Placeholder

Voldoet jouw kantoor al aan de energielabel C plicht

30 November 2022Jelmer Jasken

Ben je als kantoorpand eigenaar, met een slecht verduurzaamd gebouw, nog steeds niet bezig geweest om je pand te verduurzamen? Dan ben je nu zeker aan de late kant en heb je helemaal geen tijd meer om achterover te leunen. Sterker nog… je hebt nog maar één maand om ervoor te zorgen dat je kantoorpand minimaal een energielabel C heeft. Hetzelfde label dient in 2030 zelfs een energielabel A te zijn!

Kijkend naar de actuele energieprijzen voelt iedereen zich genoodzaakt om te verduurzamen. De Omgevingsdienst zal in 2023 controleren hoe de vlag erbij hangt wat betreft de energielabels van kantoren. Daarbij geven ze advies en indien nodig treffen zij ook sancties.

Energielabel C verplichting

Medio september moesten bij 28.000 kantoren in Nederland nog het een en ander gebeuren om tot energielabel C te komen. Omgerekend waren dat zo’n 150 kantoren per dag. Helaas beschikken wij niet over de huidige stand van zaken en betreft dit artikel meer als opheldering. Dit, om nogmaals te benadrukken dat de kantoren welke nog geen energielabel C hebben, nog maar slechts één maand hebben!

De kantoorpand eigenaren zijn al vanaf 2021 meermaals op de hoogte gesteld van de verplichting om ervoor te zorgen dat de verduurzamingsmaatregelen niet vergeten zouden worden.

Controle

Wordt er geconstateerd dat een pand niet aan de eis voldoet? Dan neemt de Omgevingsdienst contact op om te checken of dat inderdaad het geval is. Is een bedrijf wel bezig met het verduurzamen of betreft het een uitzondering? Zo niet dan wordt de ruimte gegeven voor het indienen van een verduurzamingsplan dat binnen een jaar uitgevoerd moet zijn. Als de pand eigenaren dan geen plan indienen of niet reageren wordt er direct gehandhaafd. Dit kan een boete zijn, maar ook het pand kan gesloten worden.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
16 July 2024

EnergielabelMonitor biedt inzicht in energielabels van panden in alle Nederlandse gemeenten

Placeholder
8 July 2024

Natuurlijke ventilatie in je huis voor een gezond binnenklimaat

Placeholder
1 July 2024

Verbouwen of verhuizen: wat is de beste keuze?

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen