Placeholder

Wat kost een energielabel voor een bedrijfspand?

De prijs van een energielabel is sterk afhankelijk van de oppervlakte van het bedrijfspand en de complexiteit van het pand. Hoe meer oppervlakte, hoe duurder het energielabel. Maar dit geldt niet altijd. Zo kan een heel complex pand met een kleinere oppervlakte toch duurder uitkomen. Met complexiteit wordt de bouw van het pand bedoeld. Een pand van bijvoorbeeld 10.000m2 met 20 verdiepingen die allemaal dezelfde ramen hebben, hoeft niet als heel complex beschouwd te worden. Een oud pand uit 1900 met veel hoekjes en veel aanbouw uit verschillende bouwjaren wordt daarentegen wel weer als complex beschouwd. De prijs van het energielabel voor jouw bedrijfspand is dus de afweging tussen oppervlakte en complexiteit. Lees hier meer over de berekeningsmethode die de adviseur hanteert.

Vraag je als bedrijfspandeigenaar een energielabel aan via Woninglabel.nl? Check dan altijd of de prijs in de offerte die je van de energieprestatie adviseur (EP Adviseur) ontvangt overeenkomt met de maximumprijs voor de corresponderende oppervlakte. De maximumprijzen per oppervlakte vind je op de website van de desbetreffende energielabel-adviseur. Elke energielabel-adviseur hanteert andere maximumprijzen, maar is wel verplicht om deze vooraf vastgestelde prijzen na te leven wanneer je als bedrijfspandeigenaar een energielabel aanvraagt via Woninglabel.nl.

Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat jouw bedrijfspand een zodanig grote oppervlakte heeft dat de prijs alleen door middel van een offerte bepaald kan worden. In zo’n geval is er geen vooraf vastgestelde maximumprijs voor de oppervlakte beschikbaar, maar zal dit uit de offerte moeten blijken.

Benieuwd hoe je de verduurzaming van je bedrijfspand moet financieren? Lees dan ons artikel waarin we laten zien hoe jij de verduurzaming voor jouw bedrijf kunt financieren.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu