Placeholder

Wat doet een energielabel-adviseur bij jou thuis?

Als je wilt weten wat een energieprestatie adviseur (EP Adviseur) bij jou thuis doet, kijk dan het korte filmpje van Maarten van Woninglabel.nl. Toch liever verder lezen? Dat kan ook!

De energielabel-adviseur bekijkt je huis van onder tot boven om te bepalen hoe energiezuinig je huis is. Dit is namelijk wettelijk verplicht. Eerst gaat de energielabel-adviseur met jou in gesprek. Wat kun je al vertellen over je huis? Heb je nog bouwtekeningen of facturen van verbouwingen liggen? Hierna zal de energielabel-adviseur alle hoeken en gaten van je huis willen bekijken. Hij kijkt ook bij je onder de vloer en op zolder. Hier kan hij zien hoe goed je vloer en je dak zijn geïsoleerd. Ook meet hij hoe dik de muren zijn geïsoleerd. Minder warmteverlies betekent namelijk dat je minder hoeft te stoken en een beter energielabel kunt behalen.

Vervolgens kijkt de energielabel-adviseur hoe je je huis hebt verwarmd. Heb je een cv-ketel op gas of ben je al van het gas af en verwarm je je huis met een warmtepomp? Ook is het van belang om te weten wat voor energie-opwekkers er worden gebruikt. Zonnepanelen wekken groene stroom op, waardoor je minder grijze stroom verbruikt en dit is weer gunstig voor je energielabel. Ook kijkt de energielabel-adviseur naar de ventilatievoorzieningen. Het is misschien lekker fris om altijd een raampje open te hebben staan, maar hierdoor verliest de woning veel warmte. Voor het energielabel is het belangrijk dat hier een goede balans in is. Hoeveel warmte je huis vasthoudt is het allerbelangrijkste voor het bepalen van je energielabel. De energielabel-adviseur zal dus ook glashelder willen hebben wat voor soort ramen er in jouw huis zitten: enkel glas, dubbel glas of zelfs driedubbel glas. De energielabel-adviseur heeft ook een speciaal metertje bij zich om te bepalen of er een isolerende coating op het glas zit. Al met al is de opname een hele klus. De energielabel-adviseur is al snel drie kwartier tot een uur bij je bezig. Daarna werkt de energielabel-adviseur alle gegevens nauwkeurig uit en voert de informatie in in een speciaal softwareprogramma. Het energielabel wordt uiteindelijk geregistreerd bij de overheid en jij ontvangt het natuurlijk ook. Gebouwen opnemen voor een energielabel is dus specialistisch werk. Op Woninglabel.nl vind je jouw beste deal en het is bovendien dé plek waar je alle informatie vindt over het energielabel. Hier vergelijk je alle aanbieders van energielabels met elkaar en kies je makkelijk de energielabel-adviseur die het beste bij jou past.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu