Placeholder

Wat zijn de voordelen van triple glas (hr+++ glas)

12 April 2024Jelmer Jasken

In de zoektocht naar meer energie-efficiëntie en comfort in onze huizen is het kiezen van het juiste glastype en bijbehorend kozijn van groot belang. De voordelen van triple glas kozijnen zijn leidend in deze ontwikkeling. Ze bieden niet alleen een uitstekende isolatie, maar dragen ook bij aan een duurzamere wereld en verhogen de waarde van de woning. De overstap naar kozijnen met triple glas of hr+++ glas is een investering in de toekomst.

Door bewust te kiezen voor geavanceerde technologie zoals hr+++ glas, zet je een belangrijke stap richting een energiezuinig huis.  

Wat zijn triple glas of hr+++ glas kozijnen?

Triple glas, ook bekend als hr+++ glas, is een type beglazing dat bestaat uit drie glasplaten. Deze glasplaten zijn gescheiden door twee spouwen die gevuld zijn met lucht of een intert gas zoals argon. Dit specifieke ontwerp zorgt voor aanzienlijk betere isolatieprestaties in vergelijking met dubbel glas of hr++ glas. Het resultaat hiervan is dat huizen warmer blijven en dat leidt tot een lagere energierekening. Triple glas biedt dus aanzienlijke voordelen als het gaat om energie-efficiëntie en comfort in huis. 

Waarom triple glas of hr+++ glas kiezen?

Hieronder beschrijven we vijf voordelen van triple glas. En waarom het dus de beste keuze is:

1. Hoog isolatievermogen

Triple glas biedt betere isolatie dan dubbel glas, waardoor je huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Dit leidt tot een comfortabeler binnenklimaat en lagere stookkosten.

2. Minder condensatie

Dankzij de verbeterde isolatie is er minder kans op condensvorming aan de binnenkant van de ramen. Dit helpt schimmelvorming en houtrot te voorkomen, wat resulteert in een gezonder binnenklimaat en minder onderhoud.

3. Verbeterde veiligheid

Triple glas is sterker dan dubbel glas, waardoor het moeilijker te breken is en een extra beveiligingslaag biedt tegen inbraken. 

4. Geluidsisolatie

De extra glaslaag en de vulling verminderen geluidsoverlast, wat vooral gunstig is in drukke stadsomgevingen of nabij luchthavens en snelwegen.

5. Verhoogde waarde van je huis

Investeren in triple glas verhoogt niet alleen de energiezuinigheid en het comfort van je huis, maar maakt het ook aantrekkelijker voor potentiële kopers die waarde hechten aan duurzaamheid en energie-efficiëntie. En dat komt goed uit, want de meerderheid van de huizenkopers kijkt vaak naar het energielabel van het huis. 

Lees ook: Publieke toezichthouder om de kwaliteit van het energielabel te verhogen.

Hoe kies je het beste triple glas of hr+++ kozijnen?

Voordat je besluit om triple glas kozijnen te nemen, is het cruciaal om te letten op de U-waarde. Deze waarde geeft aan hoe goed een raam isoleert. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. Vraag daarom aan de adviseur naar de levensduur en garantievoorwaarden. En vergeet niet te kiezen voor een betrouwbare leverancier met goede beoordelingen.

Is triple glas het geld waard?

Hoewel triple glas in het begin waarschijnlijk duurder is dan dubbel glas, betaalt deze investering zich terug door lagere energiekosten, minder onderhoud en de mogelijkheid om de waarde van je huis te verhogen. Bovendien help je door het verminderen van je CO2-uitstoot mee aan een duurzamere wereld. Kortom, er zijn veel voordelen van triple glas.

De voordelen van triple glas op een rijtje

Triple glas kozijnen zijn een verstandige optie voor wie het comfort in huis wil verbeteren, de energierekening omlaag wil brengen en wil bijdragen aan een duurzamere wereld. Hoewel de initiële investering hoger is, bieden de voordelen op lange termijn van triple glas zeker meerwaarde. Naast reguliere isolatie, zorgt goede beglazing ook nog eens voor een hoger energielabel.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
17 May 2024

Alles wat je moet weten over een zonneboiler

Placeholder
15 May 2024

5 manieren om je bedrijfspand te verduurzamen

Placeholder
15 May 2024

Je huis verduurzamen tot energielabel A++++

Placeholder
6 May 2024

Wel of geen elektrische warmtepomp in Midden-Nederland