Placeholder

Adviseur in het Zonnetje: Floris Engelkes van Label-UP

4 March 2022Jelmer Jasken

Floris Engelkes (30) is de ambitieuze ondernemer achter het bij Woninglabel.nl aangesloten Label-UP. De vastgoedeigenaar kwam in het proces terecht van het aanvragen van een energielabel. Toen wist hij, dit moet toch beter kunnen? In 2021 richtte Floris daarom Label-UP op waar hij de twee dingen waar hij gek op is kan combineren: vastgoed en duurzaamheid. Floris helpt met Label-UP klanten bij het verduurzamen van vastgoed. We spreken met Floris over hoe hij met Label-UP in het gat op de markt gesprongen is en wat de unieke allround service van Label-UP inhoudt.

Ondernemersgeest

Op zijn 21e begon Floris al bij een advocatenkantoor met zijn diploma fiscaal recht op zak. Niet alleen zijn jonge leeftijd was een prestatie. Naast zijn werk als internationaal belastingadviseur hield hij zich namelijk óók nog bezig met vastgoedinvesteringen en vastgoedontwikkeling. Het ondernemen zat er al van jongst af aan in bij Floris. We vragen aan Floris wat zijn dromen waren toen hij jong was: “Een gamepark oprichten in Afrika en daar de dieren beschermen doormiddel van ecotoerisme.” Floris vertelt dat hij hoopt deze droom ooit nog eens te kunnen verwezenlijken.

Even weer terug naar het hier en nu. We zijn benieuwd wat Floris heeft doen besluiten om te starten met Label-UP. Floris vertelt: “Toen ik voor één van mijn panden een energielabel nodig had kwam ik met de markt in aanraking. Het proces waarin ik belande om deze aan te vragen was bizar! Er waren nog geen grote professionele partijen te vinden. Soms werd er niets eens de telefoon opgenomen.” Dit speelde zich af voordat het wettelijk verplicht werd om een energieadviseur langs te laten komen voor het opstellen van een energielabel. Toen dit wettelijk verplicht werd wist Floris dat hij in het gat op de markt moest springen. In 2021 richtte hij Label-UP op.

Efficiënt, maar vooral met plezier!

Duidelijk was dat Floris met Label-UP de communicatie beter wilde doen. Dit resulteerde in het opzetten van een ijzersterke klantenservice, snel afspraken inplannen en óók snel opleveren. Bij Label-UP garanderen ze een levertijd van vijf werkdagen. Daarnaast hebben ze verschillende samenwerkingen met makelaars, investeerders en ontwikkelaars. Voor deze partijen leveren ze het energielabel al binnen drie werkdagen. Wat er nooit mag ontbreken bij Label-UP? Een glimlach. Dat vindt Floris erg belangrijk: “Er heerst daarom een informele sfeer op ons kantoor, we willen ons werk echt met veel plezier doen!”

Bij Label-UP wordt er verder gekeken dan alleen het adviestraject. Óók voor het regelen van subsidies, vergunningsaanvragen en herfinancieringen kun je bij Label-Up terecht. De volgende stap voor Floris is ook de uitvoering doen in samenwerking met verschillende partners. Zo wordt Label-Up echt een allround service voor haar klanten. “Een aannemer heeft er bijvoorbeeld belang bij om tripple HR+ ramen te installeren bij de verduurzaming van een pand. Maar, als EPA-adviseur weet je dat dit voor de uitkomst van het energielabel weinig impact heeft dan HR++ ramen. Dat zijn van die kleine dingen waarbij een EPA-adviseur je veel verder kan helpen” stelt Floris.

De samenhang tussen vastgoed en verduurzamen

Voor Floris was het oprichten van Label-UP niet alleen in het gat op de markt springen. Zijn werk als vastgoedinvesteerder en zijn passie voor duurzaamheid komen met Label-UP heel mooi samen. Dat zie je ook terug in zijn tweede bedrijf waarbij hij zich focust op het verduurzamen van vastgoed. Hij koopt met dit bedrijf oude panden op en maakt er weer mooie duurzame appartementen van om te verkopen of verhuren. Floris vertelt: “Ik kan voor mijn eigen panden precies doorrekenen welke maatregelen er nodig zijn voor een bepaald label. We weten dan ook direct wat dat voor effect heeft op het huurpuntenstelsel.”

Verwachtingsmanagement

Wat Floris heeft geleerd in zijn carrière als energieadviseur is het managen van verwachtingen.  Hij communiceert altijd met de klant tijdens de opname om vervelende discussies achteraf te voorkomen. “Wanneer je al ziet tijdens de opname dat iets slecht kan uitpakken voor het energielabel kun je dit het beste direct communiceren met de klant, dan is de schrik achteraf minder groot.”

Twee zwembaden en een schietbaan

Volgens Floris kom je als EPA-adviseur echt álles tegen. Tijdens zijn werk als belastingadviseur communiceerde hij eigenlijk alleen maar met CEOs en CFOs van multinationals. Nu Floris energieadviseur is kan hij letterlijk iedereen tegenkomen. Dat gaat niet alleen om de personen, ook de woningen zijn soms erg uiteenlopend. Eén van zijn meest memorabele opnames was een enorm pand met twee verwarmde zwembaden en een heuse schietbaan met alles erop en eraan in een bunker onder het huis.

Over grote panden gesproken. Floris vertelt ons dat het zijn doel is om later een mooi stuk grond te kopen op een exotische plek. Daar gaat hij vanaf scratch een super duurzame, met lokale producten en aannemers, prachtige villa ontwikkelen. Het plan is om daar dan een paar maanden per jaar te verblijven. De rest van de tijd verhuurt hij het en herhaalt hij het proces van het bouwen van de villa nog een keer of twee. Zo kan hij gedurende het jaar van villa naar villa hoppen. Maar éérst hoopt hij met Label-UP flink aan de weg te kunnen timmeren!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen

Placeholder
3 June 2024

Wat betekenen de energielabels A++++ tot en met G?

Placeholder
3 June 2024

Waarom zonnepanelen uitvallen en 8 tips om dit te voorkomen

Placeholder
27 May 2024

Wat doet het energielabel met de WOZ-waarde van je woning?