Alle energielabel-adviseurs op één plek
Geen gedoe
Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid
8.8 / 10(478 reviews)

Onze samenwerkingspartners helpen jou

Dit zijn onze samenwerkingspartners die jou op weg helpen

Bij Woninglabel.nl werken we samen met meerdere partijen uit de branche. Dit doen we om jou als adviseur zo goed mogelijk te helpen in je werk of om jou als toetreder tot de markt aan het werk te helpen! We verwijzen je graag door naar onze samenwerkingspartners.

Opleidingsinstituten

Om aan de slag te gaan in de energieprestatieadvisering (EPA) branche dien je als adviseur persoonlijk gediplomeerd te zijn volgens de NTA8800. Voor ieder deelgebied is er een apart diploma nodig: woningbouw, utiliteitsbouw, basismethodiek en detailmethodiek. Er zijn meerdere opleidingsinstituten waar je de opleiding tot energielabel-adviseur kan volgen.

Woninglabel.nl heeft samenwerkingen met meerdere opleidingsinstituten. Wij verwijzen je graag door naar KaderBuildingLabel, BENGopleiding.nl en Vastgoed Business School. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Logo Kader
Logo BuildingLabel
Logo BENGopleiding
Logo Vastgoed Business School

Nadat je je opleiding hebt afgerond kan je examen doen bij Cito en ’t Examenpark. Deze partijen bieden door het jaar heen meerdere momenten aan om examen te doen Als je je diploma haalt word je opgenomen in het landelijk register van InstallQ. Hierna mag je aan de slag als energielabel-adviseur.

Certificerende instanties (CI’s)

Certificerende instanties zijn door de overheid aangewezen instanties die toezien op de geleverde kwaliteit van de energieprestatieadvies (EPA) branche. Deze instanties voorzien bedrijven vervolgens van het BRL9500 certificaat. Deze certificering maakt het vervolgens mogelijk voor adviesbureaus om energielabels bij de overheid te kunnen registreren. In Nederland zijn er momenteel 4 certificerende instanties door de overheid geaccrediteerd die jouw onderneming kunnen certificeren.

Woninglabel.nl heeft een samenwerking met SKW Certificatie/SKG-IKOB Certificatie. Deze instantie is de grootste CI van Nederland. Hier kan jouw onderneming terecht om het felbegeerde BRL9500 certificaat te verkrijgen.

Logo SKW
Logo SKG-IKOB

Koepelorganisaties

Ben jij ZZP-er of run je een kleinere onderneming? Dan kan het aantrekkelijker zijn om de door jou opgestelde energielabels te registreren via een koepelorganisatie.

Een koepelorganisatie is zelf BRL9500 gecertificeerd en is er op ingericht om energielabels van externe adviseurs te registreren. Zodoende kan een koepelorganisatie jouw onderneming faciliteren in de randvoorwaarden die jij nodig hebt om energielabels op te kunnen stellen en te registeren.

We verwijzen je graag door naar de samenwerkingspartners BuildingLabelImmocert, EP-Certificatie en Duurzaam Energieloket.

Logo BuildingLabel
Logo ImmoCert
Logo EP-Labels
Logo Duurzaam Energieloket

Heb jij je diplomering en de certificering in orde gemaakt? Dan vind je via Woninglabel.nl je eerste klanten die op zoek zijn naar een energieadviseur bij hun in de buurt! Wil je meer lezen over hoe Woninglabel.nl werkt voor jou? Neem dan een kijkje op onze pagina met meer informatie voor adviseurs. Je kan ook altijd contact opnemen voor de mogelijkheden via onderstaande contactadressen. We horen graag van je!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu