Placeholder

Verschillende type woningen

Bij het aanvragen van je energielabel vul je zelf in welk type woning jij hebt. Op Woninglabel.nl maken we onderscheid tussen woningen en bedrijfspanden. Onder de woningen vallen vier verschillende types: appartement, rij-/tussenwoning, hoek-/twee-onder-één-kapwoning en vrijstaande woning. Weet je niet zeker welk type woning jij hebt? Lees dan gerust even verder.

Appartement

Een appartement is een woning die vaak deel uitmaakt van een groter gebouw of complex. Appartementen bestaan uit één verdieping met meerdere kamers. Er zijn appartementen in verschillende groottes, van kleine studio’s tot ruime penthouses.

Type woning appartement Woninglabel.nl.

Rij-/Tussenwoning

Bij een rijwoning of tussenwoning grenzen de tussenmuren aan andere panden. Ten opzichte van elkaar liggen de panden gelijk vlak of in een lijn aan elkaar. De rij- of tussenwoningen zijn vaak twee of drie verdiepingen hoog.

Type woning rij-/tussenwoning  Woninglabel.nl.

Hoek-/Twee-onder-één-kapwoning

Een hoekwoning of twee-onder-één-kapwoning staat op de hoek van een straat of in een woonwijk. Het hoofdgebouw is verbonden met het hoofdgebouw van een ander gelijksoortige en gelijkvormige woning. Zelfs als de woningen elk een afzonderlijke dakconstructie hebben, vallen deze onder een twee-onder-een-kapwoning.

Type woning hoek-/twee-onder-een-kapwoning Woninglabel.nl.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat op zichzelf en is niet aan een andere woning gelegen. Een vrijstaand huis staat dus los van andere woningen. Vrijstaande woningen zijn vaak twee of drie verdiepingen hoog. Een vakantie- of recreatiewoning valt in veel gevallen ook onder het type vrijstaande woning.

Type woning vrijstaand Woninglabel.nl.
Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu