Placeholder

Rabobank, Woninglabel.nl, Klimaatroute en Sobolt & Enven bundelen krachten in de Energietransitie voor Nederlandse huiseigenaren

29 February 2024Jelmer Jasken

Als Nederlands marktleider op het gebied van hypotheken wil Rabobank Nederlandse huiseigenaren ondersteunen in de energietransitie. Met het Coöperatief Isolatiebudget helpt Rabobank hypotheekklanten bij het isoleren van hun woning. Voor het Coöperatief Isolatiebudget slaat Rabobank de handen ineen met drie partners in Energieadvies in Nederland.

Woninglabel.nl, Klimaatroute, Sobolt & Enven, toonaangevende energieadviesbureaus, en Rabobank hebben de handen ineengeslagen om het Coöperatieve Isolatiebudget beschikbaar te stellen aan de klanten van Rabobank. Rabo Coöperatief Isolatiebudget – Rabobank

Rabobank gaat bestaande hypotheekklanten met een woning met energielabel G en F helpen verduurzamen door hen een Coöperatief Isolatiebudget aan te bieden. Dit bestaat uit een energieadvies betaald door de bank en een eventuele financiële bijdrage van € 1.000 voor het nemen van isolatiemaatregelen. Voor dit initiatief is een budget van 125 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hiermee wil Rabobank de verduurzaming van de woningmarkt versnellen.

“De noodzaak om woningen te verduurzamen neemt toe”, zegt Mariëlle Lichtenberg, lid van de raad van bestuur van Rabobank. “Tegelijkertijd blijft dit voor veel huiseigenaren een grote uitdaging. Financieel, maar ook praktisch. Het is vaak moeilijk om een duidelijk beeld te krijgen van waar te beginnen. Daarom helpen wij onze hypotheekklanten met een laag energielabel op weg met advies en budget.”

Het energieadvies wordt door de geselecteerde Rabobank-partners aan de huiseigenaren geleverd. Hypotheekklanten met een G-label woning ontvangen binnenkort als eerste een persoonlijk bericht met meer informatie over hoe zij aanspraak kunnen maken op bovenstaande toezegging bij de bank. Daarna volgen klanten met een huis met een F-label.

Op rabobank.nl/isolatiebudget kunnen klanten aangeven dat ze op de hoogte gehouden willen worden.

Over Woninglabel.nl

Woninglabel.nl is een initiatief van energielabel-adviseurs met ruim 13 jaar ervaring in de energielabelmarkt. Wij zijn dé vergelijkingswebsite voor gebouweigenaren die op zoek zijn naar een energielabel-adviseur voor het verkrijgen van een energielabel of maatwerkadvies voor hun woning of bedrijfspand. Zo vergelijk je op Woninglabel.nl alle gecertificeerde energielabel-adviseurs in het land op prijs, levertijd & beoordeling en zorgen we ervoor dat je altijd de energielabel-adviseur vindt die bij jou past. Daarnaast maken wij het onze klanten nog makkelijker door alle informatie over energielabels en maatwerkadviezen te verzamelen op één overzichtelijke plek. Wij staan bij Woninglabel.nl voor het makkelijk maken van moeilijke dingen. Daarom beoordelen onze klanten ons gemiddeld met 4,9 uit 5 sterren. Hier zijn we trots op en dit geeft ons de energie om eenieder de beste service te verlenen!

Over Klimaatroute

Klimaatroute, sinds 2011 actief als energieadviesbureau, helpt bewoners en ondernemers door heel Nederland energie te besparen. Dankzij hun werkwijze ontzorgen ze bewoners en ondernemers

volledig met een op maat gemaakt advies, begeleiding bij installaties en hulp bij subsidieaanvragen. Zo maken ze energiebesparing voor iedereen mogelijk.

“Bij Klimaatroute zijn we gedreven om impact te maken. In de afgelopen 12 jaar hebben we 150.000 bewoners en ondernemers geholpen energie te besparen, en daar zijn we trots op. Ons doel is om in 2040 in heel Nederland nul op de meter te realiseren. Door de impact die we met deze samenwerking voor woningeigenaren kunnen maken, komen we dichter bij dit doel. We kijken uit naar een langdurig en succesvol partnership!”

Over Sobolt & Enven

Samen bouwen we oplossingen voor een duurzame toekomst met behulp van slimme software & gedreven adviseurs. Dagelijks werkt Sobolt aan groene gemeenschapszin. Samen met Enven nemen wij het zuidelijke deel van Nederland voor onze rekening binnen het Rabobank programma. Deelnemende Rabobank klanten in Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en een deel van Gelderland krijgen bezoek van onze adviseurs.

“Als Sobolt werken we sinds 2017 aan slimme software voor versnelde verduurzaming. Inmiddels hebben we meer dan 100.000 Nederlandse huishoudens geholpen met service & advies bij energiebesparing. Samen werken aan verduurzaming geeft elke dag voldoening! Wij zijn gedreven en de meeste dagen goed uitgeslapen… Doe je mee?”

“Enven is een van de meest actieve energielabel bureaus van Nederland, onze missie is Nederland te helpen in de energietransitie. Klanttevredenheid is de basis bij ons bezoek, zien we je snel?”

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
16 July 2024

EnergielabelMonitor biedt inzicht in energielabels van panden in alle Nederlandse gemeenten

Placeholder
8 July 2024

Natuurlijke ventilatie in je huis voor een gezond binnenklimaat

Placeholder
1 July 2024

Verbouwen of verhuizen: wat is de beste keuze?

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen