Placeholder

Adviseur in het Zonnetje: Ben de Visser van LOKET2050

11 February 2022Jelmer Jasken

Ben de Visser (41), afkomstig uit de bankierswereld, heeft in 2021 met zijn compagnon Jaime de Koning een nieuw concept in de markt gezet: de combinatie van financieringen en energieadvies. Het bij Woninglabel.nl aangesloten bedrijf, LOKET2050, is gevestigd in het Drentse Emmen. We spreken met Ben over hoe zijn bevindingen in de financiële wereld hem ertoe gebracht hebben om LOKET2050 op te richten.

BANKDIRECTEUR

De jonge Ben wist nooit wat hij wilde worden later. Toen hij de rol van een zakenman kreeg in zijn eindmusical op de basisschool wist zijn familie het hem wel te vertellen: “Ben, jij wordt later bankdirecteur!”. Bankdirecteur is hij nooit geworden, maar nu runt hij wél met veel passie en enthousiasme LOKET2050 met zijn compagnon Jaime. Beide komen uit de financiële wereld. Samen bedachten ze het concept om financieringen met energieadvies te combineren.

DE UITDAGING VAN VERDUURZAMING

Ben vertelt over de totstandkoming van het frisse concept van LOKET2050: “Bij financieringen vragen banken en financieringsinstellingen steeds vaker om een energielabel, het is vaak zelfs een randvoorwaarde bij een financiering. Het energielabel is belangrijk bewijs, het maakt duidelijk wat er eigenlijk gefinancierd wordt.” Ben merkte dat hij hierdoor nieuwsgierig werd: “de gesprekken over verduurzaming zijn erg theoretisch, hoe kan er praktische invulling aan gegeven worden? Klanten worstelen in de praktijk met verduurzaming en vaak óók met de financiering hiervan.”

Dat is precies waar LOKET2050 onderscheidend is van andere energieadviseurs. Naast het opstellen van een energielabel voor een pand geeft LOKET2050 óók advies over hoe de verduurzaming, aankoop en verbouwing van een pand optimaal kan gefinancierd kan worden. Ben vertelt: “de ene financier financiert bijvoorbeeld méér wanneer een pand label A heeft dan de andere financier.” Naast financieringen weten Ben en Jaime ook precies aan klanten te vertellen op welke subsidies ze aanspraak kunnen maken om het zo goedkoop mogelijk te houden. Samen met verschillende installatiepartners van LOKET2050 kunnen ze als kers op de taart óók de werkzaamheden laten uitvoeren voor klanten.

DIENSTVERLENING OP NUMMER ÉÉN

Dat LOKET2050 staat voor dienstverlening is duidelijk. Het komt eigenlijk overal in terug. Ben legt uit dat wanneer er een aanvraag via Woninglabel.nl binnenkomt bij LOKET2050 er eerst een intake gedaan wordt. Vervolgens gaat Ben in gesprek met de klant: “we nemen dan alle plannen door, van financiering tot verduurzaming. Je krijgt dan echt unieke verhalen.” Ben doet dit voor de zakelijk markt, Jaime voor de particuliere markt. Ze versterken hier elkaar ook in, een ondernemer kan een particulier zijn en een particulier ook een ondernemer. Ben benoemt dat er in Drenthe bijvoorbeeld ook veel combinatiepanden zijn: woningen met een kantoorpand erbij: “dat vraagt dan toch een stukje specialisme.”

DE BEHOEFTE VAN DE KLANT VERVULLEN

Het concept van LOKET2050 wordt goed ontvangen door klanten. Ben merkt dat klanten blij zijn dat ze maar één keer hun verhaal hoeven te doen en dat er korte lijntjes zijn met de adviseur. LOKET2050 maakt het zo overzichtelijk voor de klant. De klantreis is volgens Ben hierin het belangrijkst: “Peil altijd eerst de verwachtingen van de klant en geef hier vervolgens invulling aan. Soms maken bedrijven geen concrete afspraken met de klant. Dat is juist ontzettend belangrijk. Maak duidelijke afspraken met je klant en kom deze ook na. Als de relatie niet goed is hoef je het ook niet over de inhoud te hebben.” Samen met Jaime hoopt Ben nog veel particulieren en ondernemers te kunnen helpen met de vraagstukken die ze hebben. Hoe Jaime en Ben naar de toekomst kijken? Dat zit verpakt in de bedrijfsnaam van LOKET2050: klimaatneutraal zijn vóór 2050.

DROOMHUIS

We waren ook benieuwd naar wat Ben persoonlijk bezighoudt. Je hoeft hem in ieder geval nergens voor wakker te maken ’s nachts. Ook al is hij een enorme liefhebber van ijs, hij slaapt toch liever lekker door! Naast dat hij nu erg veel tijd stopt in LOKET2050 leren we over Ben dat hij gezond in het leven staat. Koken met biologische producten en sporten staan hoog in het vaandel bij hem. Ben woont aan het water, dus hij vaart ook graag wanneer het mooi weer is.

We vroegen hem ook naar zijn ultieme droomhuis. Daar heeft Ben een duidelijk antwoord op: zijn droomhuis is volledig duurzaam. Hij legt uit dat het hem gaaf lijkt een passieve woning te hebben. Passieve woningen hebben een permanent goed binnenklimaat en verbruiken niet meer dan 15 kWh/m2 per jaar! Deze woning staat dan óók het liefst aan het water met een mooie kantoorruimte erbij zodat hij dichtbij huis zijn werkzaamheden voor LOKET2050 kan uitvoeren. Ben sluit af: “het blijft een droomhuis he!”

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
12 April 2024

Rabobank biedt haar hypotheekklanten een unieke kans op gratis energieadvies en isolatiebudget

Placeholder
12 April 2024

Wat zijn de voordelen van triple glas (hr+++ glas)

Placeholder
20 March 2024

Publieke toezichthouder om de kwaliteit van het energielabel te verhogen

Placeholder
8 March 2024

Wat is het klimaatlabel voor woningen?