Placeholder

Adviseur in het zonnetje: Floris van Rekom, oprichter van Moker Energie

16 September 2022Jelmer Jasken

Na een carrière van twaalf jaar als professioneel volleyballer, besloot Floris van Rekom het roer om te draaien en Moker Energie te beginnen. De 31-jarige Sliedrechter is in zijn eentje begonnen en werkt nu samen met zijn vader. Floris’ vader heeft zelfs zijn eigen baan opgezegd om de afspraken van zijn zoon in te plannen. Ze werken samen in het bedrijf, waarbij klanttevredenheid hoog in het vaandel staat.

Professioneel volleyballer

Zelf is Floris al langere tijd EP-adviseur en voorziet hij woningen van energielabels. Sinds 1 juli jongstleden is zijn bedrijf Moker Energie gecertificeerd bij Woninglabel.nl. Daarvoor heeft hij professioneel gevolleybald door heel Europa. In zijn twaalf jaar durende profcarrière heeft hij voor teams gespeeld in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Libanon.

In 2016 heeft Floris samen met zijn vader en tweelingbroer een vastgoedbedrijf opgezet. “Ik werkte bij het bedrijf achter de schermen om behoefteonderzoeken in de vastgoedsector te doen. Dat deed ik in de tijd dat ik in het buitenland zat” zegt hij.

Op een gegeven moment was Floris het zat om altijd maar alleen in zijn appartement in het buitenland te zitten en twee keer per dag te trainen. “Je komt ‘s avonds in je eentje bij het appartement. Dat leven ben je op een gegeven moment wel een beetje zat”. Hij is daar anderhalf jaar geleden mee gestopt en kon sindsdien meer voor het vastgoedbedrijf betekenen dan alleen onderzoeken doen.

Een enorm tekort aan energielabel adviseurs

“Ik ben ingesprongen op het moment dat ik hoorde dat er een enorm tekort was aan energielabel adviseurs”. Vanaf dat moment is Floris de nodige cursussen gaan volgen. De cursussen vielen hem qua moeilijkheidsgraad wel een beetje tegen. Hij vond de examens daarom ook moeilijker dan de praktijk zelf. Door alle cursussen kent Floris bijvoorbeeld alle ventilatie apparatuur, maar komt hij dit bij de woningen nauwelijks tot niet tegen.

Floris wilde vroeger professioneel volleyballer worden en dat is hem gelukt. “Het prof zijn is helemaal niet zo leuk en mooi zoals het allemaal lijkt. Als je er 24/7 mee bezig bent gaat de lol er ook wel vanaf. Het is dan ook gewoon je werk” zegt hij.

Efficiënt werken

Floris benoemd dat hij zichzelf kan onderscheiden van andere EP-adviseurs door zijn efficiënte manier van werken. “Als de klant geen vragen heeft en mij mijn werk laat doen, dan ben ik redelijk snel klaar”. Hij heeft geen wachtrijen en daardoor hoeven klanten nooit lang te wachten op een energielabel. Floris voert in de meeste gevallen het energielabel dezelfde dag nog in het systeem en daarom is het efficiënt werken zeker een sterk punt. Verder doet hij zijn best om de klanten op hun gemak te stellen. Veel klanten zijn al op leeftijd en hij merkt dat de oudere generatie niet altijd weet hoe alles in zijn werk gaat. “Soms zijn ze zelfs een beetje zenuwachtig” zegt Floris. Hij probeert daarom altijd eerst een praatje te maken en rustig uit te leggen wat hij komt doen. Om de klant zich op zijn of haar gemak te laten voelen, nodigt Floris ze altijd uit om mee te lopen om eventuele vragen te stellen. 

Woning met ondergronds binnenzwembad

Een opname die Floris nooit meer zal vergeten is een woning in Ridderkerk. Hij kijkt normaal gesproken eerst in BAG viewer om achter het aantal m² van een woning te komen. Volgens de Basisregister Adressen en Gebouwen (BAG) had de woning in Ridderkerk een oppervlak van 250m². Eenmaal aangekomen bij de woning kwam Floris na het nameten uit op dik 480m². “De woning had een groot ondergronds binnenzwembad en noem allemaal maar op”. Deze woning was de derde op te meten label van die dag. Hij is er ongeveer twintig uur mee bezig geweest. 

Een groeiend bedrijf

Op Floris’ zakelijke bucketlist staat het uitbreiden van zijn bedrijf Moker Energie. De eerste stap hierin is het klaarstomen van een van zijn kennissen tot EP-adviseur. Moker Energie werkt op dit moment voornamelijk in de regio’s Utrecht, Rotterdam, Breda en dat wil Floris verder uitbreiden zodat zijn bedrijf kan groeien.

Beaglier

In zijn vrije tijd houdt Floris ervan om samen met zijn hond, een Beaglier – kruising tussen een Beagle en een King Cavalier Spaniel -, te wandelen. Verder houdt hij ervan om lekker naar een restaurant te gaan en daarnaast doet Floris het, op de huishoudelijke klussen na, rustig aan. Zijn droomhuis staat net buiten het centrum van een stad op een rustige plek. Het huis zelf hoeft niet zo groot te zijn, maar moet wel beschikken over een ruime tuin en een watertje. In de tuin moet zijn Beaglier lekker vrij kunnen rondlopen.

Klantvriendelijkheid

Floris’ gouden tip aan andere EP-adviseurs is klantvriendelijkheid. Hij merkt dat Moker Energie steeds vaker goede reviews krijgt van klanten. “Ik merk aan klanten dat ze een goede uitleg nodig hebben. Daardoor voelen ze zich sneller op hun gemak”. Hij merkt steeds meer dat klanten Moker Energie, op basis van goede reviews, inhuren voor het opstellen van een energielabel. 

Mening over Woninglabel.nl

Wat vindt Floris van Woninglabel.nl? “Ik vind het een topsite en zou niet weten of mijn agenda er zonder jullie ook zo vol zou zitten zoals nu. Ik ben erg tevreden over het aantal aanvragen die via Woninglabel.nl binnenkomen” sluit Floris af.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen

Placeholder
3 June 2024

Wat betekenen de energielabels A++++ tot en met G?

Placeholder
3 June 2024

Waarom zonnepanelen uitvallen en 8 tips om dit te voorkomen

Placeholder
27 May 2024

Wat doet het energielabel met de WOZ-waarde van je woning?