Placeholder

Het proces

Bij de verkoop, verhuur of bij de oplevering van jouw bedrijfspand is het aanvragen van een energielabel verplicht. Bij Woninglabel.nl heb je gemakkelijk in drie stappen een energielabel voor jouw bedrijfspand geregeld. We nemen je mee in het proces van een energielabel aanvragen via Woninglabel.nl voor een bedrijfspand.

Kies een energielabel-adviseur voor je bedrijfspand

Een energielabel aanvragen voor je bedrijfspand start je door allereerst een goede energieprestatie adviseur (EP Adviseur) te kiezen. Via Woninglabel.nl geef je hiervoor eerst een aantal gegevens op in onze vergelijker. Vervolgens kun je een energielabel aanvragen.

Gegevens invullen van je bedrijfspand

Om een geschikte energielabel-adviseur te kiezen voor het opstellen van het energielabel voor je bedrijfspand hebben we allereerst wat gegevens van je nodig. In de Woninglabel.nl vergelijker geef je eerst aan of je een energielabel voor een woning of een bedrijfspand aan vraagt. In dit geval dus een bedrijfspand! Vervolgens vul je de postcode en het huisnummer in. Wij kunnen op basis daarvan direct opzoeken bij de overheid hoe groot jouw bedrijfspand is.

Aanvragen energielabel voor een bedrijfspand

Het scherm dat je nu krijgt toont welke aanbieders er bij jou in de buurt beschikbaar zijn om voor jouw bedrijfspand een energielabel op te stellen. De getoonde prijzen zijn de prijzen die op dat moment geldig zijn voor jouw bedrijfspand. Dit geldt ook voor de levertijd. Heb je jouw energielabel snel nodig? Dan kijk je mogelijk naar een wat duurdere aanbieder met een kortere levertijd. Check ook nog even de klantbeoordeling van jouw energielabel-adviseur. Is deze ook naar wens? Dan kun je direct de beschikbaarheid van het bedrijf reserveren en een energielabel-adviseur voor je aan het werk zetten.

Leun achterover

Het is nu aan de energielabel-adviseur, jij kan achterover leunen… De energielabel-adviseur gaat jouw energielabel opnemen. De uiteindelijke bepaling van het energielabel voor jouw bedrijfspand wordt vervolgens gedaan aan de hand van meer dan 150 unieke kenmerken. Wil je meer weten over de berekeningsmethode? Lees dan hier verder over de berekeningsmethode die de energielabel-adviseur voor jouw bedrijfspand gebruikt.

Contact & bezoek van bedrijfspand

De energielabel-adviseur streeft ernaar om binnen 24 uur contact met je op te nemen om een afspraak te maken voor het opstellen van het energielabel voor jouw bedrijfspand. Vervolgens komt hij langs voor de opname van jouw bedrijfspand.

Bepaling energielabel voor jouw bedrijfspand

Voor de bepaling van het energielabel heeft de energielabel-adviseur doorgaans een paar uur nodig om het bedrijfspand ter plekke te inspecteren. Het opstellen van het energielabel voor jouw bedrijfspand gebeurt aan de hand van meer dan 150 unieke kenmerken, waaronder:

  • de algemene kenmerken zoals de afmetingen, het bouwjaar en het gebouwtype;
  • de vierkante meters vloer, dak en gevel;
  • de isolatie van het dak, de muren, de vloer en het type beglazing;
  • de aanwezige installaties voor verwarming, warm water, ventilatie, koeling en zonnepanelen.

De energielabel-adviseur werkt na de gebouwopname het energielabel voor jouw bedrijfspand verder uit middels specialistische software en specifieke berekeningen. De bepaling van het energielabel wordt onder andere gedaan op basis van het fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante meter per jaar (kWh/m².jr).

Ontvang het energielabel voor jouw bedrijfspand

De opname van jouw bedrijfspand is gedaan en de energielabel-adviseur heeft jouw energielabel klaar. We bespreken hieronder hoe het label wordt geregistreerd en opgestuurd. Ook leggen we uit dat je een review achter kan laten voor de energielabel-adviseur en benoemen we onze klantenservice.

Registratie energielabel van bedrijfspand

Na het opstellen van het energielabel voor je bedrijfspand registreert de energielabel-adviseur het energielabel in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Vervolgens mailt de energielabel-adviseur jou het geregistreerde energielabel van je bedrijfspand samen met de factuur.

Beoordeel je energielabel-adviseur

Wanneer je het energielabel van jouw bedrijfspand hebt ontvangen sturen wij van Woninglabel.nl jou nog een korte vragenlijst om de energielabel-adviseur te beoordelen. Nieuwe klanten kunnen jouw ervaring meenemen bij het maken van hun keuze voor een energielabel-adviseur. We controleren de beoordeling en plaatsen die (eventueel anoniem) op Woninglabel.nl. 

Bezwaar energielabel van je bedrijfspand

Ben je het niet eens met het energielabel van jouw bedrijfspand? Bijvoorbeeld omdat je vindt dat de energielabel-adviseur jouw bedrijfspand niet goed heeft geïnventariseerd? Of dat bepaalde kenmerken van jouw bedrijfspand niet zijn meegenomen in de berekening? Neem dan eerst contact op met jouw energielabel-adviseur. Komen jullie er samen niet uit? Dan kan je contact opnemen met de certificaathouder, het bedrijf dat het energielabel heeft geregistreerd. Kom je er ook niet uit met de certificaathouder? In zo’n uitzonderlijk geval kun je bezwaar maken door contact op te nemen met de Geschillencommissie Bouwkundige Keurders. Wil je meer weten over hoe je bezwaar kunt maken. Lees dan hier verder over hoe je bezwaar kunt maken tegen je energielabel.

Klantenservice energielabel bedrijfspanden

Heb je een vraag of heb je onverhoopt een probleem of meningsverschil met de door jou gekozen energielabel-adviseur? Wij helpen je graag. Hoeveel dit kost? Voor jou helemaal niets. Per aanvraag ontvangen we namelijk een vaste vergoeding van de energielabel-adviseur. De energielabel-adviseur heeft zo klanten en jij hebt gemakkelijk en snel een energielabel voor jouw gebouw.

Neem gerust contact op door te mailen naar: info@woninglabel.nl, of te bellen met / een Whatsapp-bericht te sturen naar: 085 – 01 620 80. 

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu