Placeholder

Kan ik bezwaar maken tegen het energielabel?

Ben je het niet eens met het energielabel dat is toegekend en wil je bezwaar maken? Bijvoorbeeld omdat je vindt dat de energieprestatie adviseur (EP Adviseur) jouw woning of bedrijfspand niet goed heeft geïnventariseerd? Of dat bepaalde kenmerken van jouw gebouw niet zijn meegenomen in de berekening? Neem dan direct contact op met de energielabel-adviseur en leg uit waarom je het niet eens bent met zijn berekeningen of inventarisatie. De energielabel-adviseur plant dan mogelijk een nieuwe opname van je woning of bedrijfspand in of zorgt voor een wijziging in de bestaande opname.

Kom je er samen met de energielabel-adviseur niet uit? Dan kan je contact opnemen met de certificaathouder, het bedrijf dat het energielabel heeft geregistreerd. De naam van de certificaathouder kun je vinden op het energielabel. Kom je er ook niet uit met de certificaathouder? Dan kun je contact opnemen met de certificerende instelling. Deze instelling kan de certificaathouder controleren. De naam van de certificerende instelling kun je ook op het energielabel vinden.

Kom je er met de certificerende instelling niet uit? Dan kun je contact opnemen met de Geschillencommissie Bouwkundige Keurders. De Geschillencommissie behandelt onafhankelijk en onpartijdig klachten tussen aanbieders van producten en diensten en de klanten/cliënten van aanbieders. Bij de Geschillencommissie Bouwkundige Keurders betaal je €77,50 voor de behandeling van een klacht. Als de commissie je in het gelijk stelt krijg je dit volledige bedrag terug.

Ben je nou huurder van de woning of het bedrijfspand en twijfel je of het geregistreerde energielabel wel klopt? Dan kun je contact opnemen met de verhuurder. De verhuurder doorloopt dan de bovengenoemde stappen. Ben je het niet eens met hoe de verhuurder je melding behandelt? Dan kun je een procedure starten bij de Huurcommissie. Een beter energielabel betekent namelijk vaak dat de huurprijs ook hoger ligt. Zo kan het dus voorkomen worden dat je te veel betaalt voor een verkeerd energielabel.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu