Placeholder

Hoe kan ik het energielabel van mijn bedrijfspand verbeteren?

De duurzaamheidsmaatregelen die je voor jouw bedrijfspand kunt treffen, zijn afhankelijk van de beginsituatie. Als je bedrijfspand al over een energielabel beschikt dan kun je deze inzien. Op het energielabel staan namelijk enkele beknopte maatregelen die je nog kunt treffen om je energielabel bedrijfspand te verbeteren. Heb je een maatwerkadvies ontvangen? Dan heb je een optimale leidraad voor de maatregelen die je nog moet treffen om je bedrijfspand te verduurzamen en een beter energielabel te behalen.

Maatregelen om het energielabel bedrijfspand te verbeteren

Er zijn wel enkele algemene maatregelen die je als eigenaar kunt treffen om het energielabel bedrijfspand te verduurzamen en dus te verbeteren. Zo is het belangrijk dat je de isolatie van je bedrijfspand goed op orde hebt. Als je de spouwmuren goed isoleert gaat dit veel warmte- en koudeverlies tegen. Daarnaast is het belangrijk om de warmtewaterleidingen en ventilatiekanalen goed te isoleren om ook hier warmte- en koudeverlies tegen te gaan.

Bij het verduurzamen van je bedrijfspand moet je ook zuinige verlichting in acht nemen. Ledverlichting verbruikt 5 keer minder stroom dan halogeenverlichting. Heb je de ledverlichting eenmaal aangebracht? Kies dan ook voor een tijdsschakelaar op de verlichting om energie te besparen. Zo wordt er buiten kantooruren en in ruimtes die weinig gebruikt worden geen overbodige energie verbruikt.

Daarnaast kan goede beglazing positief uitpakken voor je energielabel en energierekening. HR+++ glas is de beste optie, maar dit driedubbele glas vereist wel speciale kozijnen. Wil je niet gelijk al je kozijnen vervangen? Kies dan voor HR++ glas. Dit type glas past namelijk wel in je huidige kozijnen en isoleert al een stuk beter dan regulier dubbel glas.

Ben je eigenaar van een kantoorpand? Dan is het van extra belang dat je je pand op tijd naar energielabel C hebt opgekrikt. Per 1 januari 2023 gaat namelijk de energielabel C verplichting voor kantoorpanden in. Wil je precies weten wat je dit jaar nog moet doen om energielabel C te behalen? Lees dan ons artikel over de maatregelen die je kunt treffen om label C te verkrijgen.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu