Placeholder

Wie kan zich aanmelden op Woninglabel.nl?

Alle energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) die voor de NTA8800 gediplomeerd zijn kunnen zich vrijblijvend en kosteloos aanmelden voor Woninglabel.nl.

Hoe behaal ik de benodigde diploma’s om energielabel-adviseur te worden?

Wil je energielabel-adviseur worden maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s?

Er zijn diverse opleidingsinstituten waar je een opleiding tot energielabel-adviseur kan volgen. Dit kan onder andere bij Kader, BuildingLabel, BENGopleiding.nl en Vastgoed Business School. Nadat je de opleiding hebt afgerond kan je het uniform opgestelde examen door ISSO afleggen bij Cito of het Examenpark. Als je je diploma hebt behaald word je opgenomen in het landelijk register Centraal Register Techniek van InstallQ en mag je aan de slag als energielabel-adviseur.

Binnen de diplomering wordt onderscheid gemaakt tussen woningen, utiliteit, in de basis- of in de detailmethodiek. Zo ontstaan dus de volgende combinaties: EP-W/B (EP Adviseur woningbouw in de basismethodiek), EP-W/D (EP Adviseur woningbouw in de detailmethodiek), EP-U/B (EP Adviseur utiliteitsbouw in de basismethodiek) en EP-U/D (EP Adviseur utiliteitsbouw in de detailmethodiek).

Voor bestaande gebouwen die verkocht of verhuurd worden is een energielabel opgesteld volgens de basismethodiek nodig. Deze verplichting geldt voor alle bestaande gebouwen met een bouwjaar vóór 2021. De detailmethodiek daarentegen wordt gebruikt ter beoordeling van gebouwen die na 1 januari 2021 zijn gebouwd. Niet alleen nieuwbouwwoningen vallen dus onder deze verplichting, maar ook woningen die gerenoveerd zijn naar nieuwbouwniveau. Op moment dat je een omgevingsvergunning aanvraagt is er ook een energielabel opgesteld volgens de detailmethodiek nodig. In alle andere gevallen is de basismethodiek voldoende.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu