Placeholder

Hoe gaat het nu met Woninglabel’s Beste Winnaar: Mehrdad Khalilzadeh van Keuringportaal

24 August 2023Jelmer Jasken

Met een rijke schat aan ondernemerservaring op zak, zette onze Amersfoortse prijswinnaar Mehrdad Khalilzadeh ongeveer anderhalf tot twee jaar geleden zijn eerste stappen in de wereld van verduurzaming en energielabels.

Een knus gezin

Buiten de werkzaamheden die hem bezighouden, koestert Mehrdad een diepe passie voor culturen van verschillende landen. Daarnaast zijn fitness en zwemmen twee hobby’s die hij regelmatig met plezier beoefent. Toch zijn het vooral de dierbare momenten met zijn gezin die de hoogste prioriteit hebben. Samen met zijn echtgenote en hun elfjarige zoon vormen ze een nauw verbonden en warm gezin, dat er altijd naar verlangt om qualitytime met elkaar te beleven.

Het begin van Keuringportaal

Zoals eerder vermeld, heeft hij zich de afgelopen twee jaar beziggehouden als EP-adviseur. Terwijl hij nog niet over de vereiste diploma’s beschikte, was hij voordat hij als zelfstandige begon al betrokken bij een onderneming die energielabels verstrekte, logischerwijs niet als EP-adviseur. Zodra hij zijn diploma’s had, nam hij vrij snel het initiatief om zijn eigen bedrijf te starten. Het was vanuit die onderneming dat Keuringportaal ook tot stand kwam.

Zijn toenmalige werkgever opereerde niet in hetzelfde gebied als Mehrdad. Om de belangen van zijn voormalige werkgever niet te schaden, besloot hij zijn eigen bedrijf op te richten en zich te concentreren op zijn eigen regio.

Passie voor ondernemerschap

Zijn loopbaan startte al op zeventienjarige leeftijd, toen Mehrdad zijn eerste stappen zette in een managementopleiding. Hij vergaarde waardevolle ervaring binnen diverse grote ketens en wist al leidinggevende rollen te vervullen terwijl hij nog aan het studeren was.

Opmerkelijk was zijn positie als bedrijfsleider al op eenentwintigjarige leeftijd, ondanks dat hij nog in de collegebanken zat. Na vele jaren in verschillende functies te hebben gewerkt, voelde Mehrdad de drang naar vernieuwing. Zo begaf hij zich in het ondernemerschap, waarbij hij meerdere eigen ondernemingen oprichtte, variërend van een detacheringsbureau tot een Body & Skin Center en het adviseren van ondernemers o.a. ook in de bouwwereld.

Met de plotselinge komst van de pandemie, waar we de naam niet meer van willen noemen, en de daaropvolgende periode van thuisisolatie. Besloot Mehrdad zijn tijd te besteden aan de studie tot EP-adviseur. Het doel was om uiteindelijk zijn EP-diploma’s te behalen, hoewel hij nooit had verwacht dat dit werk zijn richting zou zijn.

Afbeelding 1: Mehrdad Khalilzadeh met zijn prijs ‘Beste Levertijd’.

Politie of ondernemer

In zijn jeugdjaren koesterde Mehrdad de wens om ofwel politieagent of ondernemer te worden. Uiteindelijk trok de wereld van management en ondernemerschap hem sterker aan. Wat de richting bepaalde die hij insloeg met zijn opleiding. Tijdens zijn opleidingen verkende hij een veelvoud aan aspecten binnen het ondernemerschap, waardoor zijn begrip ervan aanzienlijk werd verrijkt.

Naast energielabels ook zonnepanelen en warmtepompen

In essentie merkt Mehrdad op dat klanten op de lange termijn vaak bij hem terugkomen. Dat is een aspect waarin hij zich onderscheidt van andere adviseurs. Hij is ervan overtuigd dat een vriendelijke glimlach en hoogwaardige service de sleutel zijn tot succes op de lange termijn.

Naast zijn reguliere diensten als verduurzamingsadviseur biedt Mehrdad zijn klanten ook zonnepanelen en warmtepompen aan, wat een extra laag aan service vormt. Deze aanvullende mogelijkheden sluiten naadloos aan bij zijn werk met energielabels en vormen een krachtige combinatie.

Woninglabel’s Beste Levertijd

Tijdens Woninglabel’s Beste slaagde Mehrdad er met Keuringportaal in om de prijs voor Beste Levertijd te winnen. Toen we vroegen of er speciale inspanningen waren geleverd om deze onderscheiding te verdienen, antwoordde hij: ‘Het is altijd motiverend om een prijs te ontvangen. Ik probeer echter altijd snel te leveren.’ Daarbij verduidelijkte hij dat wat hij dagelijks aan energielabels opneemt, hij ernaar streeft deze nog dezelfde avond af te ronden. Als dit niet haalbaar is, aarzelt hij niet om de klant te bellen. Met betrekking tot de snelheid van levering heeft hij tijdens die periode niet iets bijzonders gedaan.

Desalniettemin benadrukte Mehrdad dat het belangrijk is om niet alleen gericht te zijn op prijzen winnen, maar om altijd je best te doen, je volledig in te zetten en te genieten van het vak wat je uitoefent. Zeker gezien de huidige concurrentie en de prijzen die nu worden nagestreefd.

Hij reageerde enthousiast over het concept en vond de uitvoering ervan uitstekend gedaan. Er was echter één aspect waar zowel Mehrdad als andere adviseurs mee worstelden, namelijk de categorie ‘Beste Prijs’. Zowel hij als zijn collega-adviseurs vonden eigenlijk dat dit geen prijs op zichzelf was. “Het is namelijk belangrijk dat ruimte ontstaat met prijzen voor een goed onderzoek vooraf, tijdens en na inspectie voor het opstellen van een energielabel, wat inmiddels een fundering is geworden van gebouwen in Nederland”, aldus Mehrdad.

Om hier voor Woninglabel.nl reactie op te mogen geven, is het altijd waardevol om feedback te ontvangen. Aangezien dit in overweging wordt genomen voor eventuele toekomstige edities van het Woninglabel’s Beste Gala.

Het Woninglabel’s Beste Gala

Het Woninglabel’s Beste Gala bleek eveneens een plezierige en verrassende gelegenheid te zijn, die uitstekend georganiseerd was. Met boeiende sprekers, smakelijk eten en het genoegen om alle andere gezichten te aanschouwen, zowel van het Woninglabel.nl Team als van de andere adviseurs, werd het geheel een meer persoonlijke aangelegenheid.

Dit creëerde een gevoel van nabijheid in een toch wat bescheiden wereldje. “Het is interessant om de gezichten achter de verschillende logo’s te zien, die je normaal gesproken altijd ziet,” merkte Mehrdad op. Hij sprak lachend.

Wat vindt Mehrdad van Woninglabel.nl

Met betrekking tot het Adviseursportaal vindt hij het zeer handig en effectief. Verder beschouwt Mehrdad het platform als een goed gestructureerd geheel dat van begin tot eind soepel functioneert. Eenvoudig voor zowel de klanten als de adviseurs.

Niettemin deelt Mehrdad enigszins kritische feedback. Hij merkt op dat zowel hijzelf als andere ondernemers soms worden geconfronteerd met de uitdaging van lage prijzen.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen

Placeholder
3 June 2024

Wat betekenen de energielabels A++++ tot en met G?

Placeholder
3 June 2024

Waarom zonnepanelen uitvallen en 8 tips om dit te voorkomen

Placeholder
27 May 2024

Wat doet het energielabel met de WOZ-waarde van je woning?