Alle energielabel-adviseurs op één plek
Geen gedoe
Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid
8.8 / 10(478 reviews)

Onze samenwerkingspartners helpen jou

Dit zijn onze samenwerkingspartners die jou op weg helpen

Bij Woninglabel.nl werken we samen met meerdere partijen uit de branche. Dit doen we om jou als adviseur zo goed mogelijk te helpen in je werk of om jou als toetreder tot de markt aan het werk te helpen! We verwijzen je graag door naar onze samenwerkingspartners.

Opleidingsinstituten

Om aan de slag te gaan in de energieprestatieadvisering (EPA) branche dien je als adviseur persoonlijk gediplomeerd te zijn volgens de NTA8800. Voor ieder deelgebied is er een apart diploma nodig: woningbouw, utiliteitsbouw, basismethodiek en detailmethodiek. Er zijn meerdere opleidingsinstituten waar je de opleiding tot energielabel-adviseur kan volgen.

Woninglabel.nl heeft samenwerkingen met meerdere opleidingsinstituten. Wij verwijzen je graag door naar KaderBuildingLabel, BENGopleiding.nl en Onze Joost. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

Logo BuildingLabel
Logo BENGopleiding
Onze Joost

Nadat je je opleiding hebt afgerond kan je examen doen bij Cito en ’t Examenpark. Deze partijen bieden door het jaar heen meerdere momenten aan om examen te doen Als je je diploma haalt word je opgenomen in het landelijk register van InstallQ. Hierna mag je aan de slag als energielabel-adviseur.

Certificerende Instanties (CI’s)

Certificerende instanties zijn door de overheid aangewezen instanties die toezien op de geleverde kwaliteit van de energieprestatieadvies (EPA) branche. Deze instanties voorzien bedrijven vervolgens van het BRL9500 certificaat. Deze certificering maakt het vervolgens mogelijk voor adviesbureaus om energielabels bij de overheid te kunnen registreren. In Nederland zijn er momenteel 4 certificerende instanties door de overheid geaccrediteerd die jouw onderneming kunnen certificeren.

Woninglabel.nl heeft een samenwerking met SKW Certificatie/SKG-IKOB Certificatie. Deze instantie is de grootste CI van Nederland. Hier kan jouw onderneming terecht om het felbegeerde BRL9500 certificaat te verkrijgen.

Logo SKW
Logo SKG-IKOB

Koepelorganisaties

Ben jij ZZP-er of run je een kleinere onderneming? Dan kan het aantrekkelijker zijn om de door jou opgestelde energielabels te registreren via een koepelorganisatie.

Een koepelorganisatie is zelf BRL9500 gecertificeerd en is er op ingericht om energielabels van externe adviseurs te registreren. Zodoende kan een koepelorganisatie jouw onderneming faciliteren in de randvoorwaarden die jij nodig hebt om energielabels op te kunnen stellen en te registeren.

We verwijzen je graag door naar de samenwerkingspartners BuildingLabel, EP-Labels en Onze Joost.

Logo BuildingLabel
Logo EP-Labels
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Onze-Joost-totaal-300x198.jpg

Kwaliteitsborging Instanties

Kwaliteitsborging instanties evalueren de kwaliteit van installatiebedrijven. Zodra er sprake is van veilige installaties van goede kwaliteit verlenen deze instanties erkenningen in de vorm van certificaten. Erkende EP-adviseurs zijn te vinden in de openbare kwaliteitsregisters CentraalRegisterTechniek.nl en EchteInstallateur.nl.

Voor kwaliteitswaarborging werken wij samen met InstallQ.

Overige Partners

Onze partner Actief verbindt vastgoedbeleggers met als missie het laagdrempelig maken van beleggen in vastgoed.

WOO Groningen verleent advies omtrent online ondernemen met behulp van studenten en experts.

Onze partner DGN Groep streeft naar overzichtelijke en heldere consumentenmarkten met behulp van verschillende initiatieven zoals Hypotheek24.nl.

CFP Green Buildings is een consultancybureau voor de verduurzaming van woningen en gebouwen.

Bureau Strak is gespecialiseerd in het maximaliseren van online rendement. Vanuit data en de ideale klantreis optimaliseren de specialisten van Bureau Strak onze traffic en conversie. Om verbinding te realiseren tussen kanalen en tools, werkt Bureau Strak vanuit multidisciplinaire teams die streven naar een hoog kwaliteitsniveau.

X-interactive zorgt voor de technische ondersteuning van onze website. Op deze manier verloopt de klantreis tot aanvraag zo soepel mogelijk en worden eventuele struikelpunten effectief opgelost.

Hisse.nl is de kracht achter de Woninglabel.nl video’s. Daarnaast helpt Hisse ons met het in kaart brengen van de klantreis en eventuele struikelpunten. Zo bouwen we samen aan de gebruiksvriendelijkheid van Woninglabel.nl met als uiteindelijk doel natuurlijk het maximaliseren van de conversieratio.

Nattevingerwerk helpt ons met het doorvertalen van onze huisstijl naar een merkconcept en samenhangende campagnes, om op deze manier onze zichtbaarheid nog verder te vergroten.  

Heb jij je diplomering en de certificering in orde gemaakt? Dan vind je via Woninglabel.nl je eerste klanten die op zoek zijn naar een energieadviseur bij hun in de buurt! Wil je meer lezen over hoe Woninglabel.nl werkt voor jou? Neem dan een kijkje op onze pagina met meer informatie voor adviseurs. Je kan ook altijd contact opnemen voor de mogelijkheden via onderstaande contactadressen. We horen graag van je!

Vergelijk energielabel-adviseurs

Vergelijk op prijs, kwaliteit en snelheid op basis van jouw gegevens.

Vergelijk nu