Veelgestelde vragen over maatwerkadviezen
Hier vind je antwoorden op de meest voorkomende vragen over het maatwerkadvies en maatwerkadviezen in het algemeen. Staat je vraag er nou toch niet tussen? Stel dan je vraag via info@woninglabel.nl of bereik ons op: 085 – 01 620 80.
Waarom een maatwerkadvies?
Sta je op het punt om te verbouwen, een woning te kopen of onderhoud te plannen voor een utiliteitsgebouw? Dan is dit hét moment om een maatwerkadvies aan te vragen. Dit advies biedt inzicht in de situatie vóór en na het uitvoeren van verduurzamingsmaatregelen.
Zo heb je niet alleen een compleet beeld van de energetische impact, maar kun je ook – indien nodig – een energielabel registreren dat bruikbaar is bij subsidieaanvragen. Het energielabel dat voortkomt uit dit advies gaat uit van standaard gebruikersgedrag en geeft daarmee een objectieve basis voor je verduurzamingskeuzes.
Wat is een maatwerkadvies?
Een maatwerkadvies is een op maat gemaakt verduurzamingsadvies dat inzicht biedt in de best energiebesparende maatregelen voor je woning of utiliteitsgebouw. Het advies richt zich op de kosteneffectiviteit van deze maatregelen, waarbij het daadwerkelijke energieverbruik als uitgangspunt wordt genomen. Dit maakt het mogelijk om de energieprestatie van je pand te verbeteren, met als gevolg lagere energiekosten en een duurzamer gebouw.
Wat heb je aan een maatwerkadvies?
Een maatwerkadvies geeft je niet alleen inzicht in de beste verduurzamingsmaatregelen, maar ook in de kosten en terugverdientijden van die maatregelen. Zo kun je precies zien welke investeringen rendabel zijn en wanneer deze terugverdiend worden.
Wie kan een maatwerkadvies aanvragen?
Een maatwerkadvies energiebesparing is beschikbaar voor iedereen die hun woning of gebouw wil verduurzamen. Daarom is dit advies geschikt voor een brede doelgroep. Kortom, de doelgroep voor een maatwerkadvies is breed en omvat verschillende soorten eigenaren en beheerders van vastgoed.
Welke maatregelen worden in een maatwerkadvies genoemd?
De inhoud van een maatwerkadvies verschilt per situatie, omdat elk gebouw unieke kenmerken en behoeften heeft. Toch richt een maatwerkadvies zich altijd op de meest effectieve verduurzamingsmaatregelen, passend bij de specifieke eigenschappen van het pand.
Hoe lang duurt het om een maatwerkadvies te ontvangen?
De doorlooptijd voor het ontvangen van een maatwerkadvies hangt af van de grootte en complexiteit van het pand, evenals de beschikbaarheid van de adviseur. Meestal duurt dit proces gemiddeld enkele weken, maar specifieke factoren kunnen deze periode verkorten of verlengen.
Wat kost een maatwerkadvies?
De kosten van een maatwerkadvies energiebesparing kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte, het type en de complexiteit van het gebouw.
Is een maatwerkadvies verplicht?
Voor particuliere huiseigenaren is een maatwerkadvies niet verplicht, maar wel sterk aan te raden als je je woning wilt verduurzamen. Dit advies laat zien welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw woning.
Wat is het verschil tussen een energielabel en een maatwerkadvies?
Als je jouw woning of bedrijfspand wilt verduurzamen, kom je vaak termen tegen zoals energielabel en maatwerkadvies. Beide zijn belangrijk, maar ze hebben een ander doel. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is tussen een energielabel en een maatwerkadvies, zodat je beter begrijpt wat je wanneer nodig hebt.
Hoe lang is een maatwerkadvies geldig?
Een maatwerkadvies blijft doorgaans enkele jaren geldig. Het advies is gebaseerd op de huidige staat van het pand, beschikbare technologieën en actuele subsidies. Een energielabel blijft daarentegen 10 jaar geldig, zoals de meesten wel weten.
Welke voordelen biedt een maatwerkadvies voor utiliteitsgebouwen?
Voor beheerders van utiliteitsgebouwen, zoals kantoren, bedrijfspanden en winkels, is een maatwerkadvies een krachtig hulpmiddel om verduurzaming strategisch aan te pakken.
Start jouw vergelijking
Van gecertificeerde adviseurs op prijs, levertijd en beoordeling.