wordt op basis van de periode tussen de aanvraag en de oplevering berekend.

Binnen hoeveel dagen moet ik een energielabel opleveren?

Dat bepaal je helemaal zelf. Woninglabel.nl werkt voor energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) en dus voor jou als ondernemer. Wil je een weekje vrij of kies je ervoor om even geen opdrachten te ontvangen? Dan pas je je levertijd zelf direct voor nieuwe opdrachten aan.

Voor elke energielabel-adviseur is de levertijd verschillend. De levertijd hangt natuurlijk ook samen met de oppervlakte en de complexiteit van het gebouw.

Hoe groot is mijn werkgebied op Woninglabel.nl?

Hoe groot je werkgebied op Woninglabel.nl is bepaal je helemaal zelf. Bij je aanmelding kan je je eigen werkgebied opgeven op basis van postcodegebieden. Tussentijds aanpassen? Dat kan altijd. De wijzigingen worden direct verwerkt zodat je gelijk vindbaar bent in het vernieuwde werkgebied.

Hoeveel kan ik vragen voor een energielabel?

Hoeveel je vraagt voor een energielabel bepaal je bij Woninglabel.nl helemaal zelf. De klant geeft naast het adres ook aan om wat voor type gebouw het gaat en hoe groot deze is.

Je bepaalt je eigen prijs per combinatie van gebouwtype, gebruiksoppervlakte en methodiek. In je profiel kun je op elk moment je tarieven aanpassen.

Hoe werkt de facturatie van mijn opdrachten via Woninglabel.nl?

Ontvangen opdrachten via Woninglabel.nl factureer je zelf zoals je gewend bent. Woninglabel.nl factureert jou achteraf gebundeld per twee weken de vergoedingen. Deze vergoeding bedraagt € 29,50 excl. BTW per verkregen opdracht voor woningen en € 39,50 excl. BTW voor bedrijfspanden. Wij bieden jou daarnaast een opdrachtgarantie van 7 volledige dagen nadat je de aanvraag hebt binnengekregen. Dit betekent dat wanneer je buiten je eigen toedoen om een aanvraag onverhoopt niet kan uitvoeren we de opdrachtvergoeding hiervoor niet in rekening brengen.

Wie kan zich aanmelden op Woninglabel.nl?

Alle energielabel-adviseurs die voor de NTA8800 gediplomeerd zijn kunnen zich vrijblijvend en kosteloos aanmelden voor Woninglabel.nl. Wil je energielabel-adviseur worden maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s? Er zijn diverse opleidingsinstituten waar je een opleiding tot energielabel-adviseur kan volgen. Dit kan onder andere bij Kader, BuildingLabel, BENGopleiding.nl en Vastgoed Business School. Nadat je de opleiding hebt afgerond kan je het uniform opgestelde examen door ISSO afleggen bij Cito of het Examenpark. Als je je diploma hebt behaald word je opgenomen in het landelijk register Centraal Register Techniek van InstallQ en mag je aan de slag als energielabel-adviseur

Hoe word ik een gecertificeerd energielabel-adviseur?

Energielabel-adviseurs moeten verplicht energielabels opstellen volgens de NTA8800-methode. Je mag als energielabel-adviseur alleen energielabels opstellen als je voor een gecertificeerd bedrijf werkt en als dat certificaat volgens de BRL9500 is opgesteld. Bezit je zelf over de benodigde diploma’s maar ben je als bedrijf nog niet gecertificeerd? Dan moet je je bedrijf laten certificeren volgens de BRL9500 zodra je als energielabel-adviseur energielabels wilt opstellen. Dit kan bij één van de vier Certificerende Instellingen: SKG-IKOB, Dekra Certification, KIWA Nederland of EPG Certificering.

Een tweede optie is jezelf als energielabel-adviseur aansluiten bij een koepelorganisatie die volgens de BRL9500 is gecertificeerd.

Hoe word ik een gecertificeerd maatwerkadviseur?

Sinds 1 juli 2023 zijn er nieuwe beoordelingsrichtlijnen van kracht voor het verstrekken van maatwerkadviezen. Deze richtlijnen zijn bedoeld voor zowel de woningbouw als utiliteitsbouw. De maatwerkadviezen worden verstrekt door een gecertificeerd maatwerkadviseur.

De richtlijnen zijn bekend als BRL9500-MWA-W en BRL9500-MWA-U en spelen een cruciale rol in het verstrekken van gedegen advies met betrekking tot energiebesparing.

Kan ik me als ZZP’er aanmelden bij Woninglabel.nl?

Ja dat kan heel goed zelfs! Juist als ZZP’er of als kleine onderneming kan het een hele klus zijn om goed vindbaar te zijn voor de klant. Woninglabel.nl zorgt ervoor dat je zichtbaar voor de klant bent.

Zodra je je hebt aangemeld bij Woninglabel.nl en nadat we je gegevens hebben goedgekeurd, beginnen wij met de gratis promotie voor jouw bedrijf. We gaan direct aan de slag met onze marketingactiviteiten om ervoor te zorgen dat jij straks een goedgevulde agenda hebt. Daarnaast promoten we onze samenwerking ook via onze socialmediakanalen en ben je permanent zichtbaar als een van onze energielabel-adviseurs op de website van Woninglabel.nl.

Heb ik recht op staffelkorting wanneer ik veel energielabels opstel via Woninglabel.nl?

Vanuit Woninglabel.nl hebben we vaak over staffelkorting voor grotere aantallen energielabels nagedacht. We hebben uiteindelijk toch besloten dat staffelkorting tegen onze principes in gaat. Zo staan we bij Woninglabel.nl voor transparantie en een eerlijke markt. Het invoeren van staffelkorting zou betekenen dat grotere aangesloten bedrijven in de regel relatief minder per opdracht betalen dan een aangesloten zelfstandige ondernemer die eerder tegen een beperkte capaciteit aan loopt. Om het platform eerlijk te houden brengen we zodoende een vast tarief per opdracht in rekening. Zo is het transparant hoeveel iedere gebruiker per verkregen opdracht betaalt. 

Q&A Webinar Efficiënt Werken & Kwaliteitsborging

Enige tijd geleden organiseerde Woninglabel.nl een webinar in samenwerking met onze partner BENGopleiding. Een groot succes, want we ontvingen vele vragen van jullie! Arnold Michiels van BENGopleiding en Jacko ter Voorde van Woninglabel.nl beantwoordden al jullie brandende vragen over efficiënt werken en kwaliteitsborging. Heb je de webinar gemist of wil je deze even terugkijken? Klik dan op de onderstaande knop!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu