Placeholder

Vanaf nu ook energielabelafschrift voor je huurwoning

16 August 2023Jelmer Jasken

Vanaf 16 augustus is het ook voor huurders mogelijk om moeiteloos het energielabel afschrift voor een huurwoning te verkrijgen. Deze handige service is sinds vandaag beschikbaar via MijnOverheid

Terwijl eerder enkel eigenaren van koopwoningen hiertoe de gelegenheid hadden, kunnen huurders nu ook profiteren van deze mogelijkheid. Met het energielabel afschrift voor huurwoningen wordt de bewoner voorzien van diepgaand inzicht in de energetische prestaties van de woning, inclusief de isolatieniveaus en de aanwezige installaties. Dit resulteert tevens in een helder begrip van de verwarmingskosten voor de betreffende woning. 

Invloed op huurpunten en maximale huurprijs

De waarde van deze informatie reikt verder dan slechts het schatten van de energierekening. Het energielabel en energielabelafschrift huurwoning hebben namelijk invloed op de huurpunten volgens het woningwaarderingsstelsel, wat op zijn beurt de maximale huurprijs bepaalt. Voor huurders is dit dan ook van significant belang. 

Energielabel afschrift huurwoning eenvoudig te downloaden via MijnOverheid

Om het energielabel afschrift huurwoning te zien is een DigiD nodig. Hiermee kun je eenvoudig inloggen. Eenmaal ingelogd, is het mogelijk om het energielabel voor de huurwoning te verkrijgen door naar de sectie ‘Wonen’ te navigeren. Vervolgens moet er geklikt worden op de gemarkeerde knop met de tekst ‘Energielabel’. Deze knop leidt tot het downloaden van het energielabel. Het is een wettelijke verplichting voor zowel verhuurders als verkopers om tijdens het huur- of koopproces van een woning zowel het energielabel als het bijbehorende afschrift beschikbaar te stellen. Zelfs als het afschrift verloren is gegaan of als er niet aan deze verplichting is voldaan. Hebben zowel eigenaren als huurders nu de mogelijkheid om op elk gewenst moment het energielabelafschrift op een eenvoudige manier te downloaden. Dit geldt zelfs als er wijzigingen optreden na de transactieperiode.

Altijd bewust van je energielabel huurwoning

Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van het energielabel en de energielabelafschrift  van je huurwoning. Het is nu namelijk sneller en toegankelijker dan eerder. Met de handige dienst van MijnOverheid hoef je nooit meer te gissen naar de energie-efficiëntie van je huurwoning!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
16 July 2024

EnergielabelMonitor biedt inzicht in energielabels van panden in alle Nederlandse gemeenten

Placeholder
8 July 2024

Natuurlijke ventilatie in je huis voor een gezond binnenklimaat

Placeholder
1 July 2024

Verbouwen of verhuizen: wat is de beste keuze?

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen