Placeholder

Waarom een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen

28 April 2023Jelmer Jasken

Tegenwoordig zijn energielabels onmisbaar in onze maatschappij. Ze geven namelijk aan hoe energiezuinig een woning of bedrijfspand is. Zeker in tijden van hoge energieprijzen is het verstandig om naar de energiezuinigheid te kijken. Met inzicht in de energieprestaties van je pand kun je stappen ondernemen om te verduurzamen. Hieronder geven we verschillende redenen waarom het aanvragen van een energielabel voor je bedrijfspand een goed idee is.

1. Energiekosten inzichtelijk en mogelijke verduurzamingsmaatregelen

Het energielabel voor bedrijfspanden geeft inzicht in de energiezuinigheid van jouw pand en is daarmee een handig hulpmiddel om inzicht te krijgen in de energielasten. Je kunt er namelijk het energieverbruik en de bijbehorende maandelijkse kosten mee inzien. Bovendien biedt het label tips om je bedrijfspand energiezuiniger te maken. Het uitvoeren van deze verduurzamingsmaatregelen kan op de lange termijn veel geld besparen. 

2. Energielabel aanvragen bedrijfspand is verplicht bij verkoop of verhuur

Wanneer je jouw bedrijfspand wilt verkopen of verhuren, ben je al geruime tijd verplicht om een geldig energielabel te overhandigen. Deze verplichting is ingesteld om energiebesparende maatregelen te bevorderen. Een bedrijfspand met een slecht label presteert namelijk minder goed bij de verhuur of verkoop. De verplichting dwingt je dus om je bedrijfspand te verduurzamen, mocht het een slecht label hebben. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport (ILT) controleert of de energielabelplicht wordt nageleefd en er kunnen hoge boetes worden opgelegd bij het niet naleven ervan. 

3. Snellere verkoop of verhuur door goede energielabels

Zoals we ook al eerder hebben vermeld, is een groen en goed label een belangrijke factor voor een snellere verkoop of verhuur van je bedrijfspand. Een bedrijfspand met een groen energielabel bij verkoop, heeft een voorsprong op het gebied van energiebesparing en verduurzaming voor de nieuwe eigenaar. Hoe beter of groener het energielabel, hoe gunstiger het is voor de verkoop of verhuur van het pand. 

Waar kun je een energielabel bedrijfspand aanvragen

Bij Woninglabel.nl kun je al vanaf €249,50 een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen, gebaseerd op een oppervlakte van 0 tot 100m2. Voor grotere bedrijfspanden zijn de kosten logischerwijs hoger. Wil je graag een energielabel voor jouw bedrijfspand aanvragen? Klik dan hier.

Energielabel C verplichting

Vanaf begin 2023 moeten bedrijfspanden met een kantoorfunctie voldoen aan de energielabel C verplichting. Als jouw kantoorpand groter is dan 100m2, ben je verplicht om over een energielabel te beschikken. Dit betekent dat de maximale fossiele energiebehoefte van het pand 235 kWh/m2 per jaar moet zijn of dat de Energie-Index minimaal 1,3 moet zijn. 

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
17 May 2024

Alles wat je moet weten over een zonneboiler

Placeholder
15 May 2024

5 manieren om je bedrijfspand te verduurzamen

Placeholder
15 May 2024

Je huis verduurzamen tot energielabel A++++

Placeholder
6 May 2024

Wel of geen elektrische warmtepomp in Midden-Nederland