Placeholder

Hoe verduurzaam ik mijn woning of bedrijfspand?

Je woning of bedrijfspand kan op verschillende manieren worden verduurzaamd. De duurzaamheid van je gebouw hangt bijvoorbeeld af van de isolatie, het type beglazing, zonnepanelen, en de aanwezige installaties voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling. Per woning of bedrijfspand lopen de verduurzamingsmaatregelen sterk uiteen. Wel zijn er een aantal zaken die over het algemeen in acht kunnen worden genomen bij het verduurzamen van je gebouw.

Goede isolatie van je woning of bedrijfspand is bijvoorbeeld essentieel om energieverlies tegen te gaan. Niet alleen het dak moet goed geïsoleerd zijn, maar over het algemeen ook de muren en de vloer. Toch hangt de soort en hoeveelheid isolatie die jouw gebouw nodig heeft sterk samen met het type gebouw. Zo zal een appartement op de 2de verdieping, omringd door andere appartementen, minder drastische isolatiemaatregelen vereisen dan een vrijstaande woning. Dit hangt samen met het verliesoppervlakte van de woning.

Daarnaast kan de installatie van een warmtepomp voor jouw woning of bedrijfspand gunstig uitpakken. Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Laat je dus goed adviseren welke warmtepomp voor jouw woning of bedrijfspand het meest geschikt is tijdens een nulmeting uitgevoerd door een bij Woninglabel.nl aangesloten adviseur. Wil je je eerst nog wat meer verdiepen in de verschillende mogelijkheden en kostenplaatjes? Lees dan ons artikel over de warmtepomp waar we de volgende vragen toelichten: Wat kost een warmtepomp? Hoe werkt een warmtepomp? Waar blijft mijn warmtepomp?

Vraag je je af hoe je jouw kantoorpand moet verduurzamen? Lees dan ons artikel waarin we de vraag beantwoorden “Hoe krijg ik mijn kantoorpand naar label C?”.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu