Placeholder

Binnen hoeveel dagen moet ik een energielabel opleveren?

Dat bepaal je helemaal zelf. Woninglabel.nl werkt voor energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) en dus voor jou als ondernemer. Wil je een weekje vrij of kies je ervoor om even geen opdrachten te ontvangen? Dan pas je je levertijd zelf direct voor nieuwe opdrachten aan.

Voor elke energielabel-adviseur is de levertijd verschillend. De levertijd hangt natuurlijk ook samen met de oppervlakte en de complexiteit van het gebouw. Wel kiezen sommige klanten sneller voor een energielabel-adviseur die een energielabel met een kortere levertijd aanbiedt. De klant kan op Woninglabel.nl namelijk ook filteren op levertijd en zal daarom in zulke gevallen sneller eindigen bij een energielabel-adviseur die een energielabel met een kortere levertijd aanbiedt.

De landelijke levertijd voor energielabels wordt steeds korter. Om je een indruk te geven: de gemiddelde landelijke levertijd via Woninglabel.nl was in maart 2023 12,4 dagen. De meeste energielabels voor minder complexe panden worden echter wel tussen de één en twee weken geleverd. Er zijn bij Woninglabel.nl ook energielabel-adviseurs aangesloten die aangeven al binnen 3 werkdagen een energielabel te kunnen leveren. Het is natuurlijk logisch dat de levertijd van het energielabel samenhangt met de oppervlakte en complexiteit van het pand. In de opname van een groter pand gaat doorgaans meer tijd zitten, dus dit zal ook meewegen in de levertijd van het energielabel.   

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu