Placeholder

Kantooreigenaren opgelet: Omgevingsdienst start handhaving energielabel C

15 February 2023Jelmer Jasken

Vanaf 1 januari 2023 zouden alle kantoorpanden aan de energielabel C verplichting moeten voldoen. Helaas heeft niet iedereen deze deadline gehaald. Deze week heeft de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied de eerste stappen gezet in het handhaven van de energielabel C verplichting voor kantoorpanden. Uit een inventarisatie blijkt dat bijna de helft van de kantoren in de omgeving nog niet voldoet aan de verplichting.

De eerste waarschuwingsbrieven zijn deze week verstuurd naar de betreffende kantoorpand eigenaren. Het is van essentieel belang dat kantooreigenaren binnen nu en 12 weken actie ondernemen. Anders worden de kantooreigenaren beboet.

Geïnformeerd, maar nog niet voldaan: handhaving energielabel C begint

De gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Haarlemmermeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer informeren de kantooreigenaren al twee jaar over de verplichting van een energielabel C, die vanaf 1 januari 2023 geldt.

Zowel het Rijk als de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied hebben meermaals gewezen op deze verplichting. Welke van toepassing is op kantoorgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100 m2. 

Waarschuwingen gestuurd naar bijna 650 kantoorpanden

Bijna 650 kantoorpanden in de regio voldoen op dit moment nog niet aan de energielabel C verplichting en ontvangen deze week een waarschuwingsbrief. De handhaving is niet gericht op het sluiten van de kantoren, maar duidt op het einde van de vrijblijvendheid. Voldoen aan de verplichting is nu een must. 

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
20 March 2023

Een groot verschil in energieverbruik van woningen met een hoog of laag energielabel

Placeholder
13 March 2023

Ook jij komt in aanmerking voor hypotheekrentekorting

Placeholder
3 March 2023

Het energielabel is momenteel nog te weinig een instrument voor verduurzaming

Placeholder
27 February 2023

Een energielabel aanvragen: Labels A t/m A++++ gegroeid met 15%