Placeholder

Hoe snel kan ik een energielabel ontvangen?

Hoe lang duurt het voordat je een energielabel hebt? Hoe snel je een energielabel voor je woning of bedrijfspand kunt ontvangen hangt af van de locatie van het gebouw. Op verschillende locaties zijn namelijk verschillende energieprestatie adviseurs (EP Adviseurs) actief. Iedere energielabel-adviseur heeft zijn eigen levertijd en beschikbaarheid, zodoende verschilt de levertijd per locatie. Daarnaast spelen ook de oppervlakte en de complexiteit van jouw woning of bedrijfspand mee in de levertijd. Zo kan een gebouw met veel verschillende uitbouwen, eventueel zelfs uit verschillende bouwjaren, als een stuk complexer worden beschouwd. Het energielabel voor zo’n complexer gebouw zal dus ook vaak met een langere levertijd gepaard gaan.

Heb je met spoed een energielabel nodig? Filter dan in onze vergelijker via Woninglabel.nl op levertijd. De aangeboden levertijd verschilt doorgaans tussen 1 dag en 20 dagen.

Daarnaast bieden sommige energielabel-adviseurs die bij Woninglabel.nl zijn aangesloten ook een spoedservice aan. Zo kun je met spoed je energielabel ontvangen en ben je verzekerd van een kortere levertijd voor het energielabel van jouw woning of bedrijfspand. Aan zo’n spoedservice hangt vaak wel een hoger prijskaartje.

Bij Woninglabel.nl verrichten wij maandelijks onderzoek naar de landelijke levertijd voor energielabels. De landelijke levertijd neemt op Woninglabel.nl over het algemeen maandelijks af. Om je een idee te geven van de gemiddelde landelijke levertijd: deze was in februari 2023 12,4 dagen.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu