Placeholder

Affiliate Partner Programma: Hoe promoot ik mijn Affiliate link?

28 June 2022Jelmer Jasken

Vandaag is ons Affiliate Partner Programma gelanceerd. Met het Affiliate Partner Programma kun jij, jouw klant of een relatie via een unieke link eenvoudig een aanvraag doen voor de opname van een energielabel. Gebruik jij, jouw klant of een relatie jouw link, dan ontvang jij als Affiliate Partner van ons een ‘kick-back’. Voor elke gegeneerde aanvraag ontvang jij namelijk 25 Woninglabel Punten die je kunt inwisselen voor mooie producten uit onze catalogus. Meer weten over ons Affiliate Partner Programma of een kijkje nemen in de catalogus? Lees dan hier verder.

Je hebt een Affiliate link ontvangen. Wat nu?

Als je Affiliate Partner van Woninglabel.nl bent geworden heb je een unieke link ontvangen. Maar hoe breng je deze link aan de man? Afhankelijk van jouw type bedrijf en dienstverlening zijn één of meerdere van de onderstaande manieren toepasbaar. Een combinatie van drie of meer manieren is ideaal, zodat jij genoeg verkeer doorstuurt naar onze website waar jij dan weer Woninglabel Punten en mooie producten voor terugkrijgt!

1. Deel de link in een blogartikel

Heb je een eigen blog of nieuwspagina op je website? Dan is het slim om een blogartikel te schrijven waar je je unieke link in verwerkt. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over hoe Woninglabel.nl werkt, over waarom je een energielabel nodig hebt, wanneer je een energielabel nodig hebt of over energiebespaartips.

De link kun je verwerken in de tekst zoals hierboven is gedaan. Daarnaast kun je de link achter een afbeelding zetten, zoals we hieronder hebben gedaan.

Woninglabel.nl Affiliate Partner Programma Infographic

Heb je een blogartikel geschreven en je unieke link geïntegreerd? Dan kun je deze eventueel nog opleuken met audiovisueel materiaal van ons YouTube kanaal, zodat de lezer beter begrijpt hoe ons platform werkt.

2. E-mail je contacten

Een andere manier om je unieke affiliate link aan de man te brengen is door je contacten te e-mailen. Dit kun je doen door een persoonlijke e-mail op te stellen of door de e-mail vorm te geven met Mailchimp.

Er zijn twee manieren om deze mail aan je contacten te schrijven. Je kunt ervoor kiezen om de e-mail volledig om de promotie van je link te laten draaien. Een andere manier is het natuurlijk integreren van de link in een mail die je al (frequent) naar je contacten zou sturen. Je kunt deze twee manieren ook combineren om nog meer Woninglabel Punten te sparen en sneller een mooi product uit onze catalogus op je deurmat te ontvangen.

3. Podcast promotie

Voor de echte digitale strategen die een eigen podcast hebben: je kunt je unieke link ook via dit kanaal promoten. Dit doe je door een stukje uitleg te geven in je podcast en vervolgens de unieke link in je podcast omschrijving te vermelden.

Podcast promotie Woninglabel.nl

4. Link toevoegen aan jouw online product

Bied jij op je website een product aan dat gerelateerd is aan een energielabel voor woningen, zoals een hypotheek of een huis? Dan kun je er ook voor kiezen om op de pagina waar je dit product aanbiedt je unieke Affiliate link te integreren. Een tweede optie is om de Affiliate link te integreren in de bedankmail die je stuurt naar jouw klant nadat de aankoop of afsluiting is voltooid.

5. Delen op Sociale Media

Een vijfde, waarschijnlijk meest voor de hand liggende, optie is de promotie van jouw unieke link via Sociale Media. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een aantal voorbeelden voor promotie via Sociale Media zijn:

 • Instagram Story;
 • Instagram Feed;
 • Facebook Story;
 • Facebook Feed;
 • Linkedin;
 • YouTube;
 • Whatsapp.

6. Jouw veelgestelde vragen pagina

Heb je op jouw website een veelgestelde vragen pagina? Dan kun je je unieke Affiliate link ook integreren in een veelgestelde vraag gerelateerd aan energielabels voor woningen. Heb je nog geen veelgestelde vraag gerelateerd aan energielabels? Voeg er dan eentje toe! Door een veelgestelde vraag te beantwoorden en hier je Affiliate link aan toe te voegen spaar je namelijk extra punten bij Woninglabel.nl.

7. Gebruik een Woninglabel.nl banner

Wil je liever een mooie visual gebruiken in plaats van content schrijven? Gebruik dan onderstaande Woninglabel.nl banner! Achter deze banner kun je jouw unieke Affiliate link plakken.

Een Woninglabel.nl banner

Waar kun je bovenstaande banner met jouw Affiliate link promoten? Dit kan via bijvoorbeeld de volgende kanalen:

 • in jouw nieuwsbrief;
 • in een reguliere e-mail naar je klant;
 • op jouw website;
 • op Sociale Media kanalen (zie bovengenoemde kanalen).

Affiliate Partner van Woninglabel.nl worden

Ben je nou enthousiast geworden, maar ben je nog geen Affiliate Partner van Woninglabel.nl? Dan kun je je hier aanmelden als Woninglabel.nl Affiliate Partner.

Wil je meer informatie over ons Affiliate Partner Programma? Lees dan hier verder.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
16 July 2024

EnergielabelMonitor biedt inzicht in energielabels van panden in alle Nederlandse gemeenten

Placeholder
8 July 2024

Natuurlijke ventilatie in je huis voor een gezond binnenklimaat

Placeholder
1 July 2024

Verbouwen of verhuizen: wat is de beste keuze?

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen