Placeholder

Rabobank biedt haar hypotheekklanten een unieke kans op gratis energieadvies en isolatiebudget

12 April 2024Jelmer Jasken

Goed nieuws voor hypotheekhouders van Rabobank. De bank biedt huiseigenaren met een energielabel G of F kosteloos een energielabel en energieadvies aan. Maar dat is nog niet alles – indien na een eerste inspectie blijkt dat het huis nog steeds een energielabel G of F heeft, kan de hypotheekklant zelfs gebruikmaken van een isolatiebudget van €1.000!

“Het is goed om te weten dat de extra kosten die daarmee gepaard gaan, niet opwegen tegen de besparing op de energierekening. Het loont dus altijd om te verduurzamen.”

Hoe werkt het Rabo Coöperatief Isolatiebudget?

Hypotheekklanten van Rabobank, wiens huis een energielabel G of F heeft, kunnen profiteren van het Rabo Coöperatief Isolatiebudget. Dit initiatief biedt gratis energieadvies, lees maatwerkadvies, om de duurzaamheid van het huis te verbeteren en het energielabel te verbeteren. Rabobank betaalt de kosten hiervan. Als uit het energieadvies blijkt dat het huis nog steeds een energielabel G, F of E heeft, ontvangt de klant ook nog eens €1.000 isolatiebudget. Mits zij ervoor kiezen om hun huis te isoleren met een van de aanbevolen maatregelen uit het advies.

Waarom biedt Rabobank het Isolatiebudget alleen aan hypotheekklanten aan?

De bank staat klaar om huiseigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woningen. Huiseigenaren met een energielabel G of F komen in aanmerking voor deze actie.

Hypotheekhouders met de betreffende minder groene energielabels ontvangen automatisch een uitnodiging via Rabo Online Bankieren of per post.

Het isoleren van een huis kan een grote uitdaging zijn, zowel financieel als praktisch. Gezamenlijk kunnen hypotheekhouders, Rabobank en haar partners het verschil maken. Door de krachten te bundelen, streven zij naar meer duurzame huizen in Nederland en draagt iedereen bij aan een betere wereld. Dit is het doel van het Rabo Coöperatief Isolatiebudget. Kleine bijdragen maken namelijk samen een groot verschil!

Soms is wat extra hulp nodig. Daarom kunnen hypotheekhouders met een huis met energielabel G of F een steuntje in de rug krijgen met het Rabo Coöperatief Isolatiebudget.

Is het Isolatiebudget alleen voor huizen met energielabel G of F?

Ja, dat klopt in eerste instantie. Dit is omdat deze huizen vaak nog niet voldoende geïsoleerd zijn. Isolatie vormt de eerste stap naar een energiezuinig huis. Pas daarna hebben andere verduurzamingsmaatregelen effect. Rabobank ondersteunt bij de eerste stappen naar een duurzamere woning.

Als eerste zullen hypotheekklanten met een huis met energielabel G worden benaderd, gevolgd door klanten met energielabel F, E en verder.

Zijn er verborgen voorwaarden bij het Isolatiebudget?

Om deel te nemen aan het Rabo Coöperatief Isolatiebudget, vraagt de bank alleen om het energieadvies met hen te delen en het energielabel van de woning te actualiseren. Verder zijn er geen verplichtingen!

Deelnemers hoeven hiervoor geen lening of andere producten van de bank af te sluiten. Er zijn geen verborgen voorwaarden. Het doel is om het huis te verduurzamen, en daar helpt de bank graag bij met een energieadvies op maat. Dit advies geeft precies aan wat er gedaan moet worden om naar een hoger energielabel te komen, en daarbij ontvangen deelnemers een isolatiebudget van €1.000.

Waarom is deze actie nuttig?

Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: een goed geïsoleerd huis biedt meer comfort en leidt vaak tot een lager energieverbruik. Huiseigenaren hoeven namelijk minder energie te gebruiken om dezelfde temperatuur in huis te behouden. Minder energieverbruik per ruimte betekent ook lagere energiekosten per ruimte. De mate van isolatie van een huis heeft ook invloed op het energielabel. Een beter energielabel kan bovendien positief bijdragen aan de waarde van het huis en aan de hoeveelheid geld die kan worden geleend voor het huis.

Worden de belastingen hoger met een beter energielabel?

Bij het vaststellen van de WOZ-waarde van een huis spelen verschillende factoren een rol, maar het energielabel is daar niet een van. Gemeenten letten op zichtbare aanpassingen, zoals zonnepanelen of een warmtepomp, en kijken naar de marktwaarde van vergelijkbare huizen in de buurt.

Het staat vast dat een beter energielabel de marktwaarde van huizen kan verhogen. Dus als een vergelijkbaar huis in de buurt onlangs is verkocht met een goed energielabel, kan dat invloed hebben op de WOZ-waarde van een ander huis, zelfs als dat huis geen actueel energielabel heeft.

Het is waar dat energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp de waarde van een huis kunnen verhogen, wat vervolgens effect heeft op onder andere de Onroerende Zaak Belasting en de Waterschapsbelasting. Het is goed om te weten dat de extra kosten die daarmee gepaard gaan, niet opwegen tegen de besparing op de energierekening. Het loont dus altijd om te verduurzamen.

Hoe kunnen hypotheekhouders zich aanmelden voor het Rabo Coöperatief Isolatiebudget?

Zodra huiseigenaren in aanmerking komen voor het isolatiebudget, ontvangen zij automatisch bericht van Rabobank. Dit gaat via de post of de berichteninbox in de Rabo App. De bank begint eerst met hypotheekklanten wiens huizen een energielabel G hebben. Later zullen huizen met energielabel F, E en verder volgen.

Zodra aanmelding mogelijk is, kunnen geïnteresseerden dit doen via hun Hypotheekoverzicht. Na aanmelding ontvangen zij een bevestigingsmail met uitleg over de volgende stappen.

Voor meer informatie kan men terecht op Woninglabel.nl of kan er contact opgenomen worden met: Jacko ter Voorde – Operationeel Manager. Telefonisch en per e-mail te bereiken op: +31 6 40 68 25 36 & jacko@ecocert.nl.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
17 May 2024

Alles wat je moet weten over een zonneboiler

Placeholder
15 May 2024

5 manieren om je bedrijfspand te verduurzamen

Placeholder
15 May 2024

Je huis verduurzamen tot energielabel A++++

Placeholder
6 May 2024

Wel of geen elektrische warmtepomp in Midden-Nederland