Placeholder

Energielabel aanvragen in Groningen?

Een energieprestatie adviseur (EP adviseur) in de omgeving Groningen vind je via Woninglabel.nl! Op onze homepagina vul je gemakkelijk je adres in onze vergelijker in en je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de beschikbare energielabel-adviseurs in de regio Groningen.

Hoe het werkt

Wanneer je je woning of bedrijfspand in de regio Groningen gaat verkopen, verhuren of wanneer je een nieuw gebouw laat bouwen heb je een energielabel nodig. Dit is wettelijk verplicht door de overheid. Het energielabel wordt vastgesteld door een gecertificeerde energieprestatie adviseur (EP Adviseur) in de regio Groningen. Je kiest zelf via Woninglabel.nl welke energielabel-adviseur in de regio Groningen het beste bij jou past door je gegevens in te vullen en vervolgens te filteren op prijs, levertijd en beoordeling.

Het proces

Op Woninglabel.nl hebben we alle energielabel-adviseurs in de regio Groningen verzameld in een overzichtelijke en onafhankelijke vergelijker van enkel gecertificeerde adviseurs. Wel zo betrouwbaar en jij hebt zonder gedoe de beste deal te pakken! Hoe Woninglabel.nl precies werkt? Je kiest een adviseur, je leunt achterover en ontvangt het energielabel in je mail!

Veelgestelde vragen over hoe het werkt

Heb je nou nog meer vragen over hoe Woninglabel.nl werkt? We hebben alle veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Over energielabels

Een energielabel voor de regio Groningen vraag je gemakkelijk en snel aan via Woninglabel.nl. Het wettelijk verplichte energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning of bedrijfspand is. Waardevolle informatie! Maar waarom en voor wie is dit waardevolle informatie? En wat heb je eigenlijk aan een energielabel?

Waarom een energielabel?

De aarde warmt op! Dit komt doordat we broeikasgassen zoals CO2 op allerlei manieren uitstoten. Voor een groot deel komst deze CO2 uit jouw woning. Omdat de aarde opwarmt en de CO2 voor een groot deel uit jouw woning komt is de regelgeving voor energielabels in het leven geroepen. Zo is de energieprestatie van jouw woning in de regio Groningen gemakkelijk inzichtelijk.

Wat is een energielabel?

Om de energieprestatie van gebouwen makkelijker met elkaar te vergelijken is het energielabel bedacht. Op het energieprestatiecertificaat van jouw gebouw in de regio Groningen staat met de letters A t/m G aangegeven hoe energiezuinig jouw woning of bedrijfspand is. Hierin staat A voor heel zuinig en G voor heel onzuinig. De isolatie, de warmtebron, maar ook de ventilatie en energie opwekkers zoals zonnepanelen bepalen samen hoe energiezuinig jouw gebouw in de regio Groningen is.

Wat heb je aan een energielabel?

Het energielabel is natuurlijk verplicht bij de verkoop, verhuur of nieuwbouw van je woning of bedrijfspand in de regio Groningen. Maar wat is verder het nut van het energielabel eigenlijk? En wat zegt het label over mijn gebouw in de regio Groningen?

Veelgestelde vragen over energielabels

Heb je nu nog meer vragen over energielabels? We hebben een handig overzicht met alle veelgestelde vragen voor je.

Over ons

Woninglabel.nl is een initiatief van energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) met ruim 10 jaar ervaring in de energielabelmarkt. Woninglabel.nl staat voor je klaar om jou gemakkelijk en snel aan een energielabel in de regio Groningen te helpen. Je vergelijkt alle energielabel-adviseurs en je vindt zo het bedrijf in de regio Groningen dat bij jou past!

Over Woninglabel.nl

Je hebt als gebouweigenaar in de regio Groningen gemiddeld één keer in de acht jaar een (nieuw) energielabel nodig. Logischerwijs is de energielabelmarkt niet direct een markt waarin je thuis bent. Uiteraard wil je wél een goed product en fijne dienstverlening tegen een scherp tarief. Wij maken het jou gemakkelijk door alle energielabel-adviseurs in de regio Groningen bij jou in de buurt overzichtelijk weer te geven. We maken het je nog makkelijker door alle informatie over energielabels te verzamelen op één overzichtelijke plek. Zo vind je in korte tijd de energielabel-adviseur die het beste bij je past.

Waarom Woninglabel.nl

Je hebt een energielabel nodig voor je woning of bedrijfspand in de regio Groningen. Dan heb je behoefte aan snelheid en flexibiliteit. Je wilt dat alles goed en snel wordt geregeld en uiteraard met een glimlach en voor een scherp tarief. Dat is precies waarom mensen kiezen voor Woninglabel.nl!

Alle energielabel-adviseurs

Bij Woninglabel.nl heb je energielabel-adviseurs door heel Nederland om uit te kiezen! Woninglabel.nl biedt de meest complete vergelijking aan energielabel-adviseurs van de regio Groningen. Hiernaast zijn alle door ons weergegeven energielabel-adviseurs gediplomeerd en gecertificeerd.

Alle partners

Bij Woninglabel.nl werken we samen met meerdere partijen uit de branche. Dit doen we om aangesloten bedrijven zo goed mogelijk te helpen in het werk of om nieuwe bedrijven in de markt aan het werk te helpen! We verwijzen je graag door naar onze samenwerkingspartners.

Ons team

Maak kennis met het Woninglabel.nl Team! Wij staan voor je klaar om jou gemakkelijk en snel aan een energielabel in de regio Groningen te helpen. Want, wij zijn goed in de verbinding leggen tussen de bij Woninglabel.nl aangesloten bedrijven en jou als gebouweigenaar op zoek naar een energielabel!

Voor energielabel-adviseurs

Informatie

Woninglabel.nl helpt jou als energielabel-adviseur in de regio Groningen met het makkelijk verkrijgen en uitvoeren van goede opdrachten in een prettig werkgebied. Hiervoor koppelen we de zoekopdracht van potentiële klanten in de regio Groningen aan het aanbod die de verschillende aanbieders op het platform opgeven. Je werkt onder je eigen bedrijfsnaam en certificering. Woninglabel.nl zorgt voor een goed gevulde agenda voor slechts € 24,50 excl. BTW per verkregen opdracht voor woningen en € 39,50 excl. BTW voor bedrijfspanden.

Veelgestelde vragen van energielabel-adviseurs

Heb je nu nog meer vragen over hoe Woninglabel.nl werkt voor jou als energielabel-adviseur in de regio Groningen? We hebben een handig overzicht met alle veelgestelde vragen voor je.

Inloggen dashboard

Aanmelden

Meld je nu kosteloos aan of bel 085 – 01 620 80 voor meer informatie.

Bedrijfspanden

Ga je je bedrijfspand in de regio Groningen verkopen, verhuren of opleveren? Dan is het aanvragen van een energielabel verplicht. Er zijn een aantal zaken waar je als pandeigenaar rekening mee moet houden. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het energielabel voor jouw bedrijfspand.

Het proces

Bij de verkoop, verhuur of bij de oplevering van jouw bedrijfspand in de regio Groningen is het aanvragen van een energielabel verplicht. Bij Woninglabel.nl heb je gemakkelijk in drie stappen een energielabel voor jouw bedrijfspand geregeld. We nemen je mee in het proces van een energielabel aanvragen via Woninglabel.nl voor een bedrijfspand.

Energielabel C verplichting

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoren die groter dan 100 m2 zijn volgens de wet energielabel C of hoger hebben. Als het bedrijfspand in de regio Groningen vanaf dat jaar energielabel D of lager heeft, riskeer je als eigenaar ervan een boete van maximaal 81.000 euro of moet je het pand sluiten.

Veelgestelde vragen over bedrijfspanden

Heb je nou nog meer vragen over energielabels voor bedrijfspanden in de regio Groningen? We hebben een handig overzicht met alle veelgestelde vragen voor je.

Voor een portefeuille

Ook het aanvragen van energielabels voor een portefeuille in de regio Groningen is mogelijk en extreem eenvoudig via Woninglabel.nl! Wanneer jij een portefeuille voor de regio Groningen bij ons aanbiedt, dan ontvang je zo snel mogelijk van ons minimaal één en maximaal drie op maat gemaakte offertes. Dit alles gebeurt, tot de opdracht voor dienstverlening, volledig anoniem. Zodat jij onafhankelijk en objectief kunt vergelijken. 

Labelnieuws

Benieuwd naar het laatste nieuws over energielabels in de regio Groningen? Wij beantwoorden al je brandende vragen en voorzien je van de laatste labelnieuwtjes over zowel woningen als bedrijfspanden in de regio Groningen.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu