Placeholder

Waar kan ik het energielabel van mijn woning of bedrijfspand opzoeken?

Wanneer je het energielabel van je woning of bedrijfspand wilt opzoeken, dan kan je deze vinden in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Hier registreert de energieprestatie adviseur (EP Adviseur) het energielabel voor je gebouw nadat hij deze heeft opgesteld. Uiteraard mailt de energielabel-adviseur je ook het geregistreerde energielabel.

Energielabels zijn alleen geldig wanneer ze zijn geregistreerd in EP-online. Deze zijn vanaf het moment van registreren 10 jaar geldig. Het energielabel van jouw woning of bedrijfspand is voor iedereen zichtbaar in de database van EP-online. Zo kan iedereen objectief gebouwen met elkaar vergelijken op energieprestaties. Daarnaast heeft de toekomstige eigenaar of huurder van de woning of het bedrijfspand op die manier inzicht in de energieprestatie. De energielabelletter is openbaar, de details over hoe het energielabel tot stand is gekomen zijn daarentegen niet openbaar. Het is ook verplicht om het energielabel te tonen in advertenties op onder andere Funda.

Is je energielabel niet zichtbaar in EP-online? Dan is het energielabel voor jouw woning of bedrijfspand niet meer geldig. Een nieuw energielabel regelen doe je makkelijk en snel via Woninglabel.nl. Kies de energielabel-adviseur die het beste bij jou past nadat je je gegevens hebt ingevuld en regel makkelijk een geldig energielabel.

Energielabel gevonden maar niet tevreden? Lees dan ons artikel over hoe je je energielabel verhoogt.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu