Placeholder

Kan ik rentekorting ontvangen na verduurzaming van mijn woning of bedrijfspand?

Heb je onlangs je woning of bedrijfspand verduurzaamd? Dan kom je in aanmerking voor hypotheekrentekorting. De duurzaamheid van je huis wordt bepaald op basis van je Energielabel, Energie-Index en/of EPC-norm. De exacte bepaling hiervan verschilt per geldverstrekker.

De meeste nieuwe woningen en bedrijfspanden worden al energiezuinig opgeleverd. Maar heb je onlangs je gebouw verduurzaamd? Haal dan het onderste uit de kan en kom in aanmerking voor hypotheekrentekorting. Bij onder andere de Rabobank, ABN Amro, Triodos en ASN Bank kun je in aanmerking komen voor hypotheekrentekorting. Zo ontvang je bij Rabobank bijvoorbeeld 0,15% rentekorting als je een lening afsluit voor de aankoop of verbouwing van een (nieuwbouw)woning met een geldig energielabel van ten minste A++ (afgegeven na 1 januari 2021). Maar ook bij een Energie-Index van 0,6 of lager of bij een EPC-norm van 0,4 of lager (bij nieuwbouw) ontvang je rentekorting.

De volgende hypotheekaanbieders belonen een groen energielabel ook met hypotheekrentekorting: ASR, Attens Hypotheken, Florius, Lot Hypotheken, Obvion, Van Lanschot, Vista Hypotheken en Woonnu.

We hebben een aantal rekenvoorbeelden voor je geschetst, zodat je weet hoeveel je maandelijks kunt besparen. Daarnaast laten we je zien in hoeveel maanden je jouw energielabel hebt terugverdiend! Meer weten? Lees dan hier verder.

Wat een energielabel voor een bedrijfspand kost lees je hier. Wil je weten hoe je de verduurzaming van je bedrijfspand financiert? Lees dan hier ons artikel met financieringsmogelijkheden voor de verduurzaming van je bedrijf.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu