Placeholder

Vanaf nu ook energielabelafschrift voor je huurwoning

16 August 2023Jelmer Jasken

Vanaf 16 augustus is het ook voor huurders mogelijk om moeiteloos het energielabel afschrift voor een huurwoning te verkrijgen. Deze handige service is sinds vandaag beschikbaar via MijnOverheid

Terwijl eerder enkel eigenaren van koopwoningen hiertoe de gelegenheid hadden, kunnen huurders nu ook profiteren van deze mogelijkheid. Met het energielabel afschrift voor huurwoningen wordt de bewoner voorzien van diepgaand inzicht in de energetische prestaties van de woning, inclusief de isolatieniveaus en de aanwezige installaties. Dit resulteert tevens in een helder begrip van de verwarmingskosten voor de betreffende woning. 

Invloed op huurpunten en maximale huurprijs

De waarde van deze informatie reikt verder dan slechts het schatten van de energierekening. Het energielabel en energielabelafschrift huurwoning hebben namelijk invloed op de huurpunten volgens het woningwaarderingsstelsel, wat op zijn beurt de maximale huurprijs bepaalt. Voor huurders is dit dan ook van significant belang. 

Energielabel afschrift huurwoning eenvoudig te downloaden via MijnOverheid

Om het energielabel afschrift huurwoning te zien is een DigiD nodig. Hiermee kun je eenvoudig inloggen. Eenmaal ingelogd, is het mogelijk om het energielabel voor de huurwoning te verkrijgen door naar de sectie ‘Wonen’ te navigeren. Vervolgens moet er geklikt worden op de gemarkeerde knop met de tekst ‘Energielabel’. Deze knop leidt tot het downloaden van het energielabel. Het is een wettelijke verplichting voor zowel verhuurders als verkopers om tijdens het huur- of koopproces van een woning zowel het energielabel als het bijbehorende afschrift beschikbaar te stellen. Zelfs als het afschrift verloren is gegaan of als er niet aan deze verplichting is voldaan. Hebben zowel eigenaren als huurders nu de mogelijkheid om op elk gewenst moment het energielabelafschrift op een eenvoudige manier te downloaden. Dit geldt zelfs als er wijzigingen optreden na de transactieperiode.

Altijd bewust van je energielabel huurwoning

Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van het energielabel en de energielabelafschrift  van je huurwoning. Het is nu namelijk sneller en toegankelijker dan eerder. Met de handige dienst van MijnOverheid hoef je nooit meer te gissen naar de energie-efficiëntie van je huurwoning!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
22 September 2023

Welke banken geven duurzaamheidskorting

Placeholder
20 September 2023

Prinsjesdag 2023: Over energie en de woningmarkt

Placeholder
18 September 2023

Verder verduurzamen dan de Standaard voor woningisolatie

Placeholder
13 September 2023

Kantoren met slecht energielabel zien prijsdaling van 20%