Placeholder

Hogere boetes bij ontbreken energielabel

2 November 2021Jelmer Jasken

Kun je geen geldig energielabel laten zien bij de verkoop of oplevering van je gebouw? Daar kun je een boete voor krijgen. Per 1 november 2021 gelden er hogere boetes bij het ontbreken van een energielabel bij de verkoop of oplevering van een gebouw. Deze nieuwe beleidsregel is gepubliceerd in de Staatscourant van 28 oktober 2021.

De hoogte van de boete die je kunt krijgen bij het ontbreken van het energielabel verschilt voor particulieren en bedrijven. Het bedrag wat particulieren betalen per 1 november 2021 is € 435,-. Bedrijven betalen voor dezelfde overtreding € 870.-. De overtredingen die vóór 1 november 2021 plaatsvonden worden nog beboet volgens het toen geldende beleid. Eerst betaalden particuliere verkopers € 170,- voor de boete. Bedrijven betaalden € 340,- voor de overtreding. Wil je meer weten over de hogere boetes bij het ontbreken van een energielabel? Lees dan onze pagina over boetes.

Hieruit blijkt dat het belangrijk is om een energielabel te regelen voor jouw gebouw. Nog geen energielabel? Regel het gemakkelijk en snel via Woninglabel.nl.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen

Placeholder
3 June 2024

Wat betekenen de energielabels A++++ tot en met G?

Placeholder
3 June 2024

Waarom zonnepanelen uitvallen en 8 tips om dit te voorkomen

Placeholder
27 May 2024

Wat doet het energielabel met de WOZ-waarde van je woning?