Placeholder

Adviseur in het Zonnetje: Dennis Meinema van Energielabel.Shop

18 March 2022Jelmer Jasken

Dennis Meinema (55) houdt ervan om mensen te ontmoeten. Dit in combinatie met zijn achtergrond en de vele vraag naar energieadviseurs heeft hem doen besluiten Energielabel.Shop op te richtten. We spreken met Dennis over het pad dat hij heeft bewandeld voordat hij vier jaar geleden energieadviseur werd en hoe hij het simpel weet te houden voor zijn klanten.

Kansberoep

Vroeger zeiden mensen om hem heen al dat de in Oosterbeek woonachtige Dennis iets in de reclamewereld zou doen. Dat bleek een schot in de roos. Na zijn werk als accountmanager en in de sales voor verschillende bedrijven richtte hij zijn eigen reclamebureau op. Wat voorop staat bij Dennis? Lol en uitdaging! Toen hij dat niet meer vond binnen zijn reclamebureau verkocht hij zijn bedrijf. Voor één van zijn vrienden, die makelaar is, is hij toen plattegronden en droneopnames gaan maken. Tot vier jaar geleden. Het beroep EP-adviseur werd aangemerkt als kansberoep. Dennis greep deze kans met beide handen aan.

Nadat Dennis een aantal jaar ervaring had opgedaan als EP-adviseur in loondienst werd begin vorig jaar de vraag naar energieadviseurs ontzettend groot. Hij wist dat hij nú voor zichzelf moest beginnen. Dat deed hij met Energielabel.Shop. En daar heeft hij tot de dag van vandaag geen spijt van! Dankzij de ervaring van zijn eerdere ondernemingen kan hij alles zelf doen, van website tot administratie.

Mensen ontmoeten

We vragen aan Dennis wat hij het leukst vindt aan het EP-adviseur zijn. Dennis houdt ervan om mensen te ontmoeten. Dat in combinatie met de hapklare brokjes werk die je in de loop van de week kunt uitwerken maken het voor Dennis dat het beroep EP-adviseur zo goed bij hem past. Dennis vertelt: “Toen ik in de sales werkte had ik vaak te maken met langlopende projecten. Je moet elke keer weer aan de knopjes draaien om het op niveau te houden. Als energieadviseur kun je gewoon een afspraak maken en een paar dagen later kun je de klant tevreden stellen met een energielabel.”

Alles komt samen

“Voor mij komt alles samen als EP-adviseur” vertelt Dennis. Dennis maakte al plattegronden voor woningen en ook zijn bouwtechnische kennis is op pijl. De interesse was er al en dat maakte dat de materie voor de opleiding tot energieadviseur niet moeilijk voor hem was om doorheen te komen. Als we vragen aan Dennis wat hem nou onderscheidt van andere EP-adviseurs weet hij daar al snel een antwoord op: “Mijn omgang met mensen.” Vanuit Dennis zijn achtergrond in de reclamewereld had hij al veel contacten bij makelaars. Deze groep verwijst met een gerust hart naar Dennis omdat ze weten dat hij op tijd en goed levert, maar zeker ook omdat hij prettig in de omgang is. Dennis benoemt dat zoiets op een website moeilijk af te lezen is: “Dus als je eenmaal in dat netwerk zit dan zijn makelaars daar gewoon blij mee. Het hangt allemaal af van hoe je je werk doet.”

Maak het gemakkelijk

Naast zijn omgang met mensen weet Dennis het ook gemakkelijk te maken voor zijn klanten. Vanaf het begin af aan heeft hij zijn website ook zo ingericht. “Het is eigenlijk een heel makkelijk product. Je kijkt wat je nodig hebt. Is dat een basis label? Dan is direct de prijs bekend. Je klikt op de knop afspraak maken en dan kom ik langs op het gewenste tijdstip en datum. Binnen een week heb je dan je label. Ik probeer het erg simpel te houden” vertelt Dennis. Zo weet hij zich te onderscheiden van zijn concurrenten.

De toekomst

Dennis zit als energieadviseur wel op zijn plek. De combinatie van het op pad zijn en het thuis uitwerken spreekt hem erg aan. Dat hij het thuis uitwerken niet erg vindt blijkt ook uit zijn mening over zijn huidige woning. Dennis woont eigenlijk al in zijn droomhuis: “Mijn woning staat op een prachtige locatie dat uitkijkt op de uiterwaarden van de Rijn, glooiend naar beneden toe en met een redelijk grote tuin erbij.” Wat de toekomst hem nog brengt op zakelijk vlak? Het lijkt Dennis gaaf om zijn ervaring en kennis te kunnen delen met starters in de energiebranche. Dennis benoemt dat er heel veel zzp’ers in de markt zijn. Hij wil graag met hen samenwerken en hoopt dat ze elkaar verder kunnen helpen. Daar gelooft hij in!

Structuur

We vragen Dennis of hij nog iets mee te geven heeft aan andere energieadviseurs. Dennis benoemt dat gestructureerd werken de uitkomst is: “Wanneer je netjes en gestructureerd werkt, ook tijdens de opname, scheelt dat je heel veel tijd.” Dennis weet ook maar al te goed dat dit ook erg scheelt bij audits. Sinds vorig jaar heeft hij al zes audits gehad. Dennis sluit af: “Werk gewoon netjes, dan komt het werk vanzelf naar je toe!”

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
17 May 2024

Alles wat je moet weten over een zonneboiler

Placeholder
15 May 2024

5 manieren om je bedrijfspand te verduurzamen

Placeholder
15 May 2024

Je huis verduurzamen tot energielabel A++++

Placeholder
6 May 2024

Wel of geen elektrische warmtepomp in Midden-Nederland