Placeholder

Wat zijn onze vereisten voor energielabel-adviseurs?

Om actief te kunnen zijn op Woninglabel.nl dienen alle energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) gediplomeerd te zijn en te werken onder de strikte kwaliteitseisen van de BRL9500. Wat is de BRL9500? De BRL9500 is een certificering voor de energieprestatieadvisering. Deze certificering is wettelijk verplicht voor alle energielabel-adviseurs die energieprestatie-rapporten opstellen en deze registreren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Deze regeling is in werking gesteld om de kwaliteit te borgen voor de werkzaamheden die adviseurs in de energielabelbranche verrichten. Binnen de BRL9500 certificering wordt er onderscheid gemaakt tussen BRL9500-W en BRL9500-U. Het eerste type certificering is voor de woningbouw en het tweede type is voor utiliteitsbouw.

Naast onderscheid in het type bouw wordt er ook onderscheid gemaakt in de methodiek. Zo hebben onze energielabel-adviseurs het diploma EP/W Basis voor de opnames in de basismethodiek. Vervolgens hebben energielabel-adviseurs het diploma EP/W Detail voor opnames in de detailmethodiek.

Daarnaast dient het bedrijf van de energielabel-adviseur gecertificeerd te zijn. Ook kan het bedrijf zijn aangesloten bij een gecertificeerde koepelorganisatie. Tot slot moeten de energielabel-adviseurs die bij Woninglabel.nl zijn aangesloten beschikken over een vriendelijke glimlach!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu