Placeholder

Onze partners

Bij Woninglabel.nl werken we samen met meerdere partijen uit de branche. Dit doen we om energieprestatie adviseurs (EP Adviseur) zo goed mogelijk te helpen in hun werk of om toetreders tot de markt aan het werk te helpen! Hieronder vind je meer informatie over onze samenwerkingspartners.

Opleidingsinstituten

Om aan de slag te gaan in de energieprestatieadvisering (EPA) branche dien je als energielabel-adviseur persoonlijk gediplomeerd te zijn volgens de NTA8800. Voor ieder deelgebied is er een apart diploma nodig: woningbouw, utiliteitsbouw, basismethodiek en detailmethodiek. Er zijn meerdere opleidingsinstituten waar je de opleiding tot energielabel-adviseur kan volgen.

Woninglabel.nl heeft samenwerkingen met meerdere opleidingsinstituten. Wij verwijzen je graag door naar BENGopleiding.nl, BuildingLabel, ‘t Examenpark, Kader Academy, Onze Joost, ImmoCert en EP Academie.

Logo BENGopleiding
Logo Buildinglabel
Logo 't Examenpark
AAB onderdeel van Kader Group | AAB Trainingen
Logo Onze Joost
Logo ImmoCert
Logo EP Academie.

Nadat men de opleiding heeft afgerond kan er examen worden gedaan bij Cito en ‘t Examenpark. Deze partijen bieden door het jaar heen meerdere momenten aan om examen te doen Als de diploma behaalt wordt dan wordt men opgenomen in het landelijk register van InstallQ. Hierna mag de energielabel-adviseur aan de slag.

Certificerende Instantie (CI)

Een certificerende instantie is door de overheid aangewezen instantie die toeziet op de geleverde kwaliteit van de energieprestatieadvies (EPA) branche. De instantie voorziet bedrijven vervolgens van het BRL9500 certificaat. Deze certificering maakt het vervolgens mogelijk voor adviesbureaus om energielabels bij de overheid te kunnen registreren. In Nederland zijn er momenteel 4 certificerende instanties door de overheid geaccrediteerd die jouw onderneming kunnen certificeren.

Woninglabel.nl heeft een samenwerking met SKG-IKOB Certificatie. Deze instantie is de grootste CI van Nederland. Hier kan de onderneming van de energielabel-adviseur terecht om het felbegeerde BRL9500 certificaat te verkrijgen.

Logo SKG groen blauw

Koepelorganisaties

Voor ZZP-ers of kleinere ondernemingen kan het aantrekkelijker zijn om de opgestelde energielabels te registreren via een koepelorganisatie.

Een koepelorganisatie is zelf BRL9500 gecertificeerd en is er op ingericht om energielabels van externe energielabel-adviseurs te registreren. Zodoende kan een koepelorganisatie een onderneming faciliteren in de randvoorwaarden die men nodig heeft om energielabels op te kunnen stellen en te registeren.

We verwijzen je graag door naar de samenwerkingspartners BuildingLabel, Onze Joost en ImmoCert.

Logo buildinglabel
Logo Onze Joost
Logo ImmoCert

Instanties voor kwaliteitsborging

Kwaliteitsborging instanties evalueren de kwaliteit van installatiebedrijven. Zodra er sprake is van veilige installaties van goede kwaliteit verlenen deze instanties erkenningen in de vorm van certificaten. Erkende energielabel-adviseurs zijn te vinden in de openbare kwaliteitsregisters CentraalRegisterTechniek.nl en EchteInstallateur.nl.

Voor kwaliteitswaarborging werken wij samen met InstallQ.

logo InstallQ

Overige Partners

Vattenfall is een internationaal energiebedrijf met een duidelijk doel: fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maken. Het doel begint bij het bedrijf zelf en daarna helpen ze jou op weg. Ze werken samen met industrie en overheden.

Logo Vattenfall.

Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoeveel bespaar je met vloerisolatie of wat is de impact van een vliegreis? Milieu Centraal geeft je onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie.

Logo Milieu Centraal.

Onze partner Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk. Samen met de consumenten werken ze aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten.

Logo Consumentenbond

Funda verbindt dagelijks de vraag en aanbod op de vastgoedmarkt. Ze helpen kopers en verkopers, huurders en verhuurders, en makelaars op weg. Dat doet funda al 20 jaar en zo zijn ze een van de grootste websites van Nederland waar iedere maand meer dan 4 miljoen mensen samenkomen.

Logo funda.

Eenvoudig je post meeverhuizen via de Verhuisservice van PostNL. PostNL geeft je verhuizing gratis door aan de bedrijven en organisaties die jij kiest. Bij een verhuizing moet je veel regelen, terwijl je natuurlijk al genoeg aan je hoofd hebt. De verhuisservice van PostNL helpt je daarbij!

Logo PostNL

UnitedConsumers is een consumentencollectief voor iedereen. Ze kopen groot in en de korting die ze krijgen, geven ze aan jou. Wil jij ook besparen op jouw vaste lasten? Je kunt eenvoudig meedoen. Kies een product, meld je aan en zij regelen alles voor jou. Zo houd je meer over voor een leuker leven.

UnitedConsumers meer overhouden voor een leuker leven! UC

Onze partner Actief verbindt vastgoedbeleggers met als missie het laagdrempelig maken van beleggen in vastgoed.

Logo Actief

WOO Groningen verleent advies omtrent online ondernemen met behulp van studenten en experts.

Logo Werkplaats Online Ondernemen Groningen

CFP Green Buildings is een consultancybureau voor de verduurzaming van woningen en gebouwen.

Logo CFP Green Buildings

X-interactive zorgt voor de technische ondersteuning van onze website. Op deze manier verloopt de klantreis tot aanvraag zo soepel mogelijk en worden eventuele struikelpunten effectief opgelost.

Logo X-interactive

Bieden & Wonen is een platform voor woningverkoop met makelaarskantoren bij jou in de buurt. Ze begeleiden verkopers persoonlijk door de woningmarkt heen. Met het biedplatform van Bieden & Wonen geven ze kopers duidelijkheid, want alle biedingen zijn live te volgen of worden opgeslagen in een digitaal biedlogboek. Zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is.

Logo Bieden & Wonen

Bureau Strak is gespecialiseerd in het maximaliseren van online rendement. Vanuit data en de ideale klantreis optimaliseren de specialisten van Bureau Strak onze traffic en conversie. Om verbinding te realiseren tussen kanalen en tools, werkt Bureau Strak vanuit multidisciplinaire teams die streven naar een hoog kwaliteitsniveau.

Logo Bureau Strak

Hisse.nl is de kracht achter meetbaarheid en data analyse van Woninglabel.nl. Zo helpt Hisse ons met het in kaart brengen van de klantreis en eventuele struikelpunten. Zo bouwen we samen aan de gebruiksvriendelijkheid van Woninglabel.nl met als uiteindelijk doel natuurlijk het maximaliseren van de conversieratio.

Logo Hisse.nl

Nattevingerwerk helpt ons met het doorvertalen van onze huisstijl naar een merkconcept en samenhangende campagnes, om op deze manier onze zichtbaarheid nog verder te vergroten.  

Logo nattevingerwerk

Tagged Groningen is een jong gepassioneerd en creatief video bedrijf uit Groningen. Tagged is kracht achter de Woninglabel.nl video’s. Zij vinden het belangrijk om niet voor, maar met de klant te werken.

Logo Tagged Groningen.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu