Placeholder

Hoe word ik een gecertificeerd energielabel-adviseur?

Energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) moeten verplicht energielabels opstellen volgens de NTA8800-methode. Je mag als energielabel-adviseur alleen energielabels opstellen als je voor een gecertificeerd bedrijf werkt en als dat certificaat volgens de BRL9500 is opgesteld. Bezit je zelf over de benodigde diploma’s maar ben je als bedrijf nog niet gecertificeerd? Dan moet je je bedrijf laten certificeren volgens de BRL9500 zodra je als energielabel-adviseur energielabels wilt opstellen. Dit kan bij één van de vier Certificerende Instellingen: SKG-IKOB, Dekra Certification, KIWA Nederland of EPG Certificering.

Een tweede optie is jezelf als energielabel-adviseur aansluiten bij een koepelorganisatie die volgens de BRL9500 is gecertificeerd. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om je aan te sluiten bij BuildingLabel, Immocert, EP-Certificatie of Duurzaam Energieloket. Deze koepelorganisaties verzorgen de certificering en registreren de energielabels zodat jij je werk prettig en efficiënt kunt uitvoeren.

De voorwaarden voor certificering zijn als volgt:

  • De gediplomeerde energielabel-adviseur werkt aantoonbaar volgens voorgeschreven procedures en de wettelijke voorschriften van een bepaalde kwaliteitsregeling;
  • Je energielabel-adviesbureau krijgt jaarlijks controle op uitgevoerd werk door een certificerende instantie (CI);
  • De gediplomeerde energielabel-adviseur voldoet verder aan dezelfde voorwaarden als bij een erkenning.

De certificering in orde gemaakt? Via Woninglabel.nl vind je je eerste klanten die op zoek zijn naar een energielabel-adviseur bij hun in de buurt.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu