Placeholder

Hoe lang is mijn (oude) energielabel geldig?

Energielabels zijn alleen geldig als ze zijn geregistreerd in EP-online. Voorlopige energielabels zijn niet geldig. Zowel de huidige als de oude energielabels zijn tien jaar geldig. Er is geen verplichting om oude energielabels welke nog geldig zijn opnieuw op te laten stellen, dat hoeft pas als het label is verlopen. Is je label zichtbaar in EP-online, dan is je energielabel gewoon geldig en kan deze gebruikt worden bij de overdracht van je woning.

Als er verbetermaatregelen aan je huis zijn doorgevoerd is het altijd verstandig om een nieuw energielabel op te laten stellen. Ook is het nieuwe energielabel een stuk nauwkeuriger. Wil je je woning nog extra verduurzamen voordat je een nieuw energielabel laat opstellen? Lees dan ons artikel met vijf manieren om je energielabel te verhogen.

Let op: per 1 januari 2030 mag je geen woningen met energielabel E, F, of G meer verhuren. Zorg er dus voor dat je als verhuurder tijdig checkt wat het energielabel van jouw woning is. Dit geldt voor zowel woningbouwcorporaties als voor particuliere verhuurders. Zo kun je op tijd beginnen aan de verduurzaming van de woning en het huidige energielabel opwaarderen naar een label dat ook in 2030 nog geldig is. Benieuwd hoe je de verduurzaming kunt financieren? Je kunt lenen tegen een 0%-rentetarief als je een laag inkomen hebt. Daarnaast zijn de subsidies verhoogd en kun je nu ook voor slechts één isolatiemaatregelen subsidie ontvangen. Voor kleine, particuliere verhuurders is een subsidiepot beschikbaar.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu