Cover

Bereik meer met woninglabel.nl

Jaarlijks worden er meer dan 250.000 huizen verkocht. Nu het Vereenvoudigd Energielabel vanaf 1 januari 2021 voor de verkoop van een woning is komen te vervallen, stijgt het aantal aanvragen voor energielabel opnames enorm. Woninglabel.nl verzamelt de aanvragen en zet de opdrachten door naar de bij ons aangesloten adviseurs. Je werkt onder je eigen naam en certificering, Woninglabel.nl zorgt voor een goed gevulde agenda voor slechts €19,50 per verkregen opdracht!

Meer omzet

Meer omzet

Jij bepaalt: jouw eigen tarief per woningtype, je beschikbaarheid, werkgebied en doorlooptijd. Als de woningeigenaar jou als adviseur kiest, zetten we de opdracht naar je door.

Meer bereik

Meer bereik

Woninglabel.nl zorgt voor meer aanvragen in jouw werkgebied. Je werkt onder je eigen naam en onder je eigen certificering.

Gemak

Gemak

Wij de marketing, jij de klanten. Wij zorgen ervoor dat jij kunt doen waar je energie van krijgt. Er zijn geen inschrijfkosten en je kunt elk moment stoppen.

Woninglabel.nl werkt voor energieadviseurs

Aanvraag

Aanvraag

De woningeigenaar zoekt op basis van postcode, prijs, levertijd en klantbeoordeling zijn energieadviseur. Op basis van de vergelijking vraagt de klant bij jou het energielabel aan.

Aanvraag

Opname

Je ontvangt de opdracht met alle informatie en specificaties. Je maakt zelf een afspraak met de woningeigenaar en doet de woningopname.

Aanvraag

Levering

Je levert het energielabel. Woninglabel.nl update je huidige levertijd en de klant geeft je een beoordeling. Per ontvangen opdracht betaal je een vergoeding van €19,50.

Meer energielabel-leads voor energieadviseurs

Wil je meer opdrachten? Sluit je aan bij Woninglabel.nl, vergroot je bereik en stel voor meer woningen een energielabel op. Je betaalt een vaste lage vergoeding van €19,50 per ontvangen opdracht, je werkt onder je eigen naam en met je eigen certificering.

Cover

Wie zijn wij

Woninglabel.nl is een initiatief van energieadviseurs met ruim 10 jaar ervaring in de energielabelmarkt. Wij zijn de energieke ondernemers achter Ecocert, wat bewust geen deel uit maakt van het platform. Zo kunnen we alle energieadviseurs onafhankelijk en objectief faciliteren in waar wij energie van krijgen - Nederland een stukje duurzamer maken!

We maken graag verder kennis door contact op te nemen met 085 – 01 620 80 en info@woninglabel.nl.

Meld je nu aan

Het is gratis, je zit nergens aan vast en het levert je bij aanmelding direct promotie op.

Meld je aan

Meld je aan

Laat ons weten wie je bent en welk werkgebied je wilt bedienen. We maken graag kennis en nemen contact met je op om onze samenwerking te beklinken.

Gratis bedrijfspromotie

Gratis bedrijfs-
promotie

Wij vergroten direct je zichtbaarheid en naamsbekendheid. Woninglabel.nl promoot de samenwerking op de sociale media- kanalen en je bent blijvend zichtbaar op onze website.

Ontvang opdrachten

Ontvang opdrachten

Woningeigenaren vinden jouw profiel op Woninglabel.nl wanneer zij een energieadviseur in jouw werkgebied zoeken. Je bepaalt zelf je werkgebied en beheert zelf je agenda.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Woninglabel.nl voor energieadviseurs?

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen is het energielabel verplicht. Alle woningen waarvoor na 1 januari 2021 het energielabel wordt geregistreerd moeten worden bezocht door een energieadviseur. Zo zijn er per jaar ruim 250.000 woningeigenaren op zoek naar een energieadviseur die voor hun woning een energielabel op kan stellen. Woninglabel.nl geeft de klant een overzichtelijke vergelijking van de energieadviseurs bij hem in de buurt. Op basis van jouw prijs, jouw levertijd en jouw klantbeoordelingen vraagt de klant een energielabel bij je aan.

Woninglabel.nl stelt jou direct op de hoogte van de aanvraag met alle informatie van de klant en de opgegeven specificaties van de woning. Hierna kan je contact opnemen met de klant om een afspraak in te plannen en neem je de woning op zoals je gewend bent.

Na het opstellen van het energielabel registreer je deze in het landelijke register en stuur je deze op naar de klant. Vervolgens geef je in de digitale omgeving van Woninglabel.nl aan dat het energielabel klaar is. Woninglabel.nl werkt je levertijd bij op basis van je doorlooptijd. Hierna regel je zelf de facturatie zoals je gewend bent. Woninglabel.nl factureert jou iedere maand € 19,50 excl. BTW per opdracht.

De klant krijgt na afloop een korte vragenlijst toegestuurd en geeft op verschillende punten aan hoe tevreden hij is met jou als adviseur!

Hoe meld ik me aan voor Woninglabel.nl?

Aanmelden kan kosteloos en vrijblijvend door je gegevens achter te laten in het invulveld rechts bovenaan op de website. Wij van Woninglabel.nl nemen contact met je op om kennis te maken, je verdere vragen te beantwoorden en je aanmelding te beklinken. Uiteraard kan je ook direct contact met ons opnemen. We controleren je certificering, stellen je zelfgekozen werkgebied vast en zorgen ervoor dat je direct zichtbaar bent via ons platform. Je aanmelding levert je direct gratis bedrijfspromotie op. Via onze sociale media platforms promoten we onze samenwerking en ben je blijvend zichtbaar als een van onze partners op de website. Vanaf 1 januari 2021 kunnen klanten jou uitkiezen om een energielabel voor ze op te stellen.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2021 voor mij als energieadviseur?

Per 1 januari 2021 is de NTA8800 van kracht. Dit houdt in dat er vanaf dan één methodiek geldt voor de bepaling de energieprestatie van een gebouw. De NTA8800 gaat gelden voor alle typen gebouwen: bestaande bouw, nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw.

Het Vereenvoudigd Energielabel (VEL) voor woningen dat van afstand kan worden geregistreerd komt te vervallen. Vanaf 1 januari kunnen er alleen nog energielabels worden opgesteld door gecertificeerde adviseurs die de woning fysiek komen bezoeken. Hiermee komt de overheidswebsite Energielabelvoorwoningen.nl te vervallen. Woninglabel.nl voorziet vanaf 1 januari 2021 de energieadviseur van opdrachten. Als adviseur bepaal je je eigen tarief en je eigen werkgebied. Woninglabel.nl voorziet jou van afspraken en je betaalt een vaste lage vergoeding per opdracht

Wat kost Woninglabel.nl?

Iedere gecertificeerde energieadviseur kan zich gratis en vrijblijvend aanmelden bij Woninglabel.nl. Je aanmelding levert je direct gratis bedrijfspromotie op. Via onze sociale media platforms promoten we onze samenwerking, en ben je blijvend zichtbaar als één van onze partners.

Je betaalt een vast lage vergoeding van € 19,50 per ontvangen opdracht.

Hoe selecteert de klant een energieadviseur op Woninglabel.nl?

Op Woninglabel.nl voert de klant zijn postcode in en selecteert het soort woning waarvoor hij een energielabel aan wil vragen. Hiervoor kan hij kiezen uit drie woningtypen en drie oppervlaktecategorieën. Ook kan hij aangeven of het om een energielabel gaat in de basismethodiek of in de detailmethodiek. Ben jij als energieadviseur actief in het postcodegebied van de klant? Dan krijgt de klant de door jou gestelde prijs voor zijn soort woning te zien in de vergelijking van de beschikbare energieadviseurs. De vergelijking van de beschikbare energieadviseurs is standaard gesorteerd op de laagste aangeboden prijs.

Vervolgens kan de klant sorteren op levertijd en klantbeoordelingen. Kom jij voor de klant als beste uit de vergelijking? Dan selecteert de klant jou als zijn energieadviseur en krijg je alle informatie van de klant zodat je zelf een afspraak kan maken.

Hoe objectief is de vergelijking van Woninglabel.nl?

Objectiviteit en transparantie, daar staat Woninglabel.nl voor! De vergelijking van de beschikbare energieadviseurs in een bepaald werkgebied is standaard gesorteerd op de laagste aangeboden prijs. Vervolgens kan de klant sorteren op levertijd en klantbeoordeling. Een door Woninglabel.nl bepaalde ‘beste keuze’? Daar doen wij niet aan. Zo hanteert Woninglabel.nl geen voorkeursposities in de vergelijking of mogelijkheden om deze te kopen. Zo garanderen wij onze objectiviteit en transparantie, zowel naar de energieadviseur als naar de klant.

Ik lees dat Woninglabel.nl is opgezet door de ondernemers achter Ecocert. Hoe zit dat dan? Ecocert richt zich uitsluitend op de commerciële energielabelmarkt. We hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het opstellen van energielabels voor alle soorten gebouwen. Onze opgedane kennis zetten we graag in om voor zowel de energieadviseur als voor de woningeigenaar een platform te bieden waar men elkaar kan vinden.

Hoe werkt de directe promotie als ik me aanmeld?

Aanmelden kan kosteloos en vrijblijvend door je gegevens achter te laten in het invulveld rechts bovenaan. We nemen contact met je op om kennis te maken en om je verdere vragen te beantwoorden. Uiteraard kan je ook rechtstreeks contact met ons opnemen. We controleren je diplomering en certificering, stellen je zelf gekozen werkgebied vast en zorgen ervoor dat je direct zichtbaar bent via ons platform. Je aanmelding levert je direct gratis bedrijfspromotie op. Via onze sociale media platforms promoten we onze samenwerking en ben je blijvend zichtbaar als één van onze partners. Vanaf 1 januari 2021 kunnen klanten jou kiezen om een energielabel voor ze op te stellen.

Hoe werkt de klantbeoordeling op Woninglabel.nl?

Jouw beoordeling als energieadviseur wordt door jouw klanten bepaald. Na de woningopname, levering en facturatie stuurt Woninglabel.nl de klant een korte vragenlijst. De klant beoordeelt jou op basis van professionaliteit, vriendelijkheid en het nakomen van de gemaakte afspraken. De prijs was vooraf bekend, daar beoordeelt de klant niet op. De levertijd wordt op basis van de periode tussen de aanvraag en de oplevering berekend.

Binnen hoeveel tijd moet ik een energielabel opleveren?

Dat bepaal je helemaal zelf. Woninglabel.nl werkt voor energieadviseurs en dus voor jou als ondernemer. Wil je een weekje vrij? Dan pas je je oplevertijd zelf aan of kies je ervoor om even geen opdrachten te accepteren. Woninglabel.nl berekent jou oplevertijd op basis van de laatste 10 opdrachten. Zo weet iedereen waar hij aan toe is.

Hoe groot is mijn werkgebied op Woninglabel.nl?

Dat bepaal je helemaal zelf. Bij je aanmelding kan je je eigen werkgebied opgeven op basis van postcodegebieden. Tussentijds aanpassen? Dat kan altijd. De wijzigingen worden direct verwerkt en je bent direct vindbaar in het vernieuwde werkgebied.

Hoeveel kan ik vragen voor een energielabel?

Dat bepaal je helemaal zelf. De klant geeft naast het adres ook aan om wat voor type woning het gaat en hoe groot deze is.

 • Vrijstaande woning, geschakelde woning of appartement
 • Minder dan 50 m2, 50-150 m2 of meer dan 150 m2 woonoppervlakte.
 • Basismethodiek of detailmethodiek

Je bepaalt je eigen prijs per combinatie van woningtype, woonoppervlakte en methodiek. In je profiel kan je op elk moment je tarieven aanpassen.

Hoe werkt de facturatie van mijn opdrachten via Woninglabel.nl?

Ontvangen opdrachten via Woninglabel.nl factureer je zelf zoals je gewend bent. Woninglabel.nl factureert jou aan het einde van iedere maand € 19,50 excl. BTW per verkregen opdracht.

Wie kan zich aanmelden op Woninglabel.nl?

Alle adviseurs die voor de NTA8800 gecertificeerd worden kunnen zich vrijblijvend en kosteloos aanmelden voor Woninglabel.nl

Hoe behaal ik de benodigde diploma’s om energieadviseur te worden?

Wil je energieadviseur worden maar beschik je nog niet over de juiste diploma’s?

Er zijn diverse opleidingsinstituten waar je een opleiding tot energieadviseur kan volgen. Dit kan onder andere bij Kader, BuildingLabel en bij BENGopleiding.nl. Nadat je de opleiding hebt afgerond kan je examen doen bij Cito. Het examen wordt een paar keer per jaar afgenomen. Als je je diploma hebt behaald word je opgenomen in het landelijk register van InstallQ en mag je aan de slag als energieadviseur.

Hoe word ik een gecertificeerde energieadviseur?

Bezit je over de benodigde diploma’s maar ben je als bedrijf nog niet gecertificeerd?

Je kan je bedrijf laten certificeren voor de BRL9500. Dit kan bij één van de vier Certificerende Instellingen, waarover meer staat op de site van InstallQ. Ook kan je ervoor kiezen om je aan te sluiten bij BuildingLabel, Immocert of EP-Certificatie. BuildingLabel, Immocert en EP-Certificatie verzorgen de certificering en registreren de energielabels zodat jij je werk prettig en efficiënt uit kan voeren.

De certificering in orde gemaakt? Via Woninglabel.nl vind je je eerste klanten die op zoek zijn naar een energieadviseur bij hun in de buurt.

Kan ik me als ZZP’er aanmelden voor Woninglabel.nl?

Ja dat kan heel goed zelfs! Juist als ZZP’er of als kleine onderneming kan het een hele klus zijn om goed vindbaar te zijn voor de klant. Woninglabel.nl zorgt ervoor dat je zichtbaar voor de klant bent.

Hoe onderscheidt Woninglabel.nl zijn partners en de aangesloten energieadviseurs van elkaar?

Woninglabel.nl is een onafhankelijk vergelijkingsplatform die de objectieve vergelijking maakt tussen aangesloten energieadviseurs. Je kan als energieadviseur actief zijn op ons vergelijkingsplatform als je zelfstandig een energielabel voor woningbouw kan leveren. Hiervoor dien je gediplomeerd en als onderneming zelf of via een extern bureau gecertificeerd te zijn. Om jou als energieadviseur op weg te helpen in het kunnen opstellen van energielabels werkt Woninglabel.nl samen met enkele samenwerkingspartners die jou als (toekomstig) energieadviseur kunnen voorzien in opleiding, diplomering en certificering. Voor onze samenwerkingspartners is het opstellen van energielabels niet hun kerntaak. Zij voorzien in de benodigde randvoorwaarden en faciliteiten waarmee jij als energieadviseur zo gemakkelijk en goed mogelijk je werk kan doen.

partners
 • BuildingLabel
 • Kader
 • ImmoCert
 • BENG Opleiding
 • NL EPBD
 • NL EPBD
 • EP-Labels
 • Duurzaam Energieloket