Alle energielabel-adviseurs op één plek
Geen gedoe
Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid
9.8 / 10(478 reviews)
Alle energielabel-adviseurs
Alle energielabel-adviseurs

Jouw gegevens

Fransom energieadvies

Alle producten van Fransom energieadvies bekijken? Vul links jouw gegevens in en je ziet meteen de voor jou beschikbare producten.

Informatie over Fransom energieadvies

als Installateur en adviseur met jarenlange ervaring heb ik de cv-, ventilatie- en gawalo-installaties van praktisch alle type woningen en appartementen in Limburg ontworpen, berekend en (laten) uitvoeren. Daardoor weet ik hoe de kwaliteit en degelijkheid van uitvoering tijdens de bouw van uw woning of appartement was. Dat voor een groot gedeelte van deze woningen en appartementen maatregelen genomen moeten worden om hun energieverbruik te beperken is duidelijk. Voor het opmaken van een energielabel kan ik U helpen zodat, naast het verkrijgen van een definitief energielabel, zichtbaar wordt waar de knelpunten of verbeterpunten liggen.

Waarom Fransom energieadvies?

  • ervaren CV-, HVAC- en gawalo-technicus
  • Actief als energiecoach
  • Zeer flexibel in afspraken
  • Erkend deskundige energielabel woningbouw

Klantervaringen

Frans
Smeets

Fransom heeft zijn uiterste best gedaan om een goed energie-label voor onze woning te bepalen. Echter het gecertificeerde modelmatige systeem (+ de daarin verwerkte algoritmes) waarmee hij moest werken, houden onvoldoende rekening met de feitelijke situatie en aanpassingen die we aan onze woning uit de jaren zestig hebben gedaan. Enkele voorbeelden: (1) de werkelijke opbrengst van onze zonnepanelen (aandeel hernieuwbare energie) komt niet overeen met de modelmatige uitkomst van het beoordelingssysteem (21,7% werkelijk versus 13,7% van het systeem. (2) wij zouden op label B zijn uitgekomen, maar omdat we een airco hebben geïnstalleerd vallen we terug op label C vanwege het extra energiegebruik, terwijl de energie voor de airco volledig door de overproductie van onze zonnepanelen wordt afgedekt. Bovendien hebben we de airco op advies van de energie-adviseur van ESSENT vooral laten installeren om de woning te verwarmen in koudere periodes, met als resultaat 2/3 minder gasgebruik voor de verwarming. (3) De waarde van de spouwmuurisolatie bedrag volgens de specificatie van de firma die deze heeft aangebracht (Rc waarde) 1,76 m2K/W. Het beoordelingsmodel gaat echter uit van een modelmatige vaste waarde van Rc 1,47 m2K/W voor alle na-geïsoleerde buitenmuren, hetgeen niet klopt met de feitelijke situatie. 4. Onze maandelijkse kosten voor energie (gas + elektriciteit) zijn de helft van de waarde die volgens het gecertificeerde beoordelingsmodel bij label C hoort. Kortom het gecertificeerde beoordelingssysteem voor het energielabel, gaat veel te veel uit van een modelmatige benadering (de gemiddelde woning) en houdt onvoldoende rekening met de feitelijke situatie en aangebrachte verbeteringen. Daarvoor betaal je dan € 275,-. Ik voel met ernstig bekocht door de werkwijze van woninglabel.nl Daarom mijn adres: NIET DOEN!

Energielabel-adviseurs door heel Nederland om uit te kiezen

Alle energielabel-adviseurs