Placeholder

Hoe word ik een gecertificeerd maatwerkadviseur?

Sinds 1 juli 2023 zijn er nieuwe beoordelingsrichtlijnen van kracht voor het verstrekken van maatwerkadviezen. Deze richtlijnen zijn bedoeld voor zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw. De maatwerkadviezen worden verstrekt door een gecertificeerd maatwerkadviseur.

De richtlijnen zijn bekend als BRL9500-MWA-W en BRL9500-MWA-U en spelen een cruciale rol in het verstrekken van gedegen advies met betrekking tot energiebesparing. We hebben eerder al geschreven over het Maatwerkadvies, dat ter kennisgeving is voor onze klanten.

Concrete en praktische maatwerkadviezen

Een gecertificeerd maatwerkadviseur helpt een gebouweigenaar bij het realiseren van energiebesparing door middel van een duurzaamheidsrapport. De adviseur geeft advies over welke maatregelen het beste zijn om te nemen, om uiteindelijk zo kostenefficiënt mogelijk te zijn. De adviseur houdt daarbij rekening met de wensen van de eigenaar. 

Geactualiseerd advies met NTA8800 rekenmethodiek

Het geactualiseerde maatwerkadvies gebruikt de methodiek NTA8800 om het energieverbruik te berekenen. Hierdoor kan het advies beter aansluiten op de mogelijkheden van het gebouw om te verduurzamen.

Een gecertificeerd maatwerkadviseur

Terug naar het onderwerp: ‘hoe word ik gecertificeerd maatwerkadviseur?’ Om gecertificeerd maatwerkadviseur te worden, moet je een opleiding volgen. Er zijn twee soorten opleidingen: EP-W/MWA voor woningen en EP-U/MWA voor utiliteitsgebouwen. 

Na het behalen van je diploma, moet je je bedrijf laten certificeren door een erkende certificerende instelling. Je kunt dan gecertificeerde verduurzamingsadviezen op maat verstrekken.

Tot slot, om maatwerkadviezen te kunnen verstrekken, heb je ook de juiste software nodig. Deze software helpt je om de energieprestaties van een gebouw te berekenen.

Conclusie: met een gecertificeerd diploma, een bedrijfscertificaat en de juiste software, kun je kwalitatieve en op maat gemaakte verduurzamingsadviezen geven.

Ontvang nu 10% korting op je maatwerkadvies opleiding bij Kader

Beste adviseur, ben jij al bij Woninglabel.nl aangesloten? Dan kun je middels een kortingscode jezelf laten opleiden tot gecertificeerd maatwerkadviseur! Dit kun je laten doen door de maatwerkadvies opleiding bij Kader.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu