Placeholder

Onze partners

Bij Woninglabel.nl werken we nauw samen met verschillende partijen en partners in de energielabelbranche. Maar ook met bedrijven uit diverse andere sectoren. Dit doen we om onze aangesloten energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) optimaal te ondersteunen in hun werk en nieuwkomers op de markt een kans te bieden. Bovendien streven we ernaar om de consument zo goed mogelijk van dienst te zijn door het aanvraagproces van een energielabel zo makkelijk mogelijk te maken. Hieronder vind je meer informatie over onze partners waarmee we samenwerken.

Opleidingsinstituten

Om als energielabel-adviseur aan de slag te gaan in de energieprestatieadvisering (EPA) branche, dien je persoonlijk gediplomeerd te zijn volgens de NTA8800. Voor elk specifiek deelgebied is een apart diploma nodig: woningbouw, utiliteitsbouw, basismethodiek en detailmethodiek.

Verscheidene opleidingsinstituten bieden de mogelijkheid om de benodigde opleiding tot energielabeladviseur te volgen.

Bij Woninglabel.nl werken we samen me diverse opleidingsinstituten. We verwijzen je graag door naar de volgende partners: BENGopleiding.nl, Kader Academy, BuildingLabel, Onze Joost en ImmoCert.

Logo BENGopleiding.nl.
Logo Kader Academy.
Logo BuildingLabel.
Logo Onze Joost.
Logo ImmoCert.

Na het voltooien van de opleiding tot energielabel-adviseur, heb je ook de mogelijkheid om examen af te leggen bij Cito en ‘t Examenpark. Gedurende het jaar bieden deze twee partners meerdere examenmomenten aan. Zodra je het diploma behaalt, word je als energielabeladviseur opgenomen in het landelijke register van InstallQ. Vanaf dat moment kun je aan de slag en energielabels opnemen voor de desbetreffende gebouwen.

Certificerende Instantie (CI)

Een certificerende instantie (CI) is een door de overheid aangewezen organisatie die toezicht houdt op de kwaliteit van de energieprestatieadvies (EPA) sector. Deze instantie verstrekt vervolgens bedrijven het BRL9500 certificaat.

De certificering stelt adviesbureaus in staat om energielabels bij de overheid te registreren. In Nederland zijn er vier door de overheid geaccrediteerde instanties die jouw bedrijf kunnen certificeren: SKG-IKOB, Dekra Certification, KIWA Nederland en EPG Certificering. 

Bij Woninglabel.nl werken we samen met SKG-IKOB Certificatie, de grootste CI van Nederland. Energiedeskundigen kunnen bij deze instantie terecht om het gewaardeerde BRL9500 certificaat te verkrijgen.

Logo SKG-IKOB.

Koepelorganisaties

Voor ZZP’ers of kleinere bedrijven kan het voordelig zijn om de opgestelde energielabels te registreren via een koepelorganisatie. 

Een koepelorganisatie is zelf BRL9500 gecertificeerd en is er op ingericht om energielabels van externe energielabel-adviseurs te registreren. Op deze manier kan een koepelorganisatie een bedrijf ondersteunen bij de benodigde randvoorwaarden voor het opstellen en registreren van energielabels. 

We verwijzen je graag naar onze samenwerkingspartners BuildingLabel, Onze Joost en ImmoCert.

Logo BuildingLabel.
Logo Onze Joost.
Logo ImmoCert.

Instanties voor kwaliteitsborging

Organisaties voor kwaliteitsborging beoordelen, zoals je al denkt, de kwaliteit van installatiebedrijven. Zodra deze instanties te maken hebben met veilige en hoogwaardige bedrijven, verstrekken ze erkenningen in de vorm van certificaten. Erkende energielabeladviseurs zijn te vinden in de openbare kwaliteitsregisters Centraal Register Techniek (CRT) en Echteinstallateur.nl.

Voor kwaliteitsborging werken we samen met InstallQ.

Logo InstallQ

Overige Partners

Zoals eerder vermeld op deze pagina, onderhouden we ook nauwe samenwerkingen met bedrijven uit verschillende andere branches. Hieronder vind je meer informatie over deze partners.

Rabobank

Voor het Rabo Coöperatief Isolatiebudget hebben we een samenwerking met de Rabobank. De Rabobank heeft voor dit initiatief drie partners gekozen, waaronder Woninglabel.nl. Als je een hypotheek hebt bij de bank en je woning heeft een laag energielabel (F of G), dan biedt de Rabobank ondersteuning bij het verduurzamen van je huis.

Logo Rabobank

Consumentenbond

De Consumentenbond is een non-profitorganisatie. Samen met consumenten streven ze naar eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Veel van onze beslissingen nemen we op basis van vertrouwen. Pas achteraf blijkt of dit terecht was, en vaak is het dan al te laat. Daarom is er behoefte aan een onafhankelijke partij die toezicht houdt op het correcte gedrag van alle betrokkenen.

Logo Consumentenbond.

Vattenfall

Het energiebedrijf Vattenfall heeft een heldere missie: het realiseren van een fossielvrije samenleving binnen één generatie. Deze doelstelling begint bij het bedrijf zelf, waarna ze anderen ondersteunen op dezelfde weg. Vattenfall werkt nauw samen met industrie en overheden.

Logo Vattenfall

ING Bank

De ING Bank is een Nederlandse bank met een wereldwijde aanwezigheid. Het biedt financiële diensten aan, zoals bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen. Net als vele andere bedrijven streeft ING ernaar dat hun producten en diensten geen problemen of schade veroorzaken. De bank zet zich hiervoor in.

Logo ING Bank.

Milieu Centraal

Milieu Centraal is de praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Wil je weten hoeveel je bespaart met vloerisolatie of wat de impact is van een vliegreis? Milieu Centraal biedt onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie.

Logo Milieu Centraal.

Funda

Funda brengt dagelijks vraag en aanbod op de vastgoedmarkt samen, en helpt zowel kopers als verkopers, huurders en verhuurders, en makelaars. Dit doet Funda al twintig jaar, waardoor ze uitgegroeid zijn tot een van de grootste websites van Nederland. Maandelijks komen hier meer dan vier miljoen mensen samen.

Logo funda

CFP Green Buildings

CFP Green Buildings is een adviesbureau gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen en gebouwen. Met behulp van online tools tonen ze welke aanpassingen mogelijk zijn en wat dit vervolgens oplevert.

Logo CFP Green Buildings.

RE/MAX

RE/MAX richt zich op klanten, makelaars en kantooreigenaren. Ze bieden makelaars en kantooreigenaren de beste tools, waardevolle ondersteuning en opleidingsmogelijkheden. Bovendien profiteren zowel klanten als makelaars van het uitgebreide internationale netwerk en de samenwerking tussen de kantoren.

Logo RE/MAX.

Roompot Real Estate

Roompot Real Estate maakt deel uit van de Roompot Group, een specialist op het gebied van recreatief onroerend goed, van nieuwbouw tot bestaand vastgoed. Dankzij de volledige integratie van ontwikkeling en verkoop hanteert Roompot Real Estate een eigen en unieke werkwijze.

Logo Roompot Real Estate

PostNL

Met de Verhuisservice van PostNL verhuis je moeiteloos je post mee. PostNL meldt je verhuizing kosteloos aan bij de bedrijven en organisaties die jij selecteert. Tijdens een verhuizing heb je al genoeg aan je hoofd, dus laat de Verhuisservice van PostNL je daarbij helpen!

Logo PostNL
Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu