Placeholder

Waar kan ik het energielabel van mijn bedrijfspand vinden en hoe lang is het energielabel geldig?

Hoe lang het energielabel van je bedrijfspand geldig is kun je vinden in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. De energieprestatie adviseur (EP Adviseur) die het energielabel voor jouw bedrijfspand heeft opgesteld registreert hier het energielabel. Je energielabel vind je door in de zoekbalk je postcode en huisnummer of je registratienummer in te voeren. Daarnaast mailt de energielabel-adviseur je altijd het energielabel van jouw bedrijfspand, zodra deze is opgesteld.

Hoe lang is het energielabel van mijn bedrijfspand geldig?

Alleen als energielabels geregistreerd staan in EP-online zijn ze geldig. Vanaf het moment van registratie is het label voor jouw bedrijfspand tien jaar geldig.

Voorlopige energielabels zijn niet geldig. Zowel de huidige als de oude energielabels zijn tien jaar geldig. Er is geen verplichting om oude energielabels welke nog geldig zijn opnieuw op te laten stellen, dat hoeft pas als het energielabel is verlopen. Wil je na de verduurzaming van je bedrijfspand wel al een nieuw energielabel, ook al is je oude energielabel nog geldig? Dan ben je uiteraard vrij om dit te doen. Ben je eigenaar van een kantoorpand en is je huidige energielabel D of slechter? Dan moet je zorgen dat je deze vóór 1 januari 2023 hebt opgewaardeerd naar een label C of beter. Hoe het precies zit met de energielabel C verplichting voor kantoorpanden lees je hier.  

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu