Placeholder

Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen per 1 april

24 February 2022Jelmer Jasken

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) voor verhuurders opent op 1 april 2022. Deze regeling biedt particuliere verhuurders of institutionele beleggers de gelegenheid om subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van hun gereguleerde huurwoningen. De SVOH loopt door tot en met 31 december 2025.

Investeringen in energiebesparende maatregelen

In het Klimaatakkoord staat dat alle woningen en gebouwen in Nederland in 2050 CO2-arm moeten zijn. Dit klimaatdoel vraagt om investeringen in energiebesparende maatregelen van huurwoningen. De SVOH wordt beschikbaar gesteld omdat er voor veel particuliere verhuurders en sommige institutionele beleggers geen andere subsidieregeling beschikbaar is voor isolerende maatregelen. Daarnaast ging de financiële positie van deze doelgroep achteruit door de huurbevriezing in de gereguleerde sector. De SVOH dient als een tegemoetkoming voor de huurbevriezing.

Doelgroepen

De volgende twee doelgroepen mogen gebruik maken van de SVOH:

  1. Verhuurders met maximaal 100 huurwoningen onder de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector. Deze verhuurders kunnen dan een aanvraag doen voor maximaal 50 woningen.
  2. Verhuurders met huurwoningen boven de liberalisatiegrens in de gereguleerde huursector, waarvan de huur bij aanvang van het huidige huurcontract onder de toenmalige liberalisatiegrens viel. Deze verhuurders mogen dan voor een onbeperkt aantal woningen SVOH aanvragen.

Voorwaarden & aanvragen

Er gelden een aantal voorwaarden voor het aanvragen van de SVOH. Alle voorwaarden vind je op de pagina SVOH: voorwaarden. Daarnaast is de hoogte van je subsidieaanvraag belangrijk. Wil je namelijk een aanvraag doen van € 125.000 of meer? Dan is het de bedoeling om vóór de uitvoering de aanvraag in te dienen. Voor aanvragen van minder € 125.000 mag je pas ná de uitvoering indienen. Aanvragen is mogelijk van 1 april 2022 tot en met 31 december 2025.

Wil je meer weten over de SVOH? Lees dan alle details over de subsidie in het artikel van de RVO of in de publicatie van de Staatscourant.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
16 July 2024

EnergielabelMonitor biedt inzicht in energielabels van panden in alle Nederlandse gemeenten

Placeholder
8 July 2024

Natuurlijke ventilatie in je huis voor een gezond binnenklimaat

Placeholder
1 July 2024

Verbouwen of verhuizen: wat is de beste keuze?

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen