Placeholder

Energielabel aanvragen vakantie-/recreatiewoning

Via Woninglabel.nl kun je eenvoudig een energieprestatie-adviseur (EP Adviseur) vinden voor jouw vakantie-/recreatiewoning. Op onze homepagina vul je gemakkelijk jouw adres in onze vergelijker in en vervolgens krijg je een overzicht te zien van alle beschikbare energielabel-adviseurs voor vakantie-/recreatiewoningen. Na het vergelijken van de adviseurs kun je direct een energielabel aanvragen bij de door jou gekozen adviseur. De EP Adviseur zal vervolgens contact met je opnemen om een afspraak te maken en de nodige stappen te doorlopen om het energielabel te verkrijgen. Op deze manier kun je snel en gemakkelijk een energielabel vakantie-/recreatiewoning aanvragen.

Waarom een energielabel aanvragen voor je vakantie-/recreatiewoning

Het aanvragen van een energielabel voor jouw vakantie-/recreatiewoning is verplicht gesteld door de overheid. Deze verplichting is ontstaan vanwege de opwarming van de aarde en dus de hoeveelheid CO2 dat jouw vakantie-/recreatiewoning uitstoot. Door middel van het energielabel wordt de energieprestatie van jouw vakantie-/recreatiewoning inzichtelijk gemaakt en kun je zien hoe energiezuinig jouw vakantie-/recreatiewoning is.

Bij de verkoop, verhuur of nieuwbouw van jouw vakantie-/recreatiewoning moet je kunnen aantonen dat er een geldig energielabel aanwezig is. Dit geldt tevens voor het vermelden van een energielabel in advertenties. Indien je niet beschikt over een geldig energielabel, kan je een boete opgelegd krijgen. Het bedrag van deze boete verschilt voor particulieren en bedrijven. Zorg er daarom voor dat je tijdig een energielabel aanvraagt voor jouw vakantie-/recreatiewoning om onnodig boetes te voorkomen.

Wat houdt een energielabel vakantie-/recreatiewoning in?

Wat is het nut van een energielabel aanvragen vakantie-/recreatiewoning? Een energielabel geeft kopers of huurders van jouw vakantie-/recreatiewoning of bedrijfspand direct inzicht in de energiezuinigheid van het gebouw. En dat zonder dat zij hiervoor de energierekening hoeven te bekijken. Dit is voordelig, omdat een energiezuinige vakantie-/recreatiewoning niet alleen meer wooncomfort biedt, maar ook zorgt voor een lagere energierekening en minder CO2-uitstoot.

Op het energielabel vakantie-/recreatiewoning staan de belangrijkste kenmerken van het gebouw die te maken hebben met de energieprestaties, evenals nuttige adviezen om het gebouw energiezuiniger te maken.

Hoe wordt een energielabel vakantie-/recreatiewoning berekend?

Nadat je via Woninglabel.nl een energieprestatie-adviseur hebt gekozen om een energielabel voor je vakantie-/recreatiewoning te verkrijgen, zal de adviseur contact met je opnemen voor een afspraak. De EP Adviseur zal binnen één tot anderhalf uur bij je langskomen en de energieprestatie van je woning bepalen aan de hand van meer dan 150 unieke kenmerken, waaronder:

  • Algemene kenmerken, zoals de afmetingen, bouwjaar en type woning;
  • Oppervlakte van vloeren, daken en gevels;
  • Isolatie van het dak, de muren, de vloer en het type beglazing;
  • Aanwezigheid van verwarmings-, warmwater-, ventilatie-, koel- en zonnepaneelsystemen.

Het energielabel wordt vastgesteld op basis van het theoretische gebouw-gebonden energieverbruik in kWh per m2 en het aandeel hernieuwbare energie. Hoe lager het verbruik in kWh per m2 en hoe hoger het aandeel hernieuwbare energie, hoe zuiniger de woning en hoe beter je energielabel zal zijn.

Hoe vraag je een energielabel vakantie-/recreatiewoning aan?

Bij Woninglabel.nl regel je snel en voordelig een energielabel voor jouw vakantie-/recreatiewoning bij verkoop, verhuur of nieuwbouw. Binnen slechts drie stappen ontvang je jouw energielabel.

Om een geschikte energieprestatie-adviseur te vinden voor het opstellen van jouw energielabel hebben we enkele gegevens van je nodig. Via onze vergelijker geef je aan of je een energielabel voor een vakantie-/recreatiewoning of bedrijfspand aanvraagt en vul je jouw postcode en huisnummer in. Op basis hiervan krijgen wij direct toegang tot de gegevens van de overheid en de grootte van jouw vakantie-/recreatiewoning.

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld, verschijnt er een scherm met alle beschikbare energieprestatie-adviseurs bij jou in de buurt. De getoonde prijzen en levertijden zijn specifiek voor jouw vakantie-/recreatiewoning. Wil je snel een energielabel ontvangen? Kies dan voor iets duurdere adviseur met een kortere levertijd. Wij adviseren altijd om de beoordelingen van de EP Adviseur te controleren voordat je een keuze maakt. Als je tevreden bent met de beoordelingen, kun je direct de beschikbaarheid van de adviseur reserveren en het energielabel voor jouw vakantie-/recreatiewoning aanvragen.

Na het indienen van je aanvraag zal de EP Adviseur contact met je opnemen om een afspraak in te plannen voor opname. Zodra de adviseur bij jou langskomt om het energielabel vakantie-/recreatiewoning op te nemen, hoef je alleen maar achterover te leunen.

Na de opname wordt het energielabel voor je vakantie-/recreatiewoning verder uitgewerkt met behulp van specialistische software en specifieke berekeningen.

Hoe lang is een energielabel vakantie-/recreatiewoning geldig?

Een geldig energielabel voor je vakantie-/recreatiewoning dient geregistreerd te zijn in EP-online. Voorlopige energielabels zijn niet geldig. Zowel de huidige als oude energielabels zijn tien jaar geldig. Het is niet verplicht om oude energielabels, die nog geldig zijn, opnieuw op te laten stellen. Dit hoeft pas als het label is verlopen.

Als er verduurzamingsmaatregelen aan jouw vakantie-/recreatiewoning zijn doorgevoerd, is het verstandig om een nieuw energielabel op te laten stellen. Een nieuw energielabel vakantie-/recreatiewoning is ook nauwkeuriger.

Over Woninglabel.nl

Woninglabel.nl is een initiatief van energieprestatie-adviseurs met gezamenlijk ruim 20 jaar ervaring in de energielabelmarkt. Wij staan voor je klaar om je gemakkelijk en snel aan een energielabel vakantie-/recreatiewoning te helpen. Je vergelijkt alle energielabel-adviseurs en je vindt zo het bedrijf in de regio dat jouw vakantie-/recreatiewoning kan opnemen.

Logischerwijs is de energielabelmarkt niet direct een markt waarin je thuis bent. Uiteraard wil je wel een goed product en fijne dienstverlening tegen een scherp tarief. Woninglabel.nl maakt het jou gemakkelijk door alle energieprestatie-adviseurs voor een vakantie-/recreatiewoning bij jou in de buurt overzichtelijk weer te geven. We maken het jou nog makkelijker door alle informatie over energielabels te verzamelen op één overzichtelijke plek. Een energielabel aanvragen vakantie-/recreatiewoning was nog nooit zo eenvoudig en zo vind je in korte tijd de adviseur die het beste bij je past.

Waarom Woninglabel.nl

Een energielabel aanvragen voor je vakantie-/recreatiewoning? Daarbij is snelheid en flexibiliteit belangrijk. Je wilt dat alles efficiënt en vlot wordt geregeld, uiteraard met een vriendelijke service en tegen een voordelig tarief. Dat is precies waarom mensen kiezen voor Woninglabel.nl! Op Woninglabel.nl vergelijken we energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) en zorgen we ervoor dat je de energielabel-adviseur vindt die bij jou past. Bij Woninglabel.nl streven we ernaar om moeilijke zaken gemakkelijk te maken. Daarom zijn we er trots op dat onze klanten ons beoordelen met 4,9 van de 5 sterren. Dit geeft ons de motivatie om jou de beste service te bieden!

Alle energielabel-adviseurs

Bij Woninglabel.nl kun je kiezen uit energielabel-adviseurs in heel Nederland. Woninglabel.nl biedt de meest uitgebreide vergelijking van energielabel-adviseurs voor vakantie-/recreatiewoningen. Bovendien zijn alle energielabel-adviseurs die wij tonen gediplomeerd en gecertificeerd.

Woninglabel.nl Team

Maak kennis met het team van Woninglabel.nl! Wij staan voor je klaar om je op een eenvoudige en snelle manier te helpen bij het verkrijgen van een energielabel voor je vakantie-/recreatiewoning. We zijn experts in het verbinden van de bedrijven die zijn aangesloten bij Woninglabel.nl en jou als gebouweigenaar die op zoek is naar een energielabel vakantie-/recreatiewoning.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu