Alle energielabel-adviseurs op één plek
Geen gedoe
Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid
8.5 / 10(54 reviews)

Vacature Stage Website Optimalisatie

Vacature Stage Website Optimalisatie

Studieopdracht Website Optimalisatie

Wil jij met jouw onderzoek concreet meewerken aan een van de snelst groeiende platformen in het vastgoed? En heb je altijd al bij een startup van (online) ondernemerschap willen proeven? Maar wil je natuurlijk niet de faciliteiten van een gevestigd bedrijf missen? Hét landelijke vergelijkingsplatform voor energielabels biedt wellicht jou als afstudeerder met een sterke interesse in website optimalisatie een plek aan! Lees nu meer over de ervaringen van onze laatste afstudeerder en haar toekomst bij Woninglabel.nl!

Achtergrond

Woninglabel.nl is een vergelijkingswebsite voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een energielabel-adviseur voor het verkrijgen van een energielabel voor hun woning. Sinds 1 januari 2021 is het namelijk verplicht om bij de verkoop, verhuur of oplevering van je (nieuwbouw)woning een energielabel-adviseur langs te laten komen om een energielabel af te geven. Tot voor kort was dit mogelijk via de overheidswebsite www.energielabelvoorwoningen.nl waar je een vereenvoudigd energielabel voor slechts 1 of 2 tientjes aan kon vragen. De adviseur gaf daarmee  op afstand een energielabel af, onder meer door aangeleverde foto’s van de woning en overige bewijslast omtrent de energiezuinigheid van de woning. Door het wegvallen van dit  vereenvoudigde energielabel (en de bijbehorende overheidswebsite) per 1 januari 2021 valt er een zogenaamd gat op de energielabelmarkt waar Woninglabel.nl sinds dit jaar op inspringt. Per 1 januari is de vergelijkingswebsite gelanceerd. Inmiddels is een redelijk groot deel van de aanbodmarkt bij het platform aangesloten voor het dagelijks verkrijgen van opdrachten voor het opstellen van energielabels. Sinds de lancering weten ook woningeigenaren het platform in toenemende mate te vinden en wordt reeds een groot deel van alle energielabels voor particuliere woningen in Nederland via Woninglabel.nl aangevraagd. Daarnaast zal per medio september de vergelijkingswebsite uitgebreid worden om de zakelijke markt ook in afzonderlijke energielabels te voorzien. Zo is het  bedrijf afgelopen maanden al flink gegroeid en wordt er doorlopend uit meerdere vlakken reeds uitgebreid.

Woninglabel.nl is namelijk pas in september 2020 opgericht door 3 ondernemers van de energielabel-adviseur Ecocert uit Groningen. In tegenstelling tot de individuele en voornamelijk particuliere doelgroep van Woninglabel.nl focust het moederbedrijf Ecocert zich op grotere klanten de commerciële markt. Met 20 vaste werknemers is Ecocert een van de grotere bedrijven in de energieadvisering in Noord-Nederland en qua innovatie een voorloper in Nederland. Ecocert biedt jaarlijks meerdere kort- & langlopende, individuele- & collectieve studieopdrachten aan in samenwerking met meerdere opleidingen en investeert derhalve bij voorkeur in duurzame en nauwe samenwerkingen met diverse opleidingen.

De opdracht

De ondernemers achter Woninglabel.nl hebben als doel gesteld dat Woninglabel in het eerste jaar na de lancering van een groot deel van de energielabelmarkt van jaarlijks 250.000 labels wil voorzien. Hiernaast is de ambitie uitgesproken om als platform over een jaar na anno nu niet meer primair afhankelijk te zijn van Search Engine Advertising (SEA) voor het bereiken van de klant, de woningeigenaar. Om de klant te binnen deze ambitie te (gaan) bereiken moeten er meerdere stappen ondernomen worden, wat in het volgende raamwerk valt definiëren:

 1. Definitie:
  1. Een marktonderzoek naar het zoekgedrag van de doelgroep inzake het wensen te verkrijgen van een energielabel voor een woning.  
  1. Een analyse van de huidige organische vindbaarheid van de website van Woninglabel.nl, de kwaliteit/beschikbaarheid aan content, mogelijk in relatie tot een stukje Conversion Rate Optimization (CRO).
 2. Concept: Het ontwikkelen van een passend ontwikkelingsplan voor de website van Woninglabel.nl om de organische vindbaarheid voor de woningeigenaar te verbeteren. Hierbij te denken aan een onderzoek naar de meerdere technische vereisten van webpagina’s, de paginastructuur, ‘linkbuilding’ en bovenal de kwaliteit en beschikbaarheid aan diverse content. Denk hierbij aan het conceptueel vormgeven van diverse typen content (bv. multimedia) op waardevolle verwijzingslocaties (externe (media)platformen).
 3. Creatie: Het zelf vormgeven van het ontwikkelplan en/of de (gedeeltelijke) aansturing van de professionele ontwikkeling hiervan. Te denken aan het (laten) creëren van de benodigde content, (door)ontwikkeling van de website en aangaan van de benodigde samenwerkingen. Indien nodig en bij een goed plan biedt Woninglabel.nl vanzelfsprekend alle nodigde middelen om het concept daadwerkelijk vorm te geven.

Je krijgt vanuit dit raamwerk alle vrijheid om zelf met een concreet onderzoek te komen, waarin wij uiteraard graag meedenken.

Jouw stageomgeving

Woninglabel.nl is een betrekkelijk jong, ondernemend en hoog-dynamisch bedrijf. Sinds de lancering op 1 januari hebben we reeds 3 mensen aan het interne vaste team mogen toevoegen en zijn we alweer op zoek naar verdere versterking. Voor het ontwikkelen en uitvoeren van marketingcampagnes zijn er vanuit Woninglabel.nl meerdere professionals in een flexibele schil aangehaakt, te noemen een marketing- & communicatie strateeg, een Search Engine Advertising (SEA)-/Sociale Mediaspecialist, twee strategisch meekijkende Search Engine Optimization (SEO)-specialisten, een Conversion Rate Optimization (CRO)-specialist, twee grafische en audiovisuele vormgevers en een heel team aan webdevelopers. De student loopt vanuit zijn/haar stage zodoende ook mee- en doet ervaring op in het opdrachtgeverschap van Woninglabel.nl. Het is zodoende ook mogelijk en gewenst mee te kijken en te denken in de extern aangesloten expertises.

Een kijkje achter de schermen met Marjolein

Marjolein is onze huidige stagiair en studeert af bij de opleiding Communicatie. We hebben een geweldige tijd gehad met Marjolein en houden haar na haar stage graag aangesloten bij Woninglabel.nl om het voor het afstuderen opgestelde communicatieplan ter uitvoering voor ons te brengen. Dit vond Marjolein er zelf van:

‘’Bij Woninglabel.nl heb ik de kans gekregen om een communicatieplan te mogen ontwikkelen en deze straks ook écht uit te mogen voeren! Eén van de leukste dingen aan het afstuderen bij Woninglabel.nl is dat waar je mee bezig bent ook daadwerkelijk uit maakt. Het liefst wordt wat je vandaag hebt onderzocht, gister al geïmplementeerd. Doordat Woninglabel.nl een ondernemend en dynamisch karakter heeft is er veel ruimte om op een leuke manier te leren. Ik heb daardoor veel opgestoken over het samenwerken met de verschillende externe partijen, het nemen van strategische beslissingen in een startende organisatie en de rol van een communicatieprofessional hierin. Ik heb in ieder geval een super leuke tijd gehad tijdens mijn afstudeerstage bij Woninglabel.nl. Wie weet tot snel!‘’

Wie zoeken wij? Iemand die..

 • Sterk is in het uitdenken van (strategische) ontwikkelplannen;
 • Interesse heeft in de markt en het opzetten van een nieuw bedrijf/product;
 • Ondernemend is en zelfstandig en hands-on kan werken in een dynamisch team;
 • Enige ervaring heeft met website optimalisering en zich daarin wil door ontwikkelen;
 • Enige kennis heeft van CRO;
 • Zelflerend vermogen/interesse heeft in het (zelf) eigen maken van nieuwe vaardigheden binnen de stageperiode;
 • Durft te doen, fouten te maken en daarvan te leren;
 • Neemt makkelijk een eigen rol/functie aan binnen klein, dynamisch maar ook eerlijk en direct team;
 • Gewend is om een stapje meer te zetten;
 • Je volgt minimaal een Hbo-opleiding doet zoals, of gelieerd aan: Marketing & Communicatie, Media-studies, Design & Vormgeving, Commerciële Economie major Online Marketing.
 • Woonachtig is binnen bereisbare afstand van Groningen – tot zover COVID-19 (indien nog van toepassing) dat toelaat werken we graag zoveel mogelijk fysiek samen.

Wat bieden wij?

 • Relevante ervaring met een echt project van significante omvang;
 • Vrijheid en middelen tot het neerzetten van een portfolio-waardig product;
 • Intensieve samenwerking en begeleiding tot het opleveren van het product;
 • Een mogelijke opvolgende bijbaan: Na afronding van het project liggen er nog potentiële werkzaamheden, voor zowel Woninglabel.nl als Ecocert voor je klaar;
 • Professionele contacten: We helpen je graag ook in de verdere toekomst met een aanspreken van ons netwerk;
 • Stagebegeleider(s) met WO-MSc opleidingsniveau;
 • Leuke, gezellige en betrokken collega’s;
 • Een marktconforme stagevergoeding.

Impressie Woninglabel.nl

Vragen of reageren?

Voor vragen en om te reageren hoort Stefan van der Borgh graag van je via info@woninglabel.nl of 06 21 36 78 99

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu