Alle energielabel-adviseurs op één plek
Geen gedoe
Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid
8.8 / 10(478 reviews)

Hoe werkt Woninglabel.nl?

Kies een adviseur

Vanaf dit jaar kan een energielabel alleen nog worden opgesteld door een gecertificeerde adviseur die je woning komt bezoeken. Met de Woninglabel.nl vergelijker vind je jouw meest geschikte adviseur. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan in welke type woning je woont en in welke oppervlaktecategorie deze valt. De vergelijker toont vervolgens de beschikbare adviseurs bij jou in de buurt.

Vervolgens kan je selecteren op prijs, levertijd en klantbeoordeling. Ook kan je aangeven of de energielabel-adviseur het energielabel moet opstellen volgens de basis- of detailmethodiek.

Wanneer je de energielabel-adviseur hebt gevonden die aan je wensen voldoet, vul je enkele aanvullende gegevens in zodat de adviseur contact met je op kan nemen. Daarmee geef je de adviseur opdracht voor het opstellen van het energielabel voor het vastgestelde bedrag.

Leun achterover (en zet koffie voor de adviseur)

De adviseur neemt contact met je op voor het maken van een afspraak. De adviseur komt vervolgens bij je langs en bepaalt in één tot anderhalf uur de energieprestatie van jouw woning. Dit gebeurt aan de hand van meer dan 150 unieke kenmerken, waaronder:

  • de algemene kenmerken zoals de afmetingen, het bouwjaar en het woningtype;
  • de vierkante meters vloer, dak en gevel;
  • de isolatie van het dak, de muren, de vloer en het type beglazing;
  • de aanwezige installaties voor verwarming, warm-water, ventilatie, koeling en zonnepanelen.

Op basis van het theoretische gebouwgebonden energieverbruik in kWh per m² en het aandeel hernieuwbare energie bepaalt de energielabel-adviseur het energielabel.

Ontvang het energielabel

De adviseur registreert het energielabel in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Vervolgens mailt de adviseur je het geregistreerde energielabel samen met de factuur. Een aantal dagen nadat je het energielabel hebt ontvangen, sturen wij van Woninglabel.nl je nog een korte vragenlijst om de energielabel-adviseur te beoordelen. Nieuwe klanten kunnen jouw ervaring meenemen bij het maken van hun keuze voor een adviseur. We controleren de beoordeling en plaatsen die (eventueel anoniem) op Woninglabel.nl.

Veelgestelde vragen over hoe het werkt

Veelgestelde vragen over energielabels

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu