Placeholder

De hoofdprijs die je niet wilt winnen: €20.000,- boete!

Panden met een kantoorfunctie dienen vanaf heden te voldoen aan de energielabel C verplichting! Ook wanneer je niet verkoopt, verhuurt of een andere actie onderneemt is het energielabel kantoor verplicht. Heb je dit nog niet geregeld, dan riskeer je tot wel €20.000,- boete, welke uit worden gedeeld tussen 1 maart 2023 en 1 september 2023. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de energielabel C verplichting en vraag je vanaf slechts €250,- & binnen 2 werkdagen jouw energielabel aan!

Vanaf heden moet elk kantoorpand groter dan 100 m2 voldoen aan de label c verplichting. Dit staat gelijk aan een maximale fossiele energiebehoefte van 235 kWh/m2 per jaar of een Energie-Index van minimaal 1,3. De verplichting is een maatregel die voortkomt uit de doelstellingen van het Energieakkoord. De wijziging van het Bouwbesluit, waarin deze verplichting is opgenomen, is op 2 november 2018 gepubliceerd in het Staatsblad. De wijziging voor het energielabel c kantoren is daarmee officieel van kracht.

Vanaf slechts €250,- en binnen 2 werkdagen!

Bij Woninglabel.nl kun jij jouw energielabel kantoren 2023 aanvragen vanaf slechts €250,- incl. BTW en het kantoorpanden energielabel C binnen 2 werkdagen na aanvraag ontvangen. Dit is op basis van een bedrijfspand met een oppervlakte van 100 m2. Is je bedrijfspand groter, dan is de prijs logischerwijs ook wat hoger. Vergelijk alle tarieven en levertijden, op basis van jouw situatie, via de onderstaande knop. Meer lezen over hoe Woninglabel.nl werkt? Dat kan hier. Hoe sneller geregeld, hoe groter de kans dat je een boete voor label c kantoren vermijdt!

Welke panden moeten voldoen aan de kantoren energielabel c verplichting?

Niet alle kantoorpanden hoeven aan de verplichting van minimaal energielabel C te voldoen. De verplichting geldt voor gebouwen met de volgende functies (dit kan 1 functie zijn, maar ook een combinatie van meerdere functies):

 • kantoor;
 • onderwijs, zoals scholen en universiteiten;
 • bijeenkomst, zoals cafés, restaurants, kinderopvang en vergadercentra;
 • gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen;
 • logies, zoals hotels en pensions;
 • sport, zoals sporthallen, stadions, zwembaden;
 • winkels, zoals supermarkten, warenhuizen, showrooms van garages.

Daarnaast geldt de verplichting alleen voor bedrijfspanden die:

 • groter zijn dan 100 m2;
 • een kantoorfunctie hebben voor meer dan 50% van het totale gebruiksoppervlak;
 • over twee jaar nog in gebruik zijn als kantoor (geen sloop, transformatie of onteigening);
 • geen monument zijn.

Wat als je nog niet voldoet aan de 2023 energielabel C verplichting?

Wijst de opname van jouw kantoorpand door een gecertificeerde EP Adviseur uit dat je nog niet voldoet aan de energielabel C verplichting, dan kan de adviseur een verduurzamingsadvies voor je opstellen. In dit advies staat precies wat je kan doen om wel te voldoen aan de energielabel C verplichting. Daarnaast kun je dit advies overhandigen aan de gemeente, voor uitstel van de boete. Heb je nog vragen? Kijk dan een bij onze Veelgestelde Vragen. Staat je vraag hier niet tussen, dan helpen we je uiteraard graag! Je kan mailen naar: info@woninglabel.nl, of bellen met / een Whatsapp-bericht sturen naar: 085 – 01 620 80. 

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu