Placeholder

Een energielabel aanvragen voor je recreatiewoning

Heb jij een recreatiewoning en wil je voldoen aan de verplichting vanaf 1 januari 2024 om te beschikken over een energielabel? Vraag dan nu een geregistreerd energielabel aan! Het energielabel is vanaf die datum namelijk verplicht voor alle vakantie- en recreatiewoningen. Door nu al te voldoen aan deze verplichting voorkom je een boete van de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Als eigenaar of beheerder van een recreatiewoning heb je nog tot 1 januari 2024 de tijd om een energielabel recreatiewoning aan te vragen. Een energielabel aanvragen is heel eenvoudig via een bij Woninglabel.nl aangesloten adviseur. Hierdoor ben jij verzekerd van een label voor jouw recreatiewoning en voldoe je aan de verplichtingen die gelden.

Vanaf slechts €180,- en binnen 2 werkdagen!

Bij Woninglabel.nl kun je al vanaf €180,- incl. BTW een energielabel aanvragen voor jouw recreatiewoning. Binnen twee werkdagen na aanvraag ontvang je het label al. De prijs van het energielabel is gebaseerd op een recreatiewoning met een woonoppervlakte tussen de 50 m2 – 100 m2. Is jouw recreatiewoning groter? Dan zal de prijs van het energielabel ook hoger liggen. Vergelijk de tarieven en levertijden voor jouw situatie via de knop hieronder. Hoe sneller je het energielabel aanvraagt, hoe groter de kans dat je een boete in 2024 voorkomt.

Er is geen energielabel recreatiewoning nodig voor

Er zijn enkele uitzonderingen op de verplichting om een energielabel voor je recreatiewoning aan te vragen. Deze uitzonderingen zijn:

  1. Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening.
  2. Vrijstaande gebouwen en woningen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2, zoals een tiny house, kleine stacaravan of woonwagen.
  3. Gebouwen die minder dan twee jaar in gebruik zijn.
  4. Gebouwen die geen energie verbruiken om het binnenklimaat te regelen, zoals voor koelen, verwarmen of ventilatie.
  5. Woningen die minder dan vier maanden per jaar in gebruik zijn en een verwacht energieverbruik hebben van minder dan 25% van het energieverbruik bij permanent gebruik. Voorbeelden hiervan zijn recreatiewoningen die alleen in het hoogseizoen worden gebruikt en de rest van het jaar niet.

Geldigheidsduur energielabel recreatiewoning

Het energielabel voor een recreatiewoning is tien jaar geldig en de vervaldatum wordt vermeld op het label. Als je de woning verkoopt of verhuurt en de vervaldatum is verstreken, dien je een nieuw energielabel aan te vragen.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu