Placeholder

Bedrijfspanden

Ga jij je bedrijfspand verkopen, verhuren of opleveren? Dan is het aanvragen van een energielabel zakelijk pand verplicht. Er zijn een aantal zaken waar je als bedrijfspanden eigenaar rekening mee moet houden. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de bedrijfsenergielabels voor jouw pand, waaronder de vereisten en het aanvraagproces.

Het proces voor bedrijfspanden

Bij de verkoop, verhuur of bij de oplevering van jouw bedrijfspand is het aanvragen van een energielabel gebouwen verplicht. Direct een energielabel bedrijfspand aanvragen? Bij Woninglabel.nl regel je gemakkelijk in drie stappen een gebouw energielabel voor jouw bedrijfspand. We nemen je mee in het proces om een energielabel aan te vragen via Woninglabel.nl.

Een energielabel kantoor aanvragen voor je bedrijfspand start je door allereerst een goede energieprestatie adviseur (EP Adviseur) te kiezen. Via Woninglabel.nl geef je hiervoor eerst een aantal gegevens op in onze vergelijker. Vervolgens vraag je een energielabel bedrijfspanden aan. Via Woninglabel.nl ontvang je eenvoudig en snel een energielabel winkel of energielabel kantoor.

Energielabel C verplichting

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoren die groter dan 100 m2 zijn volgens de wet energielabel C of hoger hebben. Als bedrijfspanden vanaf dat jaar energielabel D of lager heeft, riskeer je als eigenaar ervan een boete van maximaal 81.000 euro of moet je het pand sluiten.

Het energielabel C staat gelijk aan een maximale fossiele energiebehoefte van 235 kWh/m2 per jaar of een Energie-Index van minimaal 1,3. De verplichting is een maatregel die voortkomt uit de doelstellingen van het Energieakkoord.

Veelgestelde vragen

Heb je nou nog meer vragen over energielabels voor bedrijfspanden? We hebben een handig overzicht met alle veelgestelde vragen voor je.

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu