Placeholder

Wat is de prijs van een energielabel?

De prijs voor een energielabel voor een woning of bedrijfspand is afhankelijk van diverse factoren. Wat bij de prijs van het energielabel onder andere meespeelt is het volgende:

  • Het type gebouw: een energielabel voor een appartement is over het algemeen logischerwijs goedkoper dan voor een bedrijfspand.
  • De oppervlakte: hoe groter het gebouw, hoe duurder het energielabel vervolgens is.
  • De berekeningsmethodiek van het label: een energielabel in de basismethodiek zal voordeliger zijn dan een energielabel dat wordt opgesteld in de detailmethodiek. Voor nieuwbouwwoningen gebouwd na 1 januari 2021 is het opstellen van een energielabel volgens de detailmethodiek overigens altijd verplicht.
  • De plaats: het aanbod en de beschikbaarheid van energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) is per locatie verschillend. Per locatie zijn er namelijk verschillende lokale energielabel-adviseurs die verschillende prijzen hanteren. Landelijke energielabel-adviseurs die aangesloten zijn op ons platform hanteren bovendien per locatie gelijke prijzen.

Wil je precies weten wat een energielabel voor jouw woning of bedrijfspand gaat kosten? Vul dan snel de vergelijker op Woninglabel.nl in! Je weet vervolgens direct wat de kosten zijn van een energielabel voor jouw woning of bedrijfspand. Voor woningen is de prijs gelijk vastgelegd op Woninglabel.nl, voor bedrijfspanden kan dit per situatie verschillen en zal dit soms eerst uit de factuur die je bij de energielabel-adviseur uitvraagt moeten blijken.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu