Placeholder

Woninglabel.nl is officiële partner van Triodos Bank

Welkom bij Woninglabel.nl! Wij zijn de officiële partner van Triodos Bank voor het aanvragen van je energielabel. Klik op de knop hieronder en vergelijk direct alle beschikbare energielabel-adviseurs bij jou in de buurt op prijs, levertijd en beoordeling. Zo kun je eenvoudig je energielabel aanvragen. Verder lees je op deze pagina meer over de voordelen van een groen energielabel in combinatie met hypotheekrentekorting bij Triodos Bank. En natuurlijk ook over het proces hoe je een energielabel aanvraagt bij Woninglabel.nl.

Hypotheekrente en energielabel

Je weet waarschijnlijk dat Triodos Bank je energielabel koppelt aan je hypotheek. Met andere woorden: hoe duurzamer je woning, hoe beter het energielabel en hoe lager je hypotheekrente. Triodos Bank bepaalt dus het rentetarief van je hypotheek op basis van het energielabel van je huis. De actuele hypotheekrentes van Triodos Bank laten zien hoeveel korting je krijgt per energielabel.

Bij het maken van energielabelstappen profiteer je als hypotheekhouder van rentekorting.

Het proces bij Woninglabel.nl

Het is belangrijk om een energielabel aan te vragen als je van plan bent je huis of bedrijfspand te verkopen, te verhuren of als je een nieuw huis of bedrijfspand laat bouwen. Via Woninglabel.nl kun je in drie eenvoudige stappen een energielabel voor je huis of bedrijfspand aanvragen.

Stap 1: kies een energielabel-adviseur

Het aanvragen van een energielabel begint met het kiezen van de juiste energielabel-adviseur. Vul hierbij wat gegevens in, zoals het type gebouw en je adresgegevens. Op basis daarvan krijg je een overzicht van alle beschikbare adviseurs in jouw buurt met bijbehorende prijzen, levertijden en beoordelingen. Kies een adviseur die aan je wensen voldoet en vraag het label aan. Dit alles voor een vooraf afgesproken tarief, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Stap 2: je aanvraag is ingediend, je kunt nu achteroverleunen

Het is nu aan de energielabel-adviseur, jij kan dus achteroverleunen. Binnen 24 uur zal de adviseur contact met je opnemen voor een afspraak om je huis te inspecteren. Hij zal meer dan 150 kenmerken bekijken, zoals afmetingen, isolatie en installaties, om het energielabel te bepalen. Dit gebeurt aan de hand van specialistische software en berekeningen, uitgedrukt in kWh/m2.jr.

Stap 3: ontvang het energielabel

Na het opstellen van je energielabel wordt het geregistreerd in de EP-Online database van de Rijksoverheid en per e-mail naar je gestuurd, samen met de factuur. Je ontvangt ook een vragenlijst om de adviseur te beoordelen, wat anderen kan helpen bij het kiezen van een adviseur.

Service Team van Woninglabel.nl

Heb je een vraag of ondervind je een probleem met een energielabel-adviseur? Dan helpen wij je graag! Je kunt ons bereiken via e-mail op info@woninglabel.nl, of bellen of een WhatsApp-bericht sturen naar 085 – 01 620 80. Dit kost jou helemaal niets!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu