Placeholder

Hoe halen we de gegevens van jouw woning of bedrijfspand op bij de overheid?

Als je via Woninglabel.nl op zoek gaat naar een energieprestatie adviseur (EP Adviseur) die bij jou past hebben we een aantal gegevens van je nodig. Dit zijn jouw adresgegevens en het gebouwtype. De gebruiksoppervlakte van jouw woning of bedrijfspand halen wij vervolgens op uit het openbare BAG-register. Dit is de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van Kadaster. Zo hoef jij alleen nog maar te vergelijken op basis van prijs, levertijd en beoordeling.

De BAG bevat de officiële gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het registreren en bijhouden van deze gegevens. Elke gemeente in Nederland zorgt ervoor dat een kopie van deze officiële gegevens naar het Kadaster wordt gestuurd. Elke wijziging die de gemeente doet in de BAG registratie wordt automatisch naar het Kadaster gestuurd. Al deze gegevens worden verzameld in één zogenaamde Landelijke Voorziening die alle afnemers kunnen raadplegen.

Ook de energielabel-adviseur haalt jouw gegevens op uit de Basisregistratie Adressen en Gebouwen van Kadaster. Daar staat alle informatie van jouw woning of bedrijfspand in die jouw energielabel-adviseur nodig heeft om een goed advies uit te kunnen brengen. De energielabel-adviseur heeft behalve de oppervlakte namelijk ook het pand-ID en het object-ID van jouw woning of bedrijfspand nodig. De informatie die in de BAG staat is leidend als het op de specifieke informatie van de woning of het bedrijfspand aankomt. Dit geldt ook voor de functie van het gebouw.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu