Placeholder

Hoe kan ik controleren of ik een geldig energielabel heb?

In de landelijke energielabel database van de Rijksoverheid EP-online kun je controleren of jouw woning of bedrijfspand een geldig energielabel heeft. Dit doe je door je postcode + huisnummer of je registratienummer in te voeren in de zoekbalk. Alleen definitief geregistreerde energielabels zijn terug te vinden in deze database.

Voorlopige energielabels welke gebouweigenaren in 2015 hebben ontvangen zijn niet geldig en zijn ook niet terug te vinden in deze database. Energielabels zijn na het moment van opname tien jaar geldig, daarna zijn ze niet meer zichtbaar in EP-online.

Vanaf 2030 mogen zowel woningcorporaties als particulieren geen woningen meer verhuren met energielabel E, F, of G. Het is dus ook als verhuurder belangrijk dat je in bovenstaand register tijdig checkt wat jouw energielabel is. Zo kun je op tijd beginnen met verduurzamingsmaatregelen om het energielabel van jouw pand op te waarderen tot label D of hoger.

Verloopt je energielabel bijna en wil je deze voor de volgende keuring graag verbeteren? Lees dan ons artikel over hoe je je energielabel verhoogt.

Ik kan mijn energielabel niet vinden

Heb je je postcode + huisnummer of registratienummer in EP-online ingevoerd, maar krijg je geen energielabel te zien dat correspondeert met jouw adres? Dan heeft je woning of bedrijfspand nog geen geldig energielabel, of is je vorige energielabel langer dan tien jaar geleden opgesteld. In dat geval moet je zo snel mogelijk een (nieuw) energielabel voor je gebouw opstellen, anders riskeer je een boete.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu