Placeholder

Adviseur in het Zonnetje: Anton van Klaver Energielabels & Advies

25 March 2022Jelmer Jasken

Anton Hoogendoorn (35) van Klaver Energielabels & Advies kun je ’s nachts graag wakker maken voor het opstellen van een energielabel. Over deze drive willen we alles weten! We spreken met Anton over hoe het oprichten van Klaver Energielabels & Advies precies in lijn ligt met zijn visie en hoe ze uniek zijn in de dienstverlening.

Dromen over energielabels

“Je kan mij midden in de nacht wakker maken voor het opstellen van een energielabel, ik droom daar écht over. Het is mijn passie!” vertelt Anton lachend. Alles wijst erop dat de technisch directeur bij Klaver Advies & Ingenieursbureau helemaal op zijn plek is binnen de energiebranche. Met de intreding van de NTA8800 richtte Anton Klaver Energielabels & Advies op, een sub-bedrijf van Klaver Advies & Ingenieursbureau. Naast energielabels is het dienstverlenende bedrijf ook gespecialiseerd in asbest, brandveiligheid en veiligheidskeuringen.

Drie zwart met groene bedrijfsauto's van Klaver Advies en Ingenieursbureau
De bedrijfsauto’s van Klaver Advies & Ingenieursbureau

Toen de wet- en regelgeving omtrent het energielabel veranderde zag Anton kansen. Gecertificeerde producten, personen en systemen zitten in de genen bij Anton en zijn collega’s. Anton vindt het fantastisch om met handboeken te werken en om deze processen vast te leggen. Toen het energielabel óók een gecertificeerd product werd in januari 2021 startte Anton met Klaver Energielabels & Advies. Anton: “Eigenlijk hebben we gelijk mensen in dienst genomen voor het opstellen van energielabels, daarnaast zijn we ook onze collega’s van andere afdelingen aan het omscholen.”

De drive van Anton

Al jong blijkt dat Anton een liefde heeft voor duurzaamheid. Hij wil graag uitvoerder worden op het gebied van renovatie en verduurzaming. Maar toen Anton zijn opleiding had afgerond in 2008 belande hij middenin de financiële crisis. In de techniek sector werd op alles bezuinigd. Hij besloot de milieusector in te gaan, daar was genoeg werk in. Anton kwam toen tot de ontdekking dat hij een enorme drive heeft: “Ik ontdekte dat ik dingen graag anders wilde doen, ik heb een andere visie.” Dat deed hem besluiten om uit loondienst te gaan en voor zichtzelf te beginnen als zzp’er. Zijn drive heeft hem ver gebracht want inmiddels telt Klaver Advies & Ingenieursbureau 25 werknemers in vaste loondienst. Voor Anton is dit niet de eindstreep: “ We staan voor een enorme uitdaging om voor 2030 en 2050 te voldoen aan de eisen die gesteld zijn in de EPBD.” Zijn droom is daarom om Klaver Advies & Ingenieursbureau in ieder geval uit te breiden naar 50fte vóór 2025.

Uniek in dienstverlening

Klaver Advies & Ingenieursbureau stelt haar klanten áltijd centraal. Anton: “Afspraak is afspraak.” Ook benoemt hij dat het uniek is dat Klaver’s dienstverlening veel breder is dan alleen energieprestatie. Klaver Advies & Ingenieursbureau kan bijvoorbeeld asbest en energielabels combineren. “Dat is de kracht die wij hebben” voegt Anton er aan toe. Dat de dienstverlening écht in de genen zit bij Anton blijkt uit de 24/7 klantenservice van Klaver Advies & Ingenieursbureau. Voor nood kun je Anton ’s nachts gewoon opbellen.

Van G naar A

Zijn vrije tijd stopt Anton het liefst in klussen aan zijn oude woning uit 1880. Daar woont hij samen met zijn vrouw en dochter. De woning is Antons droomhuis. Toen hij het kocht had de woning energielabel G. Helemaal zelf heeft hij het huis verduurzaamd tot energielabel A. Anton: “Dat vind ik gewoon gaaf. Oud bezit, maakt niet uit hoe oud, dat kun je ook verduurzamen.”

Gouden tip

Tot slot vragen we Anton of hij nog een gouden tip heeft voor andere EP-adviseurs. Anton benoemt dat je een toegevoegde waarde moet zijn voor de markt. Je moet een bepaalde kwaliteit kunnen waarborgen. Er zijn zoveel verschillende afscheidingen binnen de energieprestatie: detail, utiliteit en woningbouw. Volgens Anton kun je je dan het beste focussen op één ding: “Doe waar je goed in bent en zorg dat dat staat!”. Ook geeft hij andere EP-adviseurs nog mee om de samenwerking op te zoeken. Zo krijg je eenheid binnen de branche: “Daarom ben ik echt een groot voorstander van Woninglabel.nl. Jullie brengen collega’s samen.”

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu

Meer labelnieuws

Placeholder
16 July 2024

EnergielabelMonitor biedt inzicht in energielabels van panden in alle Nederlandse gemeenten

Placeholder
8 July 2024

Natuurlijke ventilatie in je huis voor een gezond binnenklimaat

Placeholder
1 July 2024

Verbouwen of verhuizen: wat is de beste keuze?

Placeholder
10 June 2024

7 slimme tips voor duurzaam en milieuvriendelijk wonen